На море в Гърция 2025 - II

• 41 083
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Моля за отзиви за Olympian Bay Grand Resort.

Има отделна тема за All inclusive в Гърция. Там може би ще има повече мнения.

Аз ще цитирам мое мнение от началото на 2024, за престоя ни в хотела през Юни 2023:
https://bg-mam.ma/p/1587202/47497036

По онова време бяхме организирана група приятели с деца. Едното семейство имат малка туристическа агенция и те движиха нещата. Не знам какъв е бил рейтинга на хотела тогава, но към днешна дата е 7,9 в Букинг.

Цитат
Бяхме там в средата на Юни, но не ни хареса.
На плажа е пясък, но за да влезнеш във водата се минава през камъни, което прави аква обувките задължителни, иначе е мъка.
Шезлонгите и чадърите са крайно недостатъчни, запазват се още в 6 сутринта. Няма шанс да се вредиш след 8ч.
Около басейна е почти същото положение.
Храната не е лоша, но не е кой знае какво.
Обикновено е лудница и блъсканица.
Комплекса е 1 основна сграда и не помня колко други по-малки, на по 2 етажа, с по 10 стаи на етаж.
Ние се паднахме в последната, осезаемо по-малки помещения в сравнение с останалите сгради. Бяхме компания от 10 семейства, но ни бяха разделили във всички сгради - супер тъпо.
Ние изтеглихме късата клечка и нашата камериерка не си правеше труда да влиза да чисти, камо ли да смени хавлии или чаршафи.  Още при настаняване, с което се забавиха, стаята не беше почистена добре. Веднага се оплаках, нищо не направиха по въпроса. Всеки ден ходех до рецепция с различни оплаквания - глас в пустиня!

Благодаря Ви. Все пак според мен голяма част от проблемите са очаквани. Хотелът е много по-евтин от тези, където няма такива забележки, така че мисля, че ми е ясно Simple Smile Благодаря.

# 196
Здравейте,

Исках да разкажа за нашата Северна Евия. Бяхме общо 14 нощувки, като предпочитанията ни са за по-отдалечени плажове с условия за шнорхелинг.

На Евия редувахме два плажа - Елиника и Нисиотиса, защото само те бяха на приемливо разстояние от мястото, в което се бяхме настанили. И двата ни харесаха много. Елиника е малко заливче, обградено от високи хълмове и скали, много чисто и закътано от вълни, с много интересни и по-рядко срещани видове рибки. Следобед има естествена сянка и морето е много спокойно и без вълни. До плажа има прекрасна таверна Мистрали, ползвахме я и за обяд, и за вечеря. Цените са ниски - например за килограм дива риба на скара плащахме 38 евро, гарнитурите и салатите бяха под 10 евро, като всичко беше вкусно и прясно. От таверната има и прекрасна гледка към залива и островчето, на което има малка църква.

Нисиотиса също може да се похвали със свое островче, на което за разнообразие има руини от 12-13 век, спори се дали е било наблюдателна кула или мелница. Там често следобед излизаха вълни и морето ставаше една идея бурно със силно течение в посока плажа. Като плувахме към острова беше малко трудно, но пък на връщане към шезлонгите просто се отпускахме и морето си ни отнасяше до брега само. Също имаше много интересни морски животинки, забавлявахме се много. Няма таверна, има плажен бар с шезлонги, които са безплатни срещу консумация, за обяд и вечеря ползвахме таверна на 5 минути път с кола. На този плаж видяхме няколко медузи - pellagia noctiluca - изобщо за Евия препоръчвам да се носят препарати за първа помощ при опарване. Аз носех сода и оцет, орален и топикален антихистамин, кортикостероид, както и афтър байт стикче. Не имала повод да ги ползвам, но изреждам с какво се заредих, ако за някого е полезно.

Два от дните ходихме до Лихадонисия на "лов" за тюлени. Лодките тръгват от Кавос, като трябва да се има предвид, че има две компании, които ходят на два различни острова от архипелага. Тези ходят до основния остров, Монолия, където има организиран плаж с бийч бар. Там тюлен видяхме само от лодката, но беше приятно да се разходиш из островчето. Видяхме старите разрушени рибарски къщички, църквата, плувахме. Другата фирма няма сайт, но е на основната крайбрежна уличка с огромни табели, няма как да се пропусне. Те спират на втория по големина остров, около който с плуване може лесно да се стигне до другите по-малки островчета. Там с плуване се срещнахме с едно тюленче на доста близко разстояние. Не били агресивни, прочетох в последствие, така че не се стряскайте като мен, ако видите. Също има плажен бар с храна и шезлонги. Горещо препоръчвам да се хване първата лодка за деня (в 10 сутринта), за да сте преди основния трафик от наети лодки и да успеете да видите тюлени.

Като цяло Северна Евия ми хареса - далеч от туристическия джангър, буколическо и идилично, ниски цени в таверните и добра храна, съхранена природа.

Август предстои Закинтос, за нас ще е второ ходене, но искаме да покажем костенурките на детето.

# 197
  • София
Айде следващият епизод на Happy Traveller в неделя ще е от Скирос https://www.facebook.com/share/p/1G8X1Uow6i/. Много се вълнувам да видя какво сме изпуснали и да преживея още веднъж емоциите от острова.

# 198
А дали някой има препоръки за местенца за хапване в и около Сами, Кефалония? Както и къде си пазарувате зехтин на острова, например?
На картата ми излиза зехтин Korfolia. Печелили са награди преди години до колкото прочетох в интернет. Аз не съм в този район, но на прибиране си мисля да го посетя. Писах им на вайбър за работното време дали е точно, но имам само seen. Ти ако си още в района и мислиш да отидеш, може да споделиш мнение. Simple Smile
Иначе хазяйката ни препоръча това място, но не съм ходила още.
https://maps.app.goo.gl/A5U9udvR5Xqu9ZWZ6

Благодаря. Другата седмица ще сме там и ще го проверя Simple Smile

# 199
Моля някой да сподели приблизително каква сума е необходима за пътните такси от София до Василики-Лефкада по царския път.
Калкулаторът на първа страница нещо не сработва.
Наскоро си получих транспондера за безконтактно преминаване на ТОЛ-пунктовете и искам да знам горе-долу с каква сума да захраня сметката си.
Благодаря предварително!

# 200
  • софия

След преминаване през рамката се изписва индикация за сумата - good, low. Полезно е, ако не си поглеждал приложението.

# 201
Около 18 евро в посока. Но заредете малко повече, защото изискваше някакъв неснижаем минимум, за да работи транспондерът, не може да се изчерпят до стотинка.

Наистина не е активен линкът на 1-ва стр., години преди това си работеше, ще се погрижа да го сменя за другата тема.

# 202

След преминаване през рамката се изписва индикация за сумата - good, low. Полезно е, ако не си поглеждал приложението.

Благодаря!
Не знаех за това приложение.
Ще го пробвам и се надявам да е полезно.

Благодаря и на параход за съветите.
Да знам, че изисква някакъв минимум сметката за транспондера,
но понеже нямах представа за същинските такси, затова питах ориентировъчно.

# 203
Минимумът по сметката, за да се отвори бариерата на тол станцията е 5 Евро плюс конкретната тол такса. Т.е. ако тол таксата е 30 цента, а вие имате баланс по сметката 5.20 евро, бариерата не се вдига. И тогава става неприятно.   

# 204
  • някъде ... тук ...
Е, ще върнеш и ще минеш на кабинка с човек. После ще заредиш през приложението. Отразява веднага.
Аз зареждам по 50е като тръгнем на далеч, пък колкото изхарчим. Парите си седят за следващите пътувания.

# 205
  • София
Минимумът по сметката, за да се отвори бариерата на тол станцията е 5 Евро плюс конкретната тол такса. Т.е. ако тол таксата е 30 цента, а вие имате баланс по сметката 5.20 евро, бариерата не се вдига. И тогава става неприятно.   
Не е ли 2,40 на устройство за
Егнатия? Не съм пробвала, това е от ценоразписа.
Скрит текст:

# 206
Е, ще върнеш и ще минеш на кабинка с човек.
През миналия уикенд на прибиране ми направи впечатление, че на тола преди Кулата 5-6 коли се връщаха назад и блокираха временно лентата за автоматично преминаване. Дали парите им в сметката бяха свършили, или изобщо нямаха транспондери и се правеха на тарикати на по-малката опашка, нямам идея, но досега не ми се беше случвало.

# 207
  • някъде ... тук ...
Не знам. Май чак 5-6 коли не ни се е случвало. Виж 2 бг автобуса веднъж направиха задръстване.
Но пък миналия петък автоматичната на влизане в гръцко не работеше и минахме на кабинка като свалих и подадох транспондера. После се сетих, че в приложението има и qr код за подобни случаи.

# 208
  • софия
Връщането от лентата за автоматично минаване създава неудобства за доста коли. Блокират се 2 ленти. Обичайно на ръчното плащане има опашки. В това ни пътуване попаднахме на ГанЮ, който се залепи за задницата на колата пред нас и мина с нея. Не знам дали беше объркал лентата или беше типичен тарикат.

# 209
  • Сред мелниците
Ако не е вече късно за добра храна  , за Уранополи да препоръчам Критикос. Почти всичко опитахме. Нямаше нито една забележка.

Общи условия

Активация на акаунт