Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 984
  • 421
  •   1
Отговори
# 270
След последния пост на авторката да считаме ли драмата за приключила?

# 271
Аз не видях с какво последният пост разрешава драмата......нито се разбира има ли някакво развитие. Аз бих попитала този мъж какви са му условията за да остане детето къщи и тогава ще решавам.

# 272
Аз не видях с какво последният пост разрешава драмата......нито се разбира има ли някакво развитие. Аз бих попитала този мъж какви са му условията за да остане детето къщи и тогава ще решавам.

В последния си пост тя писа, че търси кураж (всички потребителки и от двата лагера й го дадоха).
За мен темата е приключила.
Дойде помрънка си и това е .
Тука вече някои я разведоха, че и имотите й разпродадоха...

# 273
Мама ру, как си представяте жената, в седмия месец, да се натовари с колата, детето и багажа, да отиде в Русе, да наеме квартира, да прибере дядо си от болницата, да продаде старата къща,  да купи нова, обзаведена, докато се грижи за дядото , и това преди да роди, без спестявания.
Мен ми стана жал за дядото. То, млад човек, със счупен крак, е безпомощен, какво остава за възрастен. Без битови условия, без помощ, един хляб няма кой да му купи.
При възрастните хора костите зарастват много трудно. Баба ми, след едно счупване, се залежа и си замина. Хем имаше кой да се грижи за нея. Това, че твоята майка е имала възможност да се грижи за детето ти, не значи, че и този дядо, след като е отгледал внучката, ще може да се грижи и за правнуците.
На Ирис04 съвета най - разумно звучи.
Да говори и със сина си, и с мъжа си. Да обясни , и на двамата по отделно, че тя няма особен избор, да се опита да успокои ситуацията.

# 274
Да, най-добре е да опита да успокои както мъжа, така и детето, защото няма полезен ход. Трябва й поне година, докато успее да си стъпи на краката. После да си подготви финансовата независимост. Дано успее поне малко да помогне на дядото, жал ми стана за него.

# 275
  • Paris, France
Ами тя писа в заглавието, че ще се разделя с бащата. Права е Василиса, че няма време за големи промени.

Аз си мисля, че ако ще отива чак в Русе е по-добре да отиде сега и да роди там. Ако остане в София и тръгне да се разделя с него, той може да не е съгласен тя да иде в друго населено място, защото няма да може да има редовен контакт с детето. Ако сега си тръгне е различно и не могат да я накарат да се върне в София. Може да се върне ако иска, разбира се. Някой юрист?

Мъжът го преценям като силно непопулярен с жените, който си е търсил евтин инкубатор за да има собствено дете, но не намирайки мома е стиснал зъби за авторката и детето и, а сега не го ще. Може да тръгне и смесено гледане да иска след някоя и друга година или да поиска да вземе детето. Ако тя си иде в Русе или там, откъдето е, няма да може или ще е по-трудно.

# 276
Да говори със сина си? То така говориш на едно 8-9 годишно дете и хоп преодолява си травмите, стабилизира си нервната система, превъзпитава се и бааам вече седи кротко като мебел в къщи, пише си домашните и папка броколи. Simple Smile
Вие не си давате сметка, че травмиран възрастен не може да контролира нервната си система, да не говорим за дете. Това дете има нужда от стабилност, от обич, от подкрепа като минимум. А собствената му майка го определя като лигаво и не може да си напълни чаша вода. Кой го възпита това дете? Защо не го е научила?
Няма полезен ход. Липсва ужасно много информация. Няма човек преминал през абсолютно същото. Не може да има такъв. Всеки се справя с онова, с което разполага към момента, докъдето му стигнат силите.

Няма смисъл от тази тема. Ако ще е за голо споделяне. Само спекулираме безплодно.

# 277
За да получава пари за майчинство, авторката трябва да е осигурявана до последно преди излизане в отпуска по майчинство. Тоест, тя не може в момента да се мести, даже и да иска, защото, като й свърши болничният, ще трябва да си доработи до заветния момент 45 дена преди термина.

# 278
Прекрасная Василиса, не си я представям да остане  при мъжа, при когото е сега. Никой не твърди, че е лесно, или че ще прави всичко преди раждането. Ако ще да наеме двустаен за 400 лева, да прибере дядо си и да си се гледат.
Не мога да си представя единственият ми близък човек да е в болница на 350 км от мен, да знам, че има нужда от грижа, мъжът ми да ме кара да се разделя с първото си дете и аз да седя и са се опитвам да закърпя положението. Това означава и второто дете да расте в лоша среда и лош психо климат, а проблемите с голямото ще се задълбочат.

# 279
  • Paris, France
Аз не разбрах защо ще наема жилище. Дядото преди да влезе в болница на улицата ли е живял?

По-лесно ще се премести бременна, докато детето е във ваканция. После става сложно. Добре, 40 дена преси термин да се премести! Ако каже, и с багаж ще и помогнат хора.

# 280
Да ме извинявате за сравнението, ама има една такава приказка- като ти е влезнал вече гледаш да не шаваш много, щото ще ти влезе още повече. И тук така. Като се е насадила така, гледа да се оправи по някакъв начин и да изглади нещата. Представям си я да гледа дядо на легло, новородено и 8 годишно вече изтървано. И тва всичкото в къща на село с влага и бог знае още в какво състояние.

# 281
Да ме извинявате за сравнението, ама има една такава приказка- като ти е влезнал вече гледаш да не шаваш много, щото ще ти влезе още повече. И тук така. Като се е насадила така, гледа да се оправи по някакъв начин и да изглади нещата. Представям си я да гледа дядо на легло, новородено и 8 годишно вече изтървано. И тва всичкото в къща на село с влага и бог знае още в какво състояние.
И с майчинството. А да, и зайци за месо 🧏‍♀️... и през това време да направи изгодна покупко-продажба от съборетина до перспективен дом. Някои хора я изкараха много умна и оправна, а не човек в окаяно състояние, който преди е търсил при кого да отиде, защото дори само с едно поотраснало дете не е решила да се оправя сама, а сега ли...

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 09:06 от Tanya Valcheva

# 282
Дядото е живял някъде, ама нали къщата била съборетина, негодна за обитаване в някакво забутано село - поне така си я представяте тук. Като не става за обитаване къщата, двамата с дядото да наемат квартира в града.
С влага, без влага, в града или на село - има покрив над главата си на първо време.
Една къща иска поддръжка повече от един апартамент. Това относно жилището. Ако не могат да я поддържат, за да у годна за обитаване, ще се разруши, а май друго жилище няма налично.

# 283
Добре, тогава какво е решението на авторката, щом не иска съвети, а само да види дали има някой в нейното положение? Въпреки че още в първия пост написа, че не знае как да постъпи, което все пак предразполага към някакви идеи и съвети. Но инфото което дава е супер оскъдно, и това започва да дразни малко. Сещам се за не много жени, които са били в подобно положение, но са имали къде да отидат. А авторката няма къде да отиде, няма пари, пълна безизходица. Ако нямаш приятелка в Русе при която евентуално можеш да отседнеш, вариант е стая под наем със съквартирантка, но и за там трябват някакви пари. Или пък да, може и с дядото да наемете обща квартира, ако той е съгласен.

# 284
Не знам, на мен ми звучи като пълна безизходица, защото описаното за квартира или къща, звучи много лесно, дори почти уютно и си представям как си заживяват с дядото в хармония и съзвучие. И дори със съквартиранта надали ще иска с две деца, освен ако и тя не е с още деца, но това вече малко като комуна.
Но може да не съм права, защото реално от страх, че няма да се справи тя се е нахалдурила при втори мъж, където положението въобще не е розово. Тук се избира по-малкото зло явно, но ми е трудно да си го представя, освен като по-голямо затъване.

Хрумва ми къщата да я оправи Бригада нов дом. Нещо напълно възможно и реално, даже и на децата може да помогнат. Но оттам нататък отново топката е в нейното поле относно възпитание, доходи, неща които са наистина трудни и сложни дори за обикновено и нормално домакинство.

Тя каза, че дядо я е отгледал, тоест няма и баба. Има някакъв проблем с мъжете, който трябва да научи образно казано... ако и второто дете е момченце, само мъже около нея, но напрактика сама. Нормално е да поеме такъв объркан път като не е имала родители, но какво е станало с тях не казва. Затова и да възпита децата само с дядото ще й бъде трудно.

Общи условия

Активация на акаунт