На море в Гърция 2025 - II

• 41 039
  • 762
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, ще съм ви благодарна да ми препоръчате малко селце с хубав пясъчен плаж.

# 16
Микро, Амудия.

# 17
# 18
  • някъде ... тук ...
Да се запиша, че отдавна не съм.
Параход, благодаря и весела почивка!

Ние вече няколко пъти отскачахме до близката Гърция след великденска Китира и Пелопонес.
В петък тръгваме към Евия за седмица, отново. Горе-долу сме нахвърляли маршрут, който най-вероятно ще се промени Simple Smile

# 19
Зехтин в крайна сметка купихме от с. Камбос. Човекът държи кафениона на площада и е сложил празни тенекии за реклама пред него, но ни заведе в дома си, сложи ни да опитаме от една каца Simple Smile И така. Има по 1, 5 и 10 литра. Цената е символична за екстра върджин, 10е/литър.
Цената на зехтина се нормализира спрямо миналата година. През май купихме от Масутис 5л. Екстра вържин зелен Латцимас за 35Е /на дневна прИмоция/. Преди това ни предлагаха от частен производител 4л. тенекия за 55Е. Домашният по пазарите върви 7-10Е. Ще видим утре сутрин на колко ще го вземем от магазин. Още са високи цените, но не са като миналогодишните.

# 20
  • София
Е, не! До сега писах и всичко се изтри някак...Пристигнахме в Амулияни, убийствена жега и влага, нищо общо с положението преди две седмици. Днес само до Аликес ходихме, дори водата ми се вижда различна.  Резервирах през линк от първа страница на темата, за пръв път го правя така, платих си за услугата, всичко точно но, не ми харесва мястото.  Терасата на стаята ни е 10 метра и няма никаква преграда, а преди малко се настаниха една двойка. Запазих две стаи, за мен и приятеля ми и, една за сина ми, който е на 18. Като пристигнахме, попитахме дали има възможност да го настанят до нашата, да ползваме общата тераса, казаха да, утре. И преди малко се настаниха други хора. Не можах да разбера логиката на домакина, който ни настани говорейки по телефона  с хазяйката, въртейки очи с досада. Прилича ми на хостел къщата, има обща кухня, която няма удобства, а това с терасата не знам как ще го преживея. Къщата я няма никъде по сайтовете, дори в Гъгул навигация. Оплаках се, извинете Simple Smile

# 21
Аз също бих се зарадвала на контакти за качествен зехтин от Пелопонес. От Скопелос взехме малки бутилки от местния зехтин, колкото да не сме без нищо. За сега програмата ни е 2-3 нощувки в Напфлио, 2 нощувки в близост до Елафонисос и 3 нощувки в района на Каламата. И оттам Кефалония и се прибираме. Септември плануваме 1 седмица Лимнос.
От Пелопонес освен от собственичката на хотела в който бяхме отседнали, купихме зехтин и от ето това магазинче (продават се само метсни продукти от региона) на входа на Гитио, точно до сервиза за гуми:  https://maps.app.goo.gl/cJ6RAsKwS5KRMhKU9 
Препоръчвам и тази винарна, ако можете да посетите няма да съжалявате - виното е страхотно и на много добри цени - -   https://goo.gl/maps/pNrTx8AvDDXDwNBD9

# 22
Запис и от мен за късноюлски Лимнос. Нямам търпение, само моите 40 кила ги е страх да не ги духне вятъра, но природа. Дано острова не ни посрещне много враждебно.

Аз имам тъп въпрос. Sweat Тъй като виждам, че е доста близо до турските брегове, как стои въпроса с мобилния интернет. Трябва ли да го изключват да не хвана някой турски оператор. Случвало ни се е да прихващаме случайно  някой близък оператор и да не таксуват и лошо. Последния път беше в Пирин  и се вързахме на северно македонски Astonished

# 23
  • София
Избери ръчно оператор, тогава няма шанс да те прехвърли към турски.

# 24
anitaxx, има шанс да прихванете някой турски оператор там, затова най-добре да изключите функцията за автоматичното избиране на оператор и да минете на ръчен режим. Ние така правим - избираме ръчно за целия престой някой от гръцките и не го пипаме повече, нямали сме проблеми с мобилния интернет. Това го правим, след като преди години на Корфу прихванахме албански оператор.

# 25
Благодаря , ще потърся в настойките Flowers Hibiscus да не играем същия филм.

# 26
Лимнос не е толкова близо до Турция, както други гръцки острови, и само в северната част рискът е голям. В урбанизираната зона около Мирина, Плати, Танос, Агиос Йоанис не се ловят много-много турските сигнали. Но изборът на ръчен режим, както са казали и други, си е стандарт по такива места.

# 27
Здравейте,
Планираме почивка от около 8 септември в Гърция и понеже сме с малко бебе на 1 г. Искаме да бъде някъде малко по-близо   за да не пътуваме прекалено много въпроса ми е къде е по-подходящо около Кавала или на друго място, ако имате вече опит къде предлагате хотели, ваканционнк къщи, вили или даже места дори да не е около Кавала?

# 28
Здравейте, във връзка  с предстоящо пътуване до Крит към края на август и решение да пътуваме с нашата кола, ще трябва да купя билети за ферибота от Атина-Пирея до Хераклион. Тук в предни теми Параход ме беше посъветвала да си вземем каюта, поради факта че не сме пътували с ферибот на такива дълги разстояния. Искам да попитам тези от вас, които са пътували в тая посока или в друга с подобно разстояние, и са ползвали каюти, дали е шумно вътре в тях. Питам защото до мен стигна инфо че в каютите е много шумно и неприятно - инфото е малко от типа ЕЖК (непроверено), затова ми се иска да почерпя инфо от хора, които наистина са пътували и имат опит. Или пък ако има значение каква е каютата, също ще съм благодарна на мнение.

# 29
  • София
Ние сме пътували от Пирея до Ханя с каюта, нямам спомен да е било шумно.

Миналата година пътувахме до Лесбос. Бях убедена, че съм купила билети с каюта, но се оказа, че не е така.
Никога повече не бих пътувала повече от 4-5 часа без каюта.
Тази година към Хиос и обратно отново имаме каюта.

Общи условия

Активация на акаунт