На море в Гърция 2025 - II

• 41 088
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
Оглеждам се за хотел за втората седмица на септември. Искаше ми се да намеря нещо до плажа,с детска площадка и басейн, близо до малко градче и хубав пясъчен плаж, подходящ за деца.За място сме съгласни на всеки един от ръкавите, о-в Тасос и всичко което е до около 6 часа път от  София.
До сега удрям на камък, загледах се в Лагомандра хотелите(който не отговаря на всички условия,тк е на 15 минути с кола от близкото градче). Другият вариант които гледам е за Роял Парадайс на Тасос.
Някакви други хотели, които биха отговаряли на тези условия - ще бъдем 6 възрастни и дете на 3 години. Четох и в двете теми и все още не мога да се ориентирам. Благодаря предварително.

# 211
Здравейте,
Оглеждам се за хотел за втората седмица на септември. Искаше ми се да намеря нещо до плажа,с детска площадка и басейн, близо до малко градче и хубав пясъчен плаж, подходящ за деца.За място сме съгласни на всеки един от ръкавите, о-в Тасос и всичко което е до около 6 часа път от  София.
До сега удрям на камък, загледах се в Лагомандра хотелите(който не отговаря на всички условия,тк е на 15 минути с кола от близкото градче). Другият вариант които гледам е за Роял Парадайс на Тасос.
Някакви други хотели, които биха отговаряли на тези условия - ще бъдем 6 възрастни и дете на 3 години. Четох и в двете теми и все още не мога да се ориентирам. Благодаря предварително.

За съжаление хващате 6 септември и тогава ще е нашествие покрай трите почивни дни. Аз Ви препоръчвам Корфу. 6 часа с кола и още час и половина с ферибот. Там поне няма да има толкова резервации от българи и най-вероятно са свободни по-хубави места за настаняване. И аз поразгледах за 6 септември и хубавите хотели са фул.

Ето Ви и няколко идеи за разходки и плажове там. https://www.wanderlustwithhope.com/post/10-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0 … D1%80%D1%84%D1%83

# 212
  • СОФИЯ
Корфу е много по-лесен със самолет, полетът е 1 час. Аз резервирах днес, 7 дни от 24.07.

# 213
  • софия
Скрит текст:

След преминаване през рамката се изписва индикация за сумата - good, low. Полезно е, ако не си поглеждал приложението.

Благодаря!
Не знаех за това приложение.
Ще го пробвам и се надявам да е полезно.
Не знам дали има приложение. Това е сайтът - https://www.viamichelin.com/, и е един от най-полезните и точни при пътуване.

# 214
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Оглеждам се за хотел за втората седмица на септември. Искаше ми се да намеря нещо до плажа,с детска площадка и басейн, близо до малко градче и хубав пясъчен плаж, подходящ за деца.За място сме съгласни на всеки един от ръкавите, о-в Тасос и всичко което е до около 6 часа път от  София.

Миналата година около 22 септември бяхме тук: Elektra Comfort Hotel by Del Mare. На Тасос е, в Скала Прину. Ферибот от Кавала спира точно в това село.

Плажът е срещу хотела, има шезлонги и естествена сянка от дървета. Наоколо има много добри таверни. Има басейн, но не видях детска площадка.

# 215
  • Сред мелниците
Препоръчайте какво да се види от Атон към София. Красиво място, исторически обект или друго. Да не е голям град в който докато влезем паркираме. Излезем и времето свършило.
 За половин ден.
И по път добър зехтин?
Благодаря!

# 216
  • София
Може да разгледате Парка на Аристотел - https://maps.app.goo.gl/PAEdYZNuJSgfp52K8

# 217
Корфу е много по-лесен със самолет, полетът е 1 час. Аз резервирах днес, 7 дни от 24.07.

Аз обичам да обикалям и колата ми е необходима.

А самолет + чакане преди и след полета + чудене как да се добера до града на хотела като време е почти същото като това да се отиде с кола.

Рент А Кар е необходимост там, ако сте със самолет, но е скъпо удоволствие.

# 218
  • София
В Гърция колата под наем не е скъпа и се взима лесно, без излишни усложнения, ако ползвате местна фирма.

# 219
  • СОФИЯ
Преди години съм пътувала до там и сухопътно, като време изобщо не може да се сравнява, но всеки с предпочитанията си, което е съвсем нормално. Само ферибота е час. От летището ползвам трансфер, цената е доста по-ниска от такси. Миналото лято до Исос ме закараха за 40 евро. Същата сума този юни платих за такси от Керкира до Беницес, което е в пъти по-близо. На летището спира и автобус.
След толкова посещения кола изобщо не ми трябва. Включвам се в дневните круизи до Паксос, Антипаксос и този до Сивота и синята лагуна, имат си автобуси от и до порта, събират хора от различни хотели.
Всичко е въпрос на усещане и предпочитания. Преди малко разгледах класация на ресторанти в Керкира, за да избера нещо ново и различно. На мен Кавалиери https://cavalierihotel.gr/corfu-roof-top-restaurant-bar/ ми е любим ресторант, работи само с резервации, но е факт че не го срещнах в класацията.

# 220
Минавам да споделя едно местенце за хапване в Астакос. Слязохме от ферибота и решихме да хапнем в градчето преди дългия път до България. Непретенциозен и нетуристическо:
https://maps.app.goo.gl/hVyu251ebB3N9HkD6
Собственика сервира и разговаря ненатрапчиво с клиентите, много мил и гостоприемен, а жена му е в кухнята. Вкусна храна, големи порции и ниски цени. Точно от това гръцко гостоприемство имах нужда след няколко туристически капани в Кефалония.

Препоръчвам октопода, много добър, две големи пипала за 10 евро!

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 14:49 от АфРоДиЗиаЧкА

# 221
  • Стара Загора
Днес пътуваме към последната ни спирка на Пелопонес. Отказах се от Каламата и резервирах до Романос -2 нощувки да видим плажовете и неделя хващаме ферибота за Кефалония , ще останем там 8 нощувки , като ще спим на 5 места 😂. Просто местата , които ни харесваха нямаха за нашите дати и от тук от там сглобихме нощувките, така няма да се налага да се връщаме назад. Тръгваме от Порос и правим кръг , последната нощувка ни е във Фискардо от там на 28 -ми сутринта хващаме ферибота за Лефкада .
Малко снимки от последното място

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 15:12 от niditop3

# 222
Привет, колеги!
Малко съм пасивна тази година, но ви наглеждам, само плажната мода я карам по диагонал.
Намерих мерак и време да споделя малко снимки и впечатления от Китира - първата островна спирка за лятото. Тя, реално, втора се пада, защото  стигнахме до там след фери от Кисамос, полет до Крит и четири тамошни ракии.
Особен остров е Китира - ту виждаш кьщички в цикладски минимализъм, ту някоя във венециански стил, ту ти заприличва на пелопонеско Мани. Няма си някакъв характерен негов облик, но пък природата е дала по малко от всичко на острова. Въпреки невъзможността да пътуваме по обичайното време в края на юни и сравнително високия сезон, в който го посетихме, спомените ми за него носят спокойствие.
Настаняването ни беше в Диакофти, където всички студиа са на пешеходно разстояние от плажа, единствения магазин и единствена таверна (Манолис), като магазинът и таверната си бяха компромисни и само за ползване при спешна необходимост.
Плажът на Диакофти е чудесен по универсалните разбирания - пясъчен и сравнително плитък. В края му, около и след кантината, често беше пусто в следобедните часове и делнични дни, както в организираната му част, така и след нея. Навалица беше основно в началото на плажа, пред кафенето на Минас, където чадър и шезлонги се ползват срещу консумация. В другия край, около кантината и в свободната част след нея, положението беше доста по-рехаво и всъщност, противно на очакванията ми, там плажувахме най-често, удобно и спокойно.
Пообиколихме острова, пътищата са в прилично състояние, нормално тесни като за остров, нищо фрапиращо. На много места по пътя течеше работа по разширяването му.
В Капсали, Авлемонас и Агиа Пелагия, които са си курорти, имаше най-много хора. На север открихме тотално и почти безлюдни плажове, което донякъде е обяснимо по логистични причини, повечето вятър и по-недружелюбното море. Там, съвсем резонно, е и много по-китно и зелено.
Изворите на Али Амир в Каравас и водопада в Милопотамос могат спокойно да се пропуснат. Нещо като водопад е имало май до началото на юли месец и като цяло мястото е силно занемарено и неподдържано.
Храната беше прилична, цените съпоставими с тези в Крит, от който дойдохме, доколкото мога да сравня. Плащали сме между 65 и 120 Е за трима, без алкохол, най-много една бира, в зависимост от наличието на прясна риба. Оставям по-долу списък с места за хранене и кафенета, предоставен от хазяите. Не навсякъде сме били, макар и да искахме да разнообразим, но или не бяха готови с храната до ранния следобед, или нямаше места вечер. Бяхме няколко пъти в Скандия, Палеополи, поради близостта. Там бяха и най-големи порциите, обслужването също беше на ниво. Добър избор на прясна риба (на килограм) и прилично обслужване имахме и в Сотирис (Авлемонас), противно на ниския рейтинг. Не ми хареса достатъчно в Алатареа (Капсали), а Манолис в Диакофти беше дъното. Споменавам обслужването, защото на този остров чакането на сметка е онагледен семантичен анализ на фразата "σιγά-σιγά".
Добре зареден магазин има в Цикалария (ΑΒ Βασιλόπουλος).
От плажовете много ми допаднаха Калади, Лимнионас и Халкос. Халкос е моят еталон за съвършен плаж - прозрачни и спокойни води, малки и обли камъчета. На него и Мелидони обаче имаше най-сериозно скупчване на народ, на Мелидони беше сериозно неприятно за мен.
Оставям ви номера на капитан Спиро, който разхожда туристи от Капсали до Хитра и до по-недостъпни плажове - 6974022079 (Spiros Chytra). Нужна е резервация и в двата случая.
Снимки на посетените плажове и около тях в скрития текст по-долу.
Скрит текст:
ДиакофтиАвлемонасПалеополиКаладиКампонадаФири Амос (юг)ХалкосКапсалиМелидониЛимнионасКаламиЛикодимоПлатия АмосАгия ПелагияФири Амос (север)Каки Лагкада
За да не е съвсем плажно, добавям снимки на Антикитира (от ферибота), Хора, Каравас, Като Хора, Милопотамос, Потамос, Ливади и списъка с кръчмите.
Скрит текст:

Артинсталация
Местата, които не можах да посетя, а исках - Антикитира и фара Мудари - наетата ни кола беше немощна и не посмяхме да ударим по черния път и с колеблив обхват на телефоните. Не беше добра идея и пешком в зверската жега.
На разположение съм, ако някой има въпроси.
Спокойно и безаварийно лято на всички!:smile:

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 20:55 от молец

# 223
Молец,
върна ми хубави спомени и особено благодаря за двете снимчици от Антикитира Simple Smile
Моите впечатления от водопада са същите, макар че бяхме през юни (но в много горещо време). Ама как немощна кола, вие до Калами сте се сурнали!

# 224
Молец,
върна ми хубави спомени и особено благодаря за двете снимчици от Антикитира Simple Smile
Моите впечатления от водопада са същите, макар че бяхме през юни (но в много горещо време). Ама как немощна кола, вие до Калами сте се сурнали!
Глаголът "сурвам" е силно акуратен.GrinningХоди си се едни 15-20 минути пеш по пътека с разнообразен субстрат. Накрая следва баш сурването - по гъз, шкембе, лакти и молитви. Бях само аз и козите (нямаше други ентусиасти - познати и непознати), и въобще, сега като се замисля, не знам с какъв акъл съм тръгнала сама по ония мити урви.

Общи условия

Активация на акаунт