Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 590
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Гери На своя глава и дадох една порция Аптамил. Не и се услади повече от Хип-а. До колкото четох нашият Хип е по-добър, ако детето има непоносимост към краве мляко. Не знам дали имаме такава. За сега изглежда, че просто психясвам повече, че детето качва с минимума. Но ще видим след седмица какво ще каже Масларска. Иначе след месец пак сме на вторичен преглед при нея.

Ако имате идея каква друга марка АМ да пробвам споделете.

За вит Д и Масларска ми каза да продължа с 2 капки и през лятото.

За тези упражнения ли става дума
Скрит текст:

Кактусче, намаления има в HM от няколко седмици. Мисля, че бях споменала в темата. Взех и дрехи за цялото лято. В Зара стартираха преди 2 седмици, но в магазините им няма много бебешки дрехи, а рядко има доставка до магазин, която е безплатна.

Взех от BS бодита и пижами на Carters. Не съм ги пробвала като марка, но 5 бодита ги бях взела за 20 и нещо лв. От АУ взех с кодове за отстъпка бодита и пижами на Minoti и Next. Нямам опит с Minoti, но изглеждат добро качество и свежи цветове.

Навремето с баткото, който се роди с ниско тегло ми препоръчаха Милумил на Милупа( дъщерно на Аптамил) . Ядеше с охота и качваше много добре. Сега го търсих в града ни, но вече никъде не се предлага.
Малката е на английския хипп след като между 2 и 3 за две седмици наддаде само 350 грама и пак си започна хубаво с него да наддава и яде.
При нас проблема е като почне да се дере по средата на яденето. Иска и плюе едновременно.
По таблици трябва да яде 5 по 150, но тя през деня си търси на 3 часа. Първите две хранения си ги изяжда с кеф , после на обяд е мъка и оставя 20 грама, после пак яде както трябва, но са си може ли да попитам каква формула следваш?

# 76
Мануна, не съм пробвала козе мляко. Ще вземем едно козе или едно от UK обикновените формули за нов тест. Според Chat GPT поне за HA1 формулата има разлики не само в състава, но и във вкуса.

Мишле не мога да видя какво си писала в последният пост. Май се е слял с някой от цитатите.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 22:24 от Пълнолуние

# 77
Интересно ми е rali каква таблица следва за броя и количеството на храненията? Ние също сме на 6 хранения на 120/130 мл, на 150 - повръща  .

# 78
И ние си правим 6 хранения още, 130 мл, като не винаги успява да изпие всичко, понякога остават 20-30 мл, които хвърлям. Предполагам, че яде около 700 мл. Не съм я следяла стриктно и да смятам после. Ако яде повече, също започва да връща, за това не насилвам нещата. И й давам на по-късен етап. Така продължава да яде на части, но не знам какво друго да направя.
Вече имаме вечер 6 часа сън, събужда се, хапва малко, рядко си изпива цяло шишенце и пак си заспива до към 5.30 или 6 ч.

# 79
И ние рядко успяваме да изпием 150мл наведнъж. Повечето случаи по 120-130мл по 6 пъти.
На опаковката на Хип пише 150мл по 5 хранения дневно.
Не си спомням на коя лекция го бях видяла, но знам, че теглото на бебчето трябва да се умножава по 150, за да изчислим мл, които трябва да изпива бебето.
Но не се водя по това. Спрях да се стресирам вече колко изпива, че тотално ще психясам…Водя се по нея-колкото иска, толкова.

# 80
  • Смолян
Интересно ми е rali каква таблица следва за броя и количеството на храненията? Ние също сме на 6 хранения на 120/130 мл, на 150 - повръща  .
Гледам кутията на хип, но иначе се водя и по това 150мл на кг тегло.
Накрая обаче води Бориса, която като реши да не яде не можеш да я накараш.

# 81
Формулата съм я записала на първа страница, но и тук ще я напиша 🤗
Количеството мляко (майчино или мляко за кърмачета), необходимо на бебето, зависи от теглото на бебето. Формулата, използвана за изчисление на необходимото количество мляко, е теглото на бебето, делено на 0,7 и умножено със 100.
Пример за бебе с тегло 4,5 кг: 4,5 кг/0,7 x 100= 643мл
Тези милилитри аз ги приемам като количество вода и накрая пак се получава ~ милилитрите сметнати от 150 по килограмите. Моят сладурчо яде по 6 пъти, като редуваме веднъж 150мл., после 120мл. и т.н. Понякога и 150мл май не му стигат, предлагам и водичка.

Луничке, казват, че английските формули, без значение дали е Аптамил, Хип и т.н. са различни от тези в България. Разтваряли се много по-лесно и миришели по-приятно, съответно са и по-вкусни за бебоците. Аз ще взема заради качеството.

# 82
Аз питах ChatGPT 😀

И според него има разлики във вкуса. Това е за Hipp HA1.

Днес принцес пак яде 450мл. Последните 3 дни и даваме и докато спи за да го докараме до 530мл …

По формулата трябва да яде към 685 - 700мл, а ние сме много далеч от нея .

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 23:09 от Пълнолуние

# 83
  • Смолян
Формулата съм я записала на първа страница, но и тук ще я напиша 🤗
Количеството мляко (майчино или мляко за кърмачета), необходимо на бебето, зависи от теглото на бебето. Формулата, използвана за изчисление на необходимото количество мляко, е теглото на бебето, делено на 0,7 и умножено със 100.
Пример за бебе с тегло 4,5 кг: 4,5 кг/0,7 x 100= 643мл
Тези милилитри аз ги приемам като количество вода и накрая пак се получава ~ милилитрите сметнати от 150 по килограмите. Моят сладурчо яде по 6 пъти, като редуваме веднъж 150мл., после 120мл. и т.н. Понякога и 150мл май не му стигат, предлагам и водичка.

Луничке, казват, че английските формули, без значение дали е Аптамил, Хип и т.н. са различни от тези в България. Разтваряли се много по-лесно и миришели по-приятно, съответно са и по-вкусни за бебоците. Аз ще взема заради качеството.

Аз за това взех английския ХИП и наистина мирише по-хубаво и цвета е по-жълт.
Ами и по твоята формула правилно карам - трябва да яде по 900мл - ние правим 940-960 понякога. Питах чата и казва да гледам готовото количество, а не водата.
В 06:00 и 09:00/10:00 яда по 170(5л с 150 вода), 13:00 яде 140-150( направено е 170, ама винаги оставя), 16:00 - 170мл, 19:00 -135мл(4л) и 22:00 - 170мл.

# 84
Рали, реалното количество, което яде моят малчо е 170мл.(5м.л.+150мл. вода) и 135мл.(4м.л.+120мл. вода), като ги редувам през ~три часа и половина през деня/между 3 и 4-ри часа/. Вечер прави пауза от около 6ч.- 6 часа и половина, максимум 7. В края на деня имаме общо 6 хранения със следното готово количество: 170+135+170+135+170+135=915мл.

# 85
Рали, Кактус, вашите са родени големи поне по спомени и е нормално да хапват повечко.
Луничке, обмисли по-рано да захраниш - съвет от мен. Ако продължи да намаля количеството или остане на същото, следващият месец няма да й стига. Иначе ние решихме проблема с Аптамил Прематюр - пре млеката са най-калоричните на пазара и лъжичките им са по-големи (5,6 гр), имат добавени протеини. Докторът ни каза, че е супер сладко и калорично и дори много малко да яде, ще качва. Така й стана, но вече трябва да го сменяме, защото започва да се претоварва. Но  за един месец от 70/80 мл стигнахме 120 мл плътно, вече е 5280 гр и има апетит. Предполагам, че е свързано и с фамотидина, но и млякото си изигра своята роля (апетитът идва с яденето). А и да допълня, че го няма навсякъде, защото е 29 лв за 400 гр и стига за седмица на смесено хранене...

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 08:36 от Gery666_

# 86
  • Смолян
Рали, Кактус, вашите са родени големи поне по спомени и е нормално да хапват повечко.
Луничке, обмисли по-рано да захраниш - съвет от мен. Ако продължи да намаля количеството или остане на същото, следващият месец няма да й стига. Иначе ние решихме проблема с Аптамил Прематюр - пре млеката са най-калоричните на пазара и лъжичките им са по-големи (5,6 гр), имат добавени протеини. Докторът ни каза, че е супер сладко и калорично и дори много малко да яде, ще качва. Така й стана, но вече трябва да го сменяме, защото започва да се претоварва. Но  за един месец от 70/80 мл стигнахме 120 мл плътно, вече е 5280 гр и има апетит. Предполагам, че е свързано и с фамотидина, но и млякото си изигра своята роля (апетитът идва с яденето). А и да допълня, че го няма навсякъде, защото е 29 лв за 400 гр и стига за седмица на смесено хранене...
Колко да е голяма 3 кила се роди😀, но в края на март. Май е третото бебе в априлчета

# 87
  • Варна
Моето Райче е родена на 28.03, роди се 2940гр, но не е достигнала такива количества.
На Нестле НАН сме, бих казала че наддава съвсем нормално, даже ми е топчеста, но яде за денонощие около 700мл.
Правя по 120мл като не винаги ги изпива, но пък друг път и правя междинни 30-60мл и така достигаме до 700мл за денонощие, не повече.

# 88
Рали в грешка съм Simple Smile да си хапва и да е здравичка, другото няма значение Simple Smile

# 89
Моят бебчо след седмица прави три месеца, а още го мъчат колики...всеки ден по няколко пъти се разплаква, мънка, рита....освен това ходи по номер 2 по веднъж на ден или през ден.... Преди ротавирусната ваксина си ходеше по 3-4 пъти на ден, но явно е съвпадение. Иначе и разстройство получи след нея.

Общи условия

Активация на акаунт