На море в Гърция 2025 - II

• 41 034
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
За Корфу купувайте билети от сайтовете на компаниите, които обслужват острова - Kerkyra Seaways, Kerkyra Lines и Lefkimmi Lines до Лефкими.

За Солун и плажове вижте Епаноми и Переа.

От омио също съм взимала билети и всичко беше наред.

# 46
  • София
Сега ще ви забия с въпрос, но ще ми е за първи път такова пътуване и като не знам какво да очаквам, в главата ми изникват всякакви подобни
Та, да питам в каютата с какво ще разполагаме? Сапун, т.хартия и подобни. Предполагам че за душ ще трябва да си вземем наши хавлии. Една раница с багаж с нужните неща да е с нас, а останалите куфари си остават в колата и  до нея достъп нямаме по време на пътуването - това уж знам Simple Smile
Още веднъж се извинявам
Редактирам се -  разбрах че има и хавлии, то си имало инфо в нета, ама аз бързам да питам тук Smile

Има сапунчета и шампоанчета,хавлии също. Ние си взимаме дежурна раница с нас,багажа в колата. Аз даже и кафе машината си взимам,ама ние сме си луди 🤣

# 47
  • Пловдив
Здравейте,

Ще пътуваме доста на юг, като тъй като сме с дете , ще си разделим пътя и така ще спим една вечер във Волос.
Ще сме в града към 15:30 ( по план) и ни се искаше да отидем на плаж, но сега като разглеждам самия град няма някакъв хубав плаж :/ всички плажове, които откривам са на над час път от него. Имате ли някакви препоръки за плаж близо до самия град и ако не- някакви идеи за изкарване на една вечер с 5 годишно дете във Волос Simple Smile

# 48
Здравейте,

Ще пътуваме доста на юг, като тъй като сме с дете , ще си разделим пътя и така ще спим една вечер във Волос.
Ще сме в града към 15:30 ( по план) и ни се искаше да отидем на плаж, но сега като разглеждам самия град няма някакъв хубав плаж :/ всички плажове, които откривам са на над час път от него. Имате ли някакви препоръки за плаж близо до самия град и ако не- някакви идеи за изкарване на една вечер с 5 годишно дете във Волос Simple Smile
Има и в рамките на града - Анаврос https://maps.app.goo.gl/gphQLwniLPrNRfjL7
Но не е кой знае какъв плаж. Значително по-хубав (но също не фин пясък) е ето този, на около 30 мин. https://maps.app.goo.gl/DfGsgz44gL6mZd457

За Волос това ми е актуалната препоръка за ципурадико https://maps.app.goo.gl/ocEtm6gzyHH5Va6j7, но то е за родителите, за 5-годишното дете няма да е особено вълнуващо Simple Smile

# 49
  • Пловдив
Благодаря, ще пробваме кръчмата поне 😄

# 50
Благодаря за новата тема. Flowers Hibiscus Пропуснах и аз няколко.
Запис с три снимки от Амулияни отпреди месец, когато беше уникално спокойно и празно.
Доживях възрастта, независимостта и привилегията да пътувам всеки месец по един-два пъти, целогодишно.
Спазвайки винаги правилото: юли, август, докъм средата на септември на юг, през останалото време на север.

# 51
  • София
Благодаря ви, змия , тодоричка! А има ли значение каютата дали е с прозорец или без и какви легла ще избера за двама пътуващи? Има ли смисъл да се взема по-скъпия вариант?

За нощен преход прозорците нямат никакъв смисъл - няма да виждаш нищо, защото няма никаква светлина.

За дневен преход може да е различно. Аз отново купих каюта без прозорци на ферибота за Хиос, защото пред прозорците е палуба и се разхождат хора, което означава да съм дръпнала пердетата през цялото време. Обезмисля се гледката.
Ако обаче няма палуба, вероятно има смисъл от прозорец.
На Диагорас (сигурно и вие ще сте с него) само луксозните кабини са на етаж, пред който могат да минават хора, но май достъпът беше ограничен с въженца. На другите два етажа прозорците са директно над морето. Simple Smile Ние и в двете посоки си взехме с прозорец. На отиване уж бяхме нощен курс, но на сутринта позяпахме малко пристанището на Митилини. Преди това видяхме и светлинките на Лимнос. Wink За дневното връщане пък ни беше съвсем добре да има прозорец, дори само затова, че на прозореца телефоните имаха чат-пат обхват.

Миналата година ходихме до Милос с ферибота за Крит. Решихме, че за 4 часа няма да взимаме кабина. Съжалихме! Пуснаха ни почти последни на кораба, защото колата трябваше да е готова за слизане на Милос. Когато се качихме в салоните, всички възможни диванчета и кьошенца бяха завзети от туристи, на които им се свидят пари за кабини, но пък държат да се наспят добре. Joy Такава мърлящина не бях виждала! Диван, на който могат да седнат 4-ма, се заемаше от 1 човек, който е разхвърлял "боклуците" си навсякъде, за да не дойде някой до него. Под всяко стълбище имаше някой спящ в спален чувал, опънал допълнително някой парцал, за да се изолира от околността. Обикаляхме, обикаляхме, не намерихме къде да седнем и накрая взехме по едно пластмасово столче и седнахме навън в тъмницата. Joy И ресторантът не можа да ни свърши работа, защото се оказа, че в 22,30 часа затваря. Дори трябваше набързо да си доядем вечерята, защото ни изгониха. Joy

В това отношение мога да похваля Диагорас. Имаше много табели как не можеш да се разпростираш и да заемаш места за няколко човека. И мисля, че се спазваше, защото в салоните беше доста по-културно.

При нас нямаше шум от двигатели в кабините и в двете посоки, но пък на връщане имахме доста шумни гръцки съседи.

И последно - мъжът ми беше чел за видовете кабини, но не знам защо запомнил някакво А4. Купувайки билети, избра въпросното А4. Оказа се, че кабината е с 4 легла (двете са на втори етаж). Едва когато се качихме осъзнахме 4-ката какво означава. Joy Кабините А2 бяха на същата цена, но горните легла бяха прибрани, а на нас ни пречеха да седнем нормално, защото главите ни се опираха в горното легло. При дневното пътуване не издържахме и ги сгънахме заедно с оправените чаршафи.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 20:30 от Таня67

# 52
  • София
Таня67, Нисос Самос е нашето фери. Миналата година също пътувахме с него и тогава видях каютите с прозорци към палубата.
Ние нямаме голям избор, защото каютите, в които допускат кучета, са малко.

# 53
Здравейте, някой ползвал ли е паркинга на Игуменица на пристанището за по-дълго време? Не можах никъде да намеря платен паркинг там.

# 54
На Ираклица хубав ли е плажа?

# 55
Здравейте,
Планираме почивка от около 8 септември в Гърция и понеже сме с малко бебе на 1 г. Искаме да бъде някъде малко по-близо   за да не пътуваме прекалено много въпроса ми е къде е по-подходящо около Кавала или на друго място, ако имате вече опит къде предлагате хотели, ваканционнк къщи, вили или даже места дори да не е около Кавала?
В Еразмио, едно селце на около 85 км от Маказа, вила Русалка. Много спокойно селце и хубава вила на българи. Във фейсбук излиза.

# 56
  • Стара Загора
Последен ден на Алонисос, утре тръгваме. Острова е много очарователен и романтичен. Най-слабо туристическия от трита. Искахме да направим разходка с корабче , но се оказа, че в нашите дни няма . Изглеждаха интересни маршрутите . До синята пещера и съседните ненаселени острови се ходи. Казаха, че може да се видят делфини и тюлен монах, който е символ на острова . Но друг път ще се върнем. Много харесах Спорадите.  Вчера ходихме и до Академията по Класическа хомеопатия( завършила съм преди години онлайн и много исках да я посетя на живо) . Плажовете не са толкова очарователни както на Скопелос , повечето са от източния брях - с камъчета са повечето , някои са пясъчни с тук там камъчета. Имат дайвинг училища, доста , предполагам навътре морето ще е красиво. Но мен ме е страх в дълбокото . Гледките от стария град са зашеметяващи , тази вечер ще ходим на залеза специално. Харесахме тавената на плажа Agios Dimitrius и днес пак там ще хапваме.

# 57
На Ираклица хубав ли е плажа?

Не е лош. Ние бяхме за дълъг уикенд преди две седмици.
Препоръчвам частта 'Саранта' за нощуване и плаж.
Таверната 'Maistrali' е чудесна.

Направена е и пътеката, която свързва Саранта с Ираклица (миналата година не беше).
Осветена е и е много приятна за вечерни разходки.

# 58
Благодаря за темата! Записвам се с едно Сарти наесен.

# 59
Благодаря ви, змия , тодоричка! А има ли значение каютата дали е с прозорец или без и какви легла ще избера за двама пътуващи? Има ли смисъл да се взема по-скъпия вариант?

За нощен преход прозорците нямат никакъв смисъл - няма да виждаш нищо, защото няма никаква светлина.

За дневен преход може да е различно. Аз отново купих каюта без прозорци на ферибота за Хиос, защото пред прозорците е палуба и се разхождат хора, което означава да съм дръпнала пердетата през цялото време. Обезмисля се гледката.
Ако обаче няма палуба, вероятно има смисъл от прозорец.
На Диагорас (сигурно и вие ще сте с него) само луксозните кабини са на етаж, пред който могат да минават хора, но май достъпът беше ограничен с въженца. На другите два етажа прозорците са директно над морето. Simple Smile Ние и в двете посоки си взехме с прозорец. На отиване уж бяхме нощен курс, но на сутринта позяпахме малко пристанището на Митилини. Преди това видяхме и светлинките на Лимнос. Wink За дневното връщане пък ни беше съвсем добре да има прозорец, дори само затова, че на прозореца телефоните имаха чат-пат обхват.

Миналата година ходихме до Милос с ферибота за Крит. Решихме, че за 4 часа няма да взимаме кабина. Съжалихме! Пуснаха ни почти последни на кораба, защото колата трябваше да е готова за слизане на Милос. Когато се качихме в салоните, всички възможни диванчета и кьошенца бяха завзети от туристи, на които им се свидят пари за кабини, но пък държат да се наспят добре. Joy Такава мърлящина не бях виждала! Диван, на който могат да седнат 4-ма, се заемаше от 1 човек, който е разхвърлял "боклуците" си навсякъде, за да не дойде някой до него. Под всяко стълбище имаше някой спящ в спален чувал, опънал допълнително някой парцал, за да се изолира от околността. Обикаляхме, обикаляхме, не намерихме къде да седнем и накрая взехме по едно пластмасово столче и седнахме навън в тъмницата. Joy И ресторантът не можа да ни свърши работа, защото се оказа, че в 22,30 часа затваря. Дори трябваше набързо да си доядем вечерята, защото ни изгониха. Joy

В това отношение мога да похваля Диагорас. Имаше много табели как не можеш да се разпростираш и да заемаш места за няколко човека. И мисля, че се спазваше, защото в салоните беше доста по-културно.

При нас нямаше шум от двигатели в кабините и в двете посоки, но пък на връщане имахме доста шумни гръцки съседи.

И последно - мъжът ми беше чел за видовете кабини, но не знам защо запомнил някакво А4. Купувайки билети, избра въпросното А4. Оказа се, че кабината е с 4 легла (двете са на втори етаж). Едва когато се качихме осъзнахме 4-ката какво означава. Joy Кабините А2 бяха на същата цена, но горните легла бяха прибрани, а на нас ни пречеха да седнем нормално, защото главите ни се опираха в горното легло. При дневното пътуване не издържахме и ги сгънахме заедно с оправените чаршафи.  Simple Smile

Ние за предстоящо пътуване до Лимнос, не сме запазили каюта, само резервираме места, защото ферито е през деня и решихме, че няма нужда от каюта за 4-5 часа. До сега сме пътували с фери максимално 2 часа. След като имаме платени места, би трябвало да няма проблем, предполагам?

Общи условия

Активация на акаунт