Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 990
  • 421
  •   1
Отговори
# 285
Дядото е живял някъде, ама нали къщата била съборетина, негодна за обитаване в някакво забутано село - поне така си я представяте тук. Като не става за обитаване къщата, двамата с дядото да наемат квартира в града.
С влага, без влага, в града или на село - има покрив над главата си на първо време.
Една къща иска поддръжка повече от един апартамент. Това относно жилището. Ако не могат да я поддържат, за да у годна за обитаване, ще се разруши, а май друго жилище няма налично.

Лятото няма влага, ама все си мисля, че възрастен човек, като се устрои, би помогнал на човека, който го е отгледал, и вижда, че не може да отдели сам пари за минимална поддръжка на жилището си, някакви минимални битови условия. Тя за 10 години можеше да е направила това-онова, да подобри битовите условия при дядото, да му помогне, където не може сам да се справи.

# 286
  • София
Аз имам само една позната, която гледа напълно сама детето си и няма проблеми. Само дето ситуацията ѝ е коренно различна. Вдовица е, родителите на съпруга ѝ живеят в чужбина, нейните починаха. Няма помощ, но е материално и финансово осигурена. Има наследство, има хубава работа и детето е само едно. Мъжът ѝ почина седмица преди да се роди детето, но имаха брак и детето получава пенсия. Има бавачка. Има и близка лекарка, която лесно ѝ дава болнични през ваканциите и когато се налага. И държи връзките си далеч от детето и извън дома си, защото казва, че детето ѝ е малко за такива емоции с нови мъже и евентуално деца. Детето ще бъде 5 клас наесен. Много умно и възпитано, но привързано силно към майката, което може би точно я спира да се обвързва.

# 287
Е как ще е успяла да помогне за 10 години на дядото с къщата.... хора, та тя не е имала даже осигуровки при първото си раждане! Тоест на себе си не е могла да помогне, и на детето си, какво остава на дядото, а къща как се поддържа? Има семейства с две заплати 20 години не могат да направят ремонт, или да купят нов диван, защото постоянно има по-приоритетни разходи по детето, пък и те са хора и искат да ядат най-малкото.
А сама жена с деца без пари да направи подобрения? Всяко нещо се разрушава с времето и иска поддържка, една къща е много по-скъпа, да купиш мебели е най-малкото нещо, другото е много по-трудно - влага, покрив, кухня, баня, това са неща, които струват хиляди!

# 288
Да, не е имала осигуровки, защото сигурно не е имала трудов стаж. Живяла е при дядото, той е издържал, докато не е срещнала първия принц от града. След това нали е работила, все нещо е можело да направи. Тоя дядо се търси само когато тя има нужда от помощ от него. И сега притесненията и бяха не как се справя дядото, има ли той нужда от помощ, а че си е счупил крака, в болница е, и не е в състояние да помогне на нея.

# 289
Ами като се роди детето да го даде на ясла и да почне работа щом знае езици и има книжка и кола. Не че и без тях не може да започне, но тези неща са предимство и дават повече възможности. Иначе, пробва ли да говориш с мъжа през това време, той какво казва? Може пък да не е толкова лош човека! Ако детето наистина е по-проблемно, може просто да му е кипнало и за това да го е казал в яда си, наистина. Толкова много въпроси без отговори!

# 290
Новородено на ясла никой не взема. Най-рано от 10-12 месеца. Тя сега ще има майчинство, не е в ситуацията като при първото раждане, защото има и осигуровки. Може и първия път да е била осигурена, т.е работеща, но да има назад във времето неплатени осигуровки и прекратени здравни права.

# 291
Разбира се че ще го даде на ясла, когато му дойде времето, а не непосредствено след раждането, но ако се стигне до местене заедно с дядото, и ако той е в състояние поне първата година да гледа бебето, тя в това време може е да работи едновременно с майчинството, има такива случаи. Ако ще и на непълен работен ден. Предлага се и някаква дистанционна работа, доколкото знам подходяща за майки с малки деца, но не съм сигурна доколко е надеждна.

# 292
И като цяло на мен ми се видя доста странно оплакването какво не е наред с къщата от дядото, че нямало мебели. Българите над 60-годишна възраст повечето имат излишък на мебели, защото нищо не хвърлят. И има доста хора, които биха ѝ дали старите си мебели, за да се отърват от тях. Е, сигурно няма спалня и диван от Икея дядото, ама някак ми прозвуча сякаш не ѝ харесва обзавеждането. После , след предположения на съфорумки, от зор заман се сети, че имало някакви по-сериозни проблеми.

Селските къщи може и да не искат кой знае какво, за да има условия за обитаване. Като не с латекс, а варосани, всеки може да вароса и мухъл няма да има. Покривът, като е здрав, дограмата, като е сменена, което тя спомена, с основното проблеми няма.

# 293
Къде пратихте дядото на квартира 🤣
Възрастните хора не се мръдват от домовете си.
Голямо изключиние е някой, и то, в безпомощно състояние, да приеме някакво местене.
Авторката, с последния си еднодумен отговор, ми стана ясна. Загуби интерес към темата. И не, няма да предприеме нищо. Свикнала е на тормоз, сега ще си продължи да търпи унижения и гонене на детето си, и ще си седи в условия У София.
Не я мислете.

# 294
  • София
Жалко за детето.

# 295
И още как!
Ще и внуши новият, че е лигаво, тя ще го лиши от внимание, ще му казва, че е лош и трябва да слуша , без да има мнение, и те така.

# 296
На мен ми е най-криво за предстоящото новородено. То пък съвсем не е заслужило нищо от това.

# 297
  • София
И за двете деца е много лоша ситуацията. Осемгодишното не стига че е жертва на насилник и пияница, но и искат да го гонят при същия, но този път и без майка му, а бъдещото новородено... При такъв баща нямам големи надежди и за него. Confused

Когато има дете в картинката, трябва да се внимава кого избираш да присъства в живота му. Такъв избор не се прави прибързано и се мисли с главата.

# 298
Е колко точно ще й бъде това велико майчинство, с което да поеме местене, наемане на квартира, масраф по раждане и новородено, грижи за голямото дете? Тя сега, като има къде да живее, няма пукнат лев, а после? На пенсията на дядото, или ще търси нов спонсор?

# 299
Ами да седи тогава там, да се тормози, да тормози детето си да не се пречка в краката на бащата на второто дете. Голямото ще стане невидимо, най-добре да не излиза от стаята си и да не иска нищо от майка си, ама ха, тя си има мъж за гледане и бебе... Как ли пък не бих стояла при мъж, който не иска първото ми дете. Не бих и тръгнала да бременея от него, ама и не бих търпяла такава ситуация. И да, или търпиш е жертваш детето си или се изнасяш, караш я на хляб и вода/ картофи и спагети, но осигуряваш здравословна среда за себе си и децата си.

Общи условия

Активация на акаунт