На море в Гърция 2025 - II

• 41 088
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
# 181
  • София
Пефкос. Намира се в най-зелената част на острова, сред борова гора. Оттам и името.

# 182
  • Стара Загора

Поздрав с един снощен залез . Настанихме се в къщичките от където тръгва ферибота за Елафонисос. Много ни харесва, спокойно е , има си ресторантче, съседното селце има хубаво кафе , закуски , саладолед. Най-необходимите неща. Запазих 2 нощувки , но няма да ни стигнат и ще удължим престоя. Плажа преди Елафонисос също е хубав . Пътуването до острова е 18евро в посока с колата. Гледах, но всеки ден ще сме с колата, хубавите плажове са отдалечени. Утре ще отидем до там. Днес решихме на нашия плаж да сме, малко почивка, че много път ни се събра последните дни.  Реално Елафонисос  си е по-голямо островче от малките циклади. Вчера попътувахме 3-4 часа от Напфлио до тук по пътя спряхме за плаж на Плитра и беше разкошен , кристално чиста вода, златен пясък, има шизлонги, бар, таверна. Там хапнахме. Най-изненадващото беше, че беше много спокоен. На тръгване към Каламата може пак там да се отбием.

# 183

Поздрав с един снощен залез . Настанихме се в къщичките от където тръгва ферибота за Елафонисос. Много ни харесва, спокойно е , има си ресторантче, съседното селце има хубаво кафе , закуски , саладолед. Най-необходимите неща. Запазих 2 нощувки , но няма да ни стигнат и ще удължим престоя. Плажа преди Елафонисос също е хубав . Пътуването до острова е 18евро в посока с колата. Гледах, но всеки ден ще сме с колата, хубавите плажове са отдалечени. Утре ще отидем до там. Днес решихме на нашия плаж да сме, малко почивка, че много път ни се събра последните дни.  Реално Елафонисос  си е по-голямо островче от малките циклади. Вчера попътувахме 3-4 часа от Напфлио до тук по пътя спряхме за плаж на Плитра и беше разкошен , кристално чиста вода, златен пясък, има шизлонги, бар, таверна. Там хапнахме. Най-изненадващото беше, че беше много спокоен. На тръгване към Каламата може пак там да се отбием.
Ако имате време, може да разгледате Pavlopetri потънали град - намира се в непосредствена близост до вас.

# 184
  • Стара Загора
Благодаря, salex! Имаме вече време колкото решим, друга резервация за сега нямаме. Къде точно се намира от самия плаж ли? Много ли е навътре ? Аз още не мога да се престтраша да влизам на дълбоко, трябва да си намеря жилетка.

# 185
Благодаря, salex! Имаме вече време колкото решим, друга резервация за сега нямаме. Къде точно се намира от самия плаж ли? Много ли е навътре ? Аз още не мога да се престтраша да влизам на дълбоко, трябва да си намеря жилетка.
Намира се точно до самия плаж тук: https://maps.app.goo.gl/oFx69SB4PhFLmgnX7  . Зад него има паркинг и информационна табела за потъналия град. Влиза се с маска и шнорхел, като останките са обозначени с шамандури, а дълбочината е около 2-4 метра. До всяка от останките, има информационна табела на дъното. Интересно е определено, когато се знае че под теб е имало град. Но останките са само по няколко камъка на всяка от точките.
Не е страшно, не е и трудно - ние влизахме със сина ми, който тогава беше на 7, без никакви проблеми.

# 186
  • Стара Загора
Благодаря, видях го. То детето и то ще влезе, ама аз 😂. Научих се на стари години да плувам и съм неуверена, дори тази година съвсем не мога да се отпусна. Пролетта ходихме на Египет и там единия  риф беше на супер дълбоко, не се виждаше дъно хем бях с билетка , но се стреснах нещо и тази година въобще не мога да се отпусна. Тръгваме поне мъжете ще отиват, ние сме точно ма този плаж.

# 187
Благодаря, видях го. То детето и то ще влезе, ама аз 😂. Научих се на стари години да плувам и съм неуверена, дори тази година съвсем не мога да се отпусна. Пролетта ходихме на Египет и там единия  риф беше на супер дълбоко, не се виждаше дъно хем бях с билетка , но се стреснах нещо и тази година въобще не мога да се отпусна. Тръгваме поне мъжете ще отиват, ние сме точно ма този плаж.
Супер. Приятно изкарване!

# 188
Здравейте, чела съм мнения много, за това, че близката Гърция не се предпочита, но за там ми стигат сили и шофиране. Та пиша мнение само да споделя едно пътуване до Офринио с плаж на кула Аполония, Амолофи и плаж Саракина. От вчера повръщаме пет човека, като вода от морето не сме пили, храна на т.н. свободно в Офринио. Никога повече няма да избера това свободно хранене таврни, и т.н. пържени неща и скапали домати, макар да съм гледала всичко да е с оценка пет. Миналата год. Касандра бе отврат, е и тук също.
Миналата седмица бяхме там/11-13,07/, никъкви проблеми хранене само по ресторанти, в Събота бяхме на Амолофи петък и неделя на плажа на Офринио до къмпинга. Явно късата клечка сте изтеглили, а за салатити ние сме очаровани и то точно коментирахме с жената че дори и доматите не са им скапани.

# 189
Здравейте, група! Благодарение на вас за сега сме си намерили място за отсядане около Кавала(Неа Ираклица) , но ми се иска да споделите и някои диви плажове или поне най-предпочитаните от тях около Кавала, планирали сме да ходим и до Тасос за един ден поне малко да разгледаме и да плажуваме..
Също така дали е вярно, че преди да отидем на някой конкретен плаж трябва да си направим резервация дни преди посещението?

Ще се радвам на вашите предложения!

# 190
Здравейте, група! Благодарение на вас за сега сме си намерили място за отсядане около Кавала(Неа Ираклица) , но ми се иска да споделите и някои диви плажове или поне най-предпочитаните от тях около Кавала, планирали сме да ходим и до Тасос за един ден поне малко да разгледаме и да плажуваме..
Също така дали е вярно, че преди да отидем на някой конкретен плаж трябва да си направим резервация дни преди посещението?

Ще се радвам на вашите предложения!

Препоръчам плаж Glastres в Палио (следващото или по-следващото село е, в посока Кавала). Има 5 чадъра на кръст, но ние винаги си носим наш, охраняван е до 16.00 май. Малък, кокетен, с плитка и кристално чиста вода. Няма заведения, по последна информация.

# 191
  • София
Резервации правят за някои от "гъзарските" барове на Амолофи. 😂 Чак пък толкова....
Диви и пусти плажове по това време на годината и в този район е доста трудно. Но все пак отворете картата на района и гледайте след Амолофи по стария път покрай морето, където ви хареса някое заливче, слизайте от пътя и пробвайте.
След Керамоти има едно село Монастираки, пътят покрай него излиза на плаж, много диво и без хора. Наблизо е и делтата на Места.

# 192
А дали някой има препоръки за местенца за хапване в и около Сами, Кефалония? Както и къде си пазарувате зехтин на острова, например?
На картата ми излиза зехтин Korfolia. Печелили са награди преди години до колкото прочетох в интернет. Аз не съм в този район, но на прибиране си мисля да го посетя. Писах им на вайбър за работното време дали е точно, но имам само seen. Ти ако си още в района и мислиш да отидеш, може да споделиш мнение. Simple Smile
Иначе хазяйката ни препоръча това място, но не съм ходила още.
https://maps.app.goo.gl/A5U9udvR5Xqu9ZWZ6

# 193
Моля за отзиви за Olympian Bay Grand Resort.

# 194
  • София
Моля за отзиви за Olympian Bay Grand Resort.

Има отделна тема за All inclusive в Гърция. Там може би ще има повече мнения.

Аз ще цитирам мое мнение от началото на 2024, за престоя ни в хотела през Юни 2023:
https://bg-mam.ma/p/1587202/47497036

По онова време бяхме организирана група приятели с деца. Едното семейство имат малка туристическа агенция и те движиха нещата. Не знам какъв е бил рейтинга на хотела тогава, но към днешна дата е 7,9 в Букинг.

Цитат
Бяхме там в средата на Юни, но не ни хареса.
На плажа е пясък, но за да влезнеш във водата се минава през камъни, което прави аква обувките задължителни, иначе е мъка.
Шезлонгите и чадърите са крайно недостатъчни, запазват се още в 6 сутринта. Няма шанс да се вредиш след 8ч.
Около басейна е почти същото положение.
Храната не е лоша, но не е кой знае какво.
Обикновено е лудница и блъсканица.
Комплекса е 1 основна сграда и не помня колко други по-малки, на по 2 етажа, с по 10 стаи на етаж.
Ние се паднахме в последната, осезаемо по-малки помещения в сравнение с останалите сгради. Бяхме компания от 10 семейства, но ни бяха разделили във всички сгради - супер тъпо.
Ние изтеглихме късата клечка и нашата камериерка не си правеше труда да влиза да чисти, камо ли да смени хавлии или чаршафи.  Още при настаняване, с което се забавиха, стаята не беше почистена добре. Веднага се оплаках, нищо не направиха по въпроса. Всеки ден ходех до рецепция с различни оплаквания - глас в пустиня!

Общи условия

Активация на акаунт