Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 680
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, бяхте писали за бебета със запек. Какви са симптомите? Какво им изписаха?
При нас пети ден започва без акане.
Ние имахме този проблем, оказа се,.че е от Биогая, спрях я и нещата се регулираха, ходи 1-2 пъти дневно. Когато не можеше да иде по няколко дни 2х по препоръка на педиатърката съм й правила микроклизма, изключително лесно е и детето се изхожда за около 20 минути. Търговското име е Мелилакс за деца, дозата за кърмаче е половин флакон, на основата на меда е и е напълно безвредно,  действа механично.

# 136
Момичета, бяхте писали за бебета със запек. Какви са симптомите? Какво им изписаха?
При нас пети ден започва без акане.

Аз оправих запека с хомеопатия, безвредно и ефикасно, opium 5ch
5гранули в 10мл вода, веднъж дневно, аз давах вечер 2-3 дни и се оправи
Разбира се, по препоръка на педиатър-хомеопат, пробвай, най безопасния вариант е това, ние много страдахме от запек…а и да не е запек , пак няма да навреди, а ще подпомогне редовно изхождане

# 137
Здравейте, момичета! Моята сладурана будува час и половина, два. Рядко я оставям повече, иначе се превъзбужда и не може после да заспи. На баща й му се играе с нея, но го прекъсвам като преценя, казвам му, че и това време ще дойде да будува повече.
Интересно е, че започвам да й говоря, как си е играла, хапнала, и вече е време за сън, и тя се успокоява, и след малко е сънчо.

Навън като сме, аз излизам главно следобед, ако съм спазила да будува най-много два часа, всичко е наред. Спокойна е, гледа си, оставя ме да си говоря с някой, който е в парка. И понеже бебето е тихо, след малко питат: Спи ли? Казвам: Не, гледка си! И хората се чудят какво спокойно бебе 🤣, ама не знаят какви усилия полагаш, за да е спокойно бебето.
Вчера си заспа на гимнастиката 🤣. Изведнъж всичко утихна, гледам я тя спи. Аз като я оставям там, гледам да сготвя или да свърша нещо друго през това време, като хвърлям погледи само. Едно 30-40 минути се задържа там. После й давам да гледа една книжка, с контури, много й харесва и там понякога отиват 30 минути. Като се умори, започвам да й приказвам, пея, нося я малко на ръце и то дошло време за хапване и сън. После като заспи, си довършвам каквото съм започнала.

Моли, хареса ми инициативата ти, според мен жената ще има нужда все от нещо. Нищо не пречи да питаш, да й кажеш какво на теб ти е излишно, и да я питаш, дали ще иска да ползва нещо. Шишетата и бибероните се стерилизират, не съм много наясно за това, но мен лично не ми беше ок, да ползваме от друго  дете и си купихме нови. Иначе, имам дрешки от на сестра ми децата и от две други дечица на мои приятелки. Гимнастиката, кошарата също са ни подарени. Те като разбраха , че съм бременна веднага започнаха това ще ти дадем, онова ще ти дадем, аз бях още в шок, а те вече за колички, кошари ми говориха. Ама дойде време да се ползват. Количката не успяхме да я ползваме, че беше много тежка и купихме нова, по-лека. Та, мисълта ми е, че не се знае дали нещо не й трябва на жената наистина и няма нищо лошо да се попита. Ако каже не, остава жеста, добрата мисъл, което не е никак малко.

Ние в петък сме на ваксинация.

# 138
Станат ли 5 дни без да се е изходила и аз слагах клизма, поне да се освободи. Иначе за симптоми   .... пръцкане, дискомфорт при хапване, то си й личи, че й тежи, но и без симптоми на 5 ден вече прибягвам до клизмата.

# 139
За запек нашата д-р изписа сироп Лактулоза 2,5мл, веднъж само дадох, защото предстоеше пътуване след 2 дена и да не вземе да изцапа седалката 😃 ама от 1 път не подейства.
Също препоръча и Мелилакс, не съм ползвала.

Според някои лекари до 7 или даже 10 дена може да се изчака. При нас максимум до 4 5 дена се е стигало, като тогава или пуска бомба или няколко пъти последователно се изхожда.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 10:54 от Sande4

# 140
Мики, шишета и бибите бяха чисто нови, купени още в началото в случай, че не иска Филипс шишетата, и докато й ги напаснем бибите, но тя ги хареса и други не пожела, затова ги подарих. Ако използвани дори не бих предложила да дам на някой.

Sande4 , и на нас педиатърката, при която е Елис ни беше изписала Лактулоза мип за запек, но частните педиатърки( защото са ни две, едната квалифициран хомеопат ) ме заклеймиха с този сироп, особено при бебе с колики , казаха абсурд, а както знаете нашите колики бяха легендарно силни…. Та от хомеопатията най видях ефект….трайно и безвредно.
А за клизма , казаха в никакъв случай, това е крайно краен вариант …то знам ли и аз вече….толкова информация има , че се губим в нея…

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 14:40 от Molishein

# 141
Сиропчетата с лактулоза действат с натрупване 😁 Ефект ще има след седмица редовна употреба. Обикновено ги изписват между 10 дни и един месец. Няма противопоказания.

# 142
Благодаря за насоките, момичета!
При нас всичко се увенча с успех преди час и сега спи блажено.
Доста правихме крачетата на колело, но педиатърката каза, че при кърмени бебета и една седмица не е ненормално

# 143
Molishein,Може ли да споделиш имената на частните педиатри,че и аз съм в търсене.Хомеопатията за коликите или за запека ви помогна?

# 144
Molishein,Може ли да споделиш имената на частните педиатри,че и аз съм в търсене.Хомеопатията за коликите или за запека ви помогна?

За коликите нищо не помогна, може би еспумизан комфорт беше най успешен след всичко възможно изкупено и пробвано, за запека помогна, за диария също, защото имахме и това, та с хомеопатията регулирах изхождането. Моите докторки са с практика Пловдив и Смолян ,защото съм в двете населени места сега 😂ако в този район ти е полезен ще ти напиша контакти на лично 😇

# 145
Аз сег почнах нани комфорт дано да помогне за колики (видях го пак във Вашата група😅)Стори ми с натурални съставки,особено и с тоя симетикон не смея ,че  моето бебе е със запек последно време.Иначе търся за София

# 146
Минавам да кажа, че имаме успех с водния матрак и tummy time - на няколко пъти седя без да мръцка и то 10тина минути, нещо нечувано досега

# 147
Е, бургазлийче, нормално 😄🤭

# 148
Браво, нашата категорично го отхвърли, иска да го гледа , но да я държа аз 😂 а сложа ли я по корем губи желание…

# 149
Ехе, не знаех, че има още бургазлийчета в групичката 😍 Аз, Сандеч, Belronika, zvezdait ❤️ Аз също имам водна гимнастика, трябва да го пробвам.
Вашите мъници кои срички най-много повтарят и кога започнаха да ги казват по-ясно 😍😍😍 Моят много говори и нямам търпение вече да го прави и съзнателно, т.е. да знае какво значи мама, тати, разни предмети, животни и т.н. 🤗 След три дни става на три месеца. Знам, че около 5-тия месец започват да говорят съзнателно, а не случайни срички.

Общи условия

Активация на акаунт