Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 956
  • 421
  •   1
Отговори
# 360
Според мен жените раждат без брак, защото биологичните им часовници тиктакат, а мъжете се изхитриха и спряха да предлагат брак, че така по-лесно се живее. В никакъв случай не е защото жените така предпочитат, а защото нямат избор.
За мен Невена е права. Която държи на брак, трябва да го заяви и да отказва съжителство и деца, докато не сложи пръстена. Иначе става като авторката - на улицата и с деца от всеки мъж, с който си легне.

# 361
Авторката иска истории като нейната. Днес на работа си помислих за нея. Работя на място, където идват хора да търсят помощ.
Та дойде момиче, с бебе на ръце. Избягало от семейство и съпруг, които са я тормозили. Дойде заедно с придружител от детско и социално подпомагане, защото те вече бяха поели правата за бебето, но позволяваха то да живее с майка си в дом за самотни майки с деца. Бащата на бебето - и той беше там - алкохолик и по свои думи живее на улицата. Момичето обаче си го харесва и разказваше колко е по-добър от съпруга и, от когото е избягала.
Тоест - има и доста по- отчаяни случаи от този на авторката. Единствената разлика е, че случката не е от България. Тук това момиче може да си живее дълго време в дома с детето. И въпреки, че родителските права са отнети, то си е при нея. Всичко зависи от нея. Има помощ, подкрепа и  е осигурен подслон и храна. Като си стъпи на краката, ще си върне родителските права.
Това беше днес на работа. Всеки ден има подобни клиентки. Някои сами са си виновни, други не. Но всички са се надявали на по добър живот. За съжаление няма гаранции в любовта. Не може за всичко да се застраховаме.

Аз разбирам, че авторката се e влюбила и се е изнесла от дом  и токсична връзка, да живее при мъж, когото обича. Мечтали са си за бебе и щастлив живот. И после идва дългата лятна ваканция. Детето и e цял ден в къщи, тя бременна...

# 362
  • Paris, France
Невена, тук не говорим за мюсюлмани, индийци (с различните им религии) и уредени бракове където продават жените като добитък и развода в тези кръгове е табу.

Обясни ми как подобно нещо може да постигне една нормална европейска жена без да й се налага да си взема мъж от друго вероизповедание (защото не всяка би го пожелала)?
Това за брака го писах по повод на това, че ти я посъветва да натискала за брак. Може да натиска този, който е в позиция на сила. В случая в позиция на сила - дом в София, достатъчно голям, че да настани авторката с детето и даже да има място и за друго дете, е мъжът. Също има жива майка, работи и няма да излиза в майчинство. Най-много една издръжка да хвърля, която си чела каква е в БГ.

За много европейски жени наличието на граждански брак, понякога и религиозен е изискване за да тръгнат да раждат. Също и за мъже, представи си! Те не го изискват и не тропат с крак, но го изказват и другият си прави сметката дали да остане с тях.

Как да си намери европейката такъв мъж, който не е от друго вероизповедание - лесно. Като се запознае с мъж си поставя границите. За моята дъщеря сексът без брак е немислим и само развратни к*ври го правят. Казва си и даже намира мъже за връзки. Също казва, че не иска съжителство докато не завърши образованието си. Много от състудентите и правят същото. Други отръшкват половината град  Трети слагат обяви за тарифирана любов. Която както иска.

Да не превръщане темата в тема за брака. Няколко пъти предложих да даваме съвети, които са приложими и полезни за конкретния случай. 90% от постовете са обсъждане на положението и интелекта на авторката и само Мама Ру, Таня Вълчева и Василиса дадоха реално приложими съвети.

Гледам някой писал преди мене за самотна майка в чужбина. Такива съм виждала тонове, но в България няма помощта с настаняване и издръжка, която я има в по-социалните държави. Затова и не ги разказвам тези истории.

# 363
Това което ще напиша няма да се хареса на никой!!!!!!!И сигурно ще изям доста хейт ,но тази история е показателна ,че една жена като роди дете на даден мъж не й е в кърпа вързан .Какво имам в предвид ?Много жени лежат на тези ларви ,че като съм му родила дете ,той ми става роб и ми е длъжен до гроб .А ,съвсем друг е въпросът ,че мъжът не става ,даже и за керлив чеп !Друг пример ще дам ,е че при развод много жени очакват ,че освен за детето ,той трябва да се грижи и за нея .Ама ,нали му съм родила дете !А ,той просто гледа да си засее семето !Време е жената да мисли ,и да спре с това мислене .Реалността е ,че детето в повечето случай влошава нещата .

# 364
  • Out of the Mix
Според мен жените раждат без брак, защото биологичните им часовници тиктакат, а мъжете се изхитриха и спряха да предлагат брак, че така по-лесно се живее. В никакъв случай не е защото жените така предпочитат, а защото нямат избор.
За мен Невена е права. Която държи на брак, трябва да го заяви и да отказва съжителство и деца, докато не сложи пръстена. Иначе става като авторката - на улицата и с деца от всеки мъж, с който си легне.

Викаш надцакваме се взаимно. Smile

Как да си намери европейката такъв мъж, който не е от друго вероизповедание - лесно. Като се запознае с мъж си поставя границите. За моята дъщеря сексът без брак е немислим и само развратни к*ври го правят. Казва си и даже намира мъже за връзки. Също казва, че не иска съжителство докато не завърши образованието си. Много от състудентите и правят същото. Други отръшкват половината град  Трети слагат обяви за тарифирана любов.

Ти ли си я възпитала така и научила?
Нали си даваш сметка до какво би довело това.
По такъв начин сексът става действие единствено и само за възпроизводство и дотук.
С други думи, след брака и надуването на корема свършва.
Смяташ ли, че мъж, за когото сексът е важен, би създал семейство с подобна жена?
Аз не, именно защото ми е важен, постоянно, и не ми омръзва. Имам много тестостерон и високо либидо, съответно и жената трябва да е такава.

Нещата работят наопаки - първо се тестваме за съвместимост по всички направления, след което съжителство, след което евентуално дете. Wink

Защото до предлагане, пръстен и брак/съюз, се стига именно след горното, процес е, а не условие, като за мен не е никакъв проблем, но с правилната.

Принципно да, млада жена 20-24 няма закъде да "бърза" за съжителства, въпреки че не е и така, защото много си живеят с приятелите, работят си и са си зрели, представи си правят и секс без брак. Smile

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 22:06 от Revoker

# 365
Хахаха ох ревокър, сигурна съм че има достатъчно мъже за дъщерята на Невена и тя не се цели в мъж като теб. Предполагам, че е по-религиозна католичка. И не, не означава, че след като има дете сексът е край, нали знаеш че има жени дето са спали с доста повече един, но става нещо и сексът е край.
Има най-различни общности и звучи по-чистоплътно от това да още на 12-13 да започват. Отвори се малко, не са един тип хората и каквито на теб ти харесват само. И да, има мъже, които търсят точно това и не са мюсюлмани. Както каза Невена, жената трябва да си каже изискванията в началото.

# 366
Бабри, познавам много жени, които НЕ искат брак и са си окей с това. Не защото няма кой да им предложи. Те просто не искат. Било поради негативен опит от предишни връзки/бракове - техни собствени или на родителите им, било поради икономически причини, или поради несигурност в конкретния партньор и др.

Ако веднъж си се развеждал, си по-предпазлив. Имам позната, която се омъжи на 24 години, роди дете, след 4 години се разведе, и ми каза: „Не знам с какъв акъл съм се омъжила за човек, на когото и 55 лв издръжка му се виждат много". Тя се разведе през 2006 г., т. е. преди близо 20 години, тогава толкова е бил размерът на минималната издръжка.

Сега има нов партньор, също разведен, с дете от предишен брак. Каза, че живеят добре и не мислят да се женят. Вече 15 години са заедно. Децата им са вече пълнолетни.

Аз съм с двигателни увреждания, познавам много хора като мен, както и социално слаби и хора с трудна съдба. Много от тях са родители, справят се – с помощ от близки и/или от организации. Аз също работих като социален консултант в една българска НПО от 2004 до 2006 г. и съм виждала не един тежък случай. А и не само там.

Много хора с увреждания също имат деца и се справят добре. На някои децата им пораснаха. Вече имат и внуци. И сред хората с увреждания има и семейни, и разведени дори повече от веднъж, и съжителстващи без брак, и с деца, и без деца, и с инвитро деца познавам два случая. Всичко както и при останалите хора.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 22:57 от Radilena

# 367
  • Далечният изток
Обикновено младите жени тръгват да се омъжват без да мислят. Не мислят за последиците, не си дават сметка дали мъжът става, дали ще се справят, дали могат заедно с точно този мъж да отглеждат деца. Не. Първо са млади и неопитни, второ - наивни, трето - обикновено бързат да избягат от лоша семейна среда.
Веднъж като се разочароват обаче, най-странното ми е, че не се учат от грешките си, а ето както виждаме, настъпват няколко пъти същата мотика.
В психологията най-вероятно си има съответното обяснение.
Но от човешка гледна точка ми е необяснимо защо се повтарят грешките и някои хора не могат да направят правилна преценка... Капацитет явно.

# 368
  • Paris, France
Скрит текст:
Как да си намери европейката такъв мъж, който не е от друго вероизповедание - лесно. Като се запознае с мъж си поставя границите. За моята дъщеря сексът без брак е немислим и само развратни к*ври го правят. Казва си и даже намира мъже за връзки. Също казва, че не иска съжителство докато не завърши образованието си. Много от състудентите и правят същото. Други отръшкват половината град  Трети слагат обяви за тарифирана любов.

Ти ли си я възпитала така и научила?
Нали си даваш сметка до какво би довело това.
По такъв начин сексът става действие единствено и само за възпроизводство и дотук.
С други думи, след брака и надуването на корема свършва.
Смяташ ли, че мъж, за когото сексът е важен, би създал семейство с подобна жена?
Аз не, именно защото ми е важен, постоянно, и не ми омръзва. Имам много тестостерон и високо либидо, съответно и жената трябва да е такава.

Нещата работят наопаки - първо се тестваме за съвместимост по всички направления, след което съжителство, след което евентуално дете. Wink

Защото до предлагане, пръстен и брак/съюз, се стига именно след горното, процес е, а не условие, като за мен не е никакъв проблем, но с правилната.

Принципно да, млада жена 20-24 няма закъде да "бърза" за съжителства, въпреки че не е и така, защото много си живеят с приятелите, работят си и са си зрели, представи си правят и секс без брак. Smile

Оооох. Не знам откъде да почна. Как съм я възпитавали е едно, а какво е видяла около себе си, на улицата, в интернет е съвсем друго.

Давам си много добре сметка и съм и го казала. Обясних и, че може да се окаже, че не може изобщо да оргазмира с даден мъж, че може хич да не и хареса в леглото и да не се разберат за битовизма. Казва ми, че за нея сексът не е важен и излиза с момчета, които и допадат и мислят като нея. Дадох я за пример като съвременна млада жена, която намира гаджета и кандидати. Тя иска академичен, сериозен мъж, който е ученолюбив, с интереси към японски език и култура, японска кухня, манга, IT, AI, паркове, музеи, пътуване итн. Не е още решила съвсем иска ли дете, но по принцип не иска. Казва, че с правилен мъж е възможно да поиска едно дете.

Дали смятам, че мъж, обичаш секс би се оженил за дъщеря ми - ясно, че не. Което не значи, че никой не я иска и не намира себеподобни. Все пак 90% от бившите и съученички живеят така, все още. Даже и тези, учещи в други държави и градове още нямат гаджета или поне нещо сериозно.

Аз я посъветвах ако иска мъже, да ходи до дупка точно сега. Не иска. Ние сме от различни поколения, расли сме в различна среда и е нормално да имаме различни виждания.

Като пиша брак, нямам предвид да се ожени до година от запознанството. Тя има и силни етнически предпочитания и непоносимост, както и иска мъж от силна икономически общност и от сравнително уредено семейство. Няма лошо.
Предполагам, че е по-религиозна католичка.
Не е. Не е вярваща. Атеистка, агностик, нещо такова е. Приема католик, но само ако не е практикуващ. Приема и други религии, но, хм, не всички, да речем. Не приема и мъже от затворени общности, нито силно афиширани произход и религия. Иска някой като нея. А, иска и връстник или по-млад от нея, че мъжете живеели по-кратко и щяло да и е мъчно ако умре. Смях се, защото мислех същото като млада.

Radilena, много хора с увреждания, които получават някаква пенсия или помощи, обвързани с доход не се женят за да не им я клъцнат в държавите със семейно облагане. Разбираемо е. Случаят на авторката не е такъв и много съжалявам, че обърнахме и тази тема на спамо-чат.

# 369
Невена, не само хора с увреждания не се женят заради някакви социални права или придобивки. Имам позната - здрава, българка, сега трябва да е над 45-годишна, която също работеше в една организация, когато се запознахме преди 15-ина години. Има 3 деца от един мъж, с когото живееха заедно, но дори не беше припознал нито едно от тях, за да може тя да има помощи и привилегии като самотна майка. Тя беше със средно образование, мъжът й, каракачанин по произход, май с основно. Едното им дете беше записано на седмична детска градина, другите две бяха при тях. Вече трябва да са пораснали. Та такива двойки има немалко.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 23:58 от Radilena

# 370
  • Out of the Mix
Невена, разбирам.
Виждаме просто, че дори родителят да си свърши идеално работата, в края на краищата детето (вече голям човек 20+), си се самоформира, и моделира именно само, а ние трябва вече да го оставим да се оправя само в живота и избира пътищата си, проба, грешка, това е животът, като така се израства и узрява.

За контраст, в БГ наборите й живеят на макс, излизат, пътуват, купони, работят, соц. мрежи и т.н., може би защото тук е свободия.
Имам много примери около себе си в момента от всякакво естество.
Ако щерка ти дойде в БГ сигурно ще се "развали", като види тук какво правят пиърите й.
И аз съм на мнение, че сега й е времето да излиза и да опознава момчетата, да бъде ухажвана и т.н., ако не за друго поне да изгражда критерии, че така само е някакво утопично. Много скучно ми звучи това "иска академичен", представих си очилаткото скучняр. NerdJoy

# 371
  • Paris, France
Еми ако тя е очилатка-скучнярка, защо да търси някой, който не и подхожда? Седяла е по 2 месеца в БГ летните ваканции. Знае как живеят връстниците и там, както и на острова на баща и. Не иска да живее като тях, нито иска мъж от тези географски места. Не само, че не ще купон, ами с брат и и мене не пускат да ида. Брат и е толерантен поне, но за нея купоните са излишества и глупост за тъпи, прости, развратни хора. Май има нещо вярно 🌞

Да, писахме вече, че някои хора не искат да се женят. Собствената ми майка и едната ми баба, които са разведени ме съветваха да живея без брак и да родя без брак. Темата е за да помогне на авторката в трудна ситуация, а не за кого е и не е бракът и колко деца е редно да имаме.

А за времето - лятната им ваканция е 2.5 месеца и им искат 2 месеца стаж, без които не минават в следващата година. В момента през седмицата работи от 9 до 5. В чудо се виждаме за брат и, защото фирмата, която му предложи стаж фалира и сега не намираме нищо наблизо ☹☹☹. Иде ми да се гръмна. В събота и неделя ходят из паркове, японски ресторанти, той играе футбол с приятели, тя бадминтон. Карат колело. Излизат с приятели, но из парковете и заведения. Питат ме дали е ОК да излязат, а 100 пъти съм казала, че е. Мани!

# 372
В случая и авторката е живяла, а и сега живее без брак. Не пише дали това й е важно и дали изобщо иска брак. Конкретно нейните проблеми нямат връзка с това дали има брак, или не. Тя може да живее добре и без брак.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 00:29 от Radilena

# 373
В този ред на мисли се сещам за една колежка ,която е вдовица с две големи момчета ,и се срещаше с един разведен ,също с две деца големи.Бяха скъсали ,и разказваше ,когато бяхме седнали на кафе с колежки ,че господина и казал ,ще се ожени за нея ,само ,ако остави децата ,майка й да ги гледа .Майка му не искала да гледа чужди деца ,и той смятал ,че не му се занимава .Това е огромна наглост според мен ,защото и той е с багаж .Такива отношения в които партньорите имат деца от други връзки не са за всеки .Ето ,защо аз не искам повече мъж до себе си !Ще си гледам децата сама ,но връзка с разведен с дете НИКОГА!Колкото и да се пропагандира ,че такива връзки са нормални в днешно време .Друга грешка на авторката ,е че не си е търсила мъж от нейният калибър ,т.с с дете ,а е бързала да го върже този .

# 374
Невена, мъжът ти не е ли по-религиозен католик? Интересно, бях сигурна, че децата ти са религиозни. Мен ме кефи как споделяш без да се страхуваш от осъждане, а тук във форума е като капсулирана общност.
На мен не ми харесва как живеят тук тийнеджърите в България, поне повечето, чалга, да карат пияни нова кола, която не са купили те ... никога не е било моето. И от сега се тревожа, но се надявам, че зависи от семейната среда, и каква приятелска група ще попаднеш. Защото аз не съм живяла така, нито съм излизала със 100 мъже, излизала съм де, но не съм спала с тях, пък обичам секса много.  Никога не съм обичала купони, и си намерих такъв мъж, който не пие, а спортува с мен, академичен, чете. Така че да, ще намери такъв като нея естествено, но да излиза с хората, да общува повече, да не се затваря вкъщи. Според мен точно това е идеята да поискаш да имаш дете от даден мъж, а не просто да се размножиш на всяка цена и да вземеш който и да е. Така че пожелавам й да намери правилния за нея, да бъдат щастливи, да оргазмира Grinning и да имат дете.

Общи условия

Активация на акаунт