Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 599
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Ние сме на 6 хранения по 150мл, понякога 180мл ако е спала повече, вода около 60 мл на ден. Та на ден и се събират около 1000 мл…
Роди се 3350гр , но спадна до 3060гр при изписване, сега е към 6700гр…но пък не знам с височината как върви, сега е 62см,  а се роди 49см…

Кактус, при момченцата знам, че са малко по продължителни коликите, при нас към 2м и половина спряха, но пък бяха кошмарно силни…

# 91
Моли, аз съм писала госпожицата ти 50см при раждането 🤣 иначе за три месеца и половина е напълно нормално покачване на сантиметрите, това са си 12-13 см.

Дано наистина скоро да спрат, че ми е много жал как се гърчи миличкото. Смятам да му купя от английския Аптамил против колики. Единствено се притеснявам да не получи разстройство, че нали се води против колики и запек.

# 92
Кактусче,  ние сме три дни след вас родени. Точно преди да направи 2 месеца беше с много силни колики няколко дни, после имаше затишие и сега пак се засилиха.  Отделно се появи и рефлукс,  сърди се на храненето, та освен капки за колики давам и гастротус. Направо незнам какво още да направя. Иначе минахме на 5 хранения по 150мл, но рядко ги изяжда до края.

# 93
На нас от Норавируса ни започнаха страхотни колики, които не сме имали никога. По време на хранене започваше едно опъване, едно свиване, мрънкане, даже и ревеше, което  е крайно необичайно за нея, чувах как й бушува коремчето, неможеше да си изяде цялото количество храна от болки и гастроентероложката ни предписа Нанибел капки, от преди още, по 12 на 2-3 хранение, при появата на проблема с коремчето ни предписа Нанибел форте по едно прахче на следобедното хранене в млякото, като газоразграждащи и Пробиен бебе по 6 к за един месец и искам да ви кажа, че за 2 дни всичко отшумя. Също така каза, че Омнибиатик панда и БиоГая са продукти които обикновено водят до запек, както и ни бяха повлияли и на нас. Като сме от ден първи с Пандата и на своя глава я смених с БиоГая миналият месец, защото и аз предположих, че от нея не можем да се изходим, вършеше си работата веднъж на 4-5 дни, то се оказа, че и тя е същата.

# 94
Моето бебе след 5 дена навършва 4 месеца и тези дни пак много я боли корема, пръцка, чак вечер се събужда, много ми е жал. И се чува как къркорят червата даже се усеща някой път, ама главно след ядене, докато яде си е кротка.
От около 3ти месец спрях пробиотик (а и капките за колики), пак в повечето случаи се изхожда на 3 4 дена. Някой път пък всеки ден се изхожда.

# 95
Някой беше написал колко паунда струва Аптамил 1 в Англия, но не мога да намеря коментара. Тук го препродават за 40лв., което е същата цена като българския, но поне е по-качествено. 😊 Пандата и БиоГая са различни, но явно водят до един и същ резултат. Най-добре е майката да кърми и да пие Панда, не води до запек.

# 96
Аз от раждането до ден днешен не съм давала никакъв пробиотик, по съвет на 3ма педиатри …
Когато усетя , че моята пак я присвива корема си давам профилактично 10капки еспумизан комфорт,
Нашия аптамил АР 400гр струва 30/33лв от различните места, малката хапва кутията за по малко от 3дни, зареждам промишлени количества😂😂😂 минимум 10 бр , че да ми е спокойно….
Днес ще пътуваме на по дълъг път , направо от сутринта събирам багаж😂😂😂 за нея , аз съм с дрехите на гърба си…баща й също, цял джип с неин багаж🥺🥺🥺

# 97
Моли и на мен неонатолозите в болницата ми казаха да не дават пробиотици. Всичко е маркетинг 😉 Дори беше на два вида антибиотици и пак ми казаха да не давам, само противогъбично давахме. Искаха и да знаят кой разпространява такава информация в лекциите за бременни, за да се свържат с тях и да им кажат, че не е редно. В Окръжна са едни от най-добрите неонатолози в страната, поне за това имам късмет в Бургас 😅

# 98
Kactus  Аз кърмя и давах Омнибиатик панда от ден едно и ни запичаше.
А за тези пробиотици и лакторазграждащи освен маркетинг и ние самите сме си виновни, като една на друга си споделяме къде какво сме чули и ние какво даваме и дай и аз да не остана по-назад...Grinning Поне аз си признавам, ме някой ми каза, че е добре и аз накупих и ги започнах....

# 99
На нас в Токуда ни казаха да даваме Био Гая или Омнибиотик. ЛЛ също потвърди. Масларска също на последният преглед. Нямаме ден без код горчица с пробиотик или без. Иначе вече го спрях за сега. Та въпроса да се дава ли пробиотик или не май по-скоро е като въпроса да се дава ли вода или не.

Днес се пробвах да я сложа в раницата 2 пъти. Последва истеричен рев. Някой дали има на идея как да я приучим да седи в раницата? Тя предпочита с лице напред да стои за да клюкари, но по спомен това не е разрешено все още.

# 100
Луничке, нещо може би не я нагласяш правилно? Имай в предвид, че чак от 3 месец трябва да се слагат, нищо че раницата се води 0+. Ако имаш указания за новородено, трябва те да се спазват и е над 6 месеца с лице напред.  Нашата толкова свикна в раницата, че веднага заспива.

# 101
Гери, ние вече имаме 3 месеца и няколко дни. Уж  гледаме с татко и как я слагаме, но може и да си права, че не го правим правилно. Явно пак ще ходим на консултация и ще видим къде бъркаме. Аз се чудех дали не и харесва или просто сме изпуснали момента на приучаване.

Раницата е хибридна и се препоръчва за бебета над 1м минимално тегло 3,5кг и 54см височина. Ние сме повече вече.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 13:49 от Пълнолуние

# 102
И нашата е такава, но въпреки всичко съм чувала от консултанти, че препоръчват над 61 см и над 3 месеца раниците заради позицията на крачетата (поне едно време беше така). Преди това слинг. Аз имам и май тай слинг, но тия завързалки не са за всеки.

# 103
Ние като бяхме при Сгушени ни казаха, че зависи от раницата. Някои няма проблем да се носят, ако бебето е над определени кг и ръст, но за всяка хибридна раница тези параметри са различни. Идеята е долната част да държи добре крачетата, защото на някои раници им е прекалено широка частта и бебето не може да застане в М позиция. Т.е не могат да се разкрачат до толкова. Другото, което си спомням е дали бебето успешно запълва и горната част, така че гръбчето да е в правилна позиция и да не получи изкривявания.Иначе някои от моделите, които се водят 0+ реално не са подходящи за толкова малки бебета. Ще отидем пак при тях и ако трябва ще вземем нещо друго, ако е по-подходящо за нея и най-вече да стои в нея.

# 104
Вчера станахме на 12 седмици. От скоро пуска доста повече усмивки и се хили също, също грабва някакви неща. НО от три дена е и доста нервна и превъзбудена и иска все да я занимаваш или държиш изправена. Дневен сън само на разходка и то се буди по някое време. И се успива на гърда, но оставиш ли я - рев. Отдавам го на растежа, но се чудя да не бияденето да не ѝ стига... А преди четири дена спа яката през деня.

Общи условия

Активация на акаунт