Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 560
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Само да качва, това е цялата философия за бебетата -  вие си качвате и растете, така че всичко ще е наред Simple Smile

# 61
Момичета, от къде поръчвате стоки от Англия? Искам да поръчам Аптамил и памперси на Pampers бейби драй, които се предлага само в Англия. Не искам да поръчвам от съмнителни страници 🫣😅
ПП намерих физически магазин в Бургас 🤗 в центъра на улица Рилска

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 11:24 от Kactus

# 62
Пълнолуние Ние от началото качвате страшно малко. Роди се 3.950 сг изписаха ни някъде 3.790 кг, първият месец 4.460 кг, вторият 5.160 кг и сега на 3ти- 5700 кг, изцяло на кърма е- от шише, точно защото се побърквах, че не качва и да знам колко е изяла. Но си е жизнена, играе, будева и вече малко поспрях да го мисля, ЛЛ се ми вика всичко й е наред стига... А и намерих старият картон на каката и тя също страшно малко е наддавала,   тя се роди 3.750 кг, не помня колко са ни изписани, но първият месец е мерена 4.140 кг, втория 4.700 кг и третия 5.100 кг и тогава изобщо нямаше толкова информация, интернет, да чета, да гледам и изобщо не съм се притеснявай, защото и ЛЛ не ми е давала повод за това и сега е 10 годишно, живо и здраво магаре 😁
Момичета относно масажите и гимнастиката, снощи попаднах на този профил:
https://www.facebook.com/share/1VXd3Fyrx9/ жената много подробно и нагледно обяснява и показва всичко, само не можах да се разровя за повече информация за нея самата.

# 63
За витамин к, сега  четох епикризата от раждането имаме профилактично, но не пише дали да се дава пак. Личната нищо не ни каза, а аз съм пропуснала.  Спомням си, че бях чела като бременна че се дава на два или три приема. Не знам сега да и звъня ли или да си чакам консултацията на 05.08.

# 64
Оо сега сме с едно наследено боди на Carters и е много хубаво като материя.
Вчера взех пухени елек и яке с качулки за догодина Joy от Бенетон - 40% отстъпка за три неща (гледах и kid girl, не само newborn)

Момичета, почна ли сънната регресия на 4тия месец? При нас от събота нощите са купон, нищо че караме 14та седмица. Пише, че може са почне още 12та и най късно 20та

# 65
При нас витамин К и е даден след раждането и на 30я ден след изписването. В епикризата пишеше, че трябва да и се даде и на вторият преглед в Токуда след изписването и го дадоха. Казаха, че след това не е нужно да се даде повече.

Мишленце, при нас рожденото тегло е по-малко и е на АМ. При тези случаи трябваше да наддаде повече, но си се придържа към минимума.

Днес е изключително скимтяща и спи по 30/40мин на дневните и дремки. До сега е изяла 265мл АМ.

Belronika Не ми напомняй, че идва този период 😀

Ще ги видя Carters зимата как са. За сега материите са ок. На някои неща повече ми харесват материите. Пижамките са с двустранен цип. Могат да се отварят и отдолу на горе, но още не знам колко е удобно.

Взела съм и едни чинийки и дървена катерушка, но  те са за по-натам, особено второто.
Скрит текст:

# 66
  • Смолян
Гери На своя глава и дадох една порция Аптамил. Не и се услади повече от Хип-а. До колкото четох нашият Хип е по-добър, ако детето има непоносимост към краве мляко. Не знам дали имаме такава. За сега изглежда, че просто психясвам повече, че детето качва с минимума. Но ще видим след седмица какво ще каже Масларска. Иначе след месец пак сме на вторичен преглед при нея.

Ако имате идея каква друга марка АМ да пробвам споделете.

За вит Д и Масларска ми каза да продължа с 2 капки и през лятото.

За тези упражнения ли става дума
Скрит текст:

Кактусче, намаления има в HM от няколко седмици. Мисля, че бях споменала в темата. Взех и дрехи за цялото лято. В Зара стартираха преди 2 седмици, но в магазините им няма много бебешки дрехи, а рядко има доставка до магазин, която е безплатна.

Взех от BS бодита и пижами на Carters. Не съм ги пробвала като марка, но 5 бодита ги бях взела за 20 и нещо лв. От АУ взех с кодове за отстъпка бодита и пижами на Minoti и Next. Нямам опит с Minoti, но изглеждат добро качество и свежи цветове.

Навремето с баткото, който се роди с ниско тегло ми препоръчаха Милумил на Милупа( дъщерно на Аптамил) . Ядеше с охота и качваше много добре. Сега го търсих в града ни, но вече никъде не се предлага.
Малката е на английския хипп след като между 2 и 3 за две седмици наддаде само 350 грама и пак си започна хубаво с него да наддава и яде.
При нас проблема е като почне да се дере по средата на яденето. Иска и плюе едновременно.
По таблици трябва да яде 5 по 150, но тя през деня си търси на 3 часа. Първите две хранения си ги изяжда с кеф , после на обяд е мъка и оставя 20 грама, после пак яде както трябва, но са си 6 хранения

# 67
Аз и моите лекари !!!!
Днес пък бяхме на кожен лекар, излезнаха й някакви леки екземи на коремчето и до лявото рамо, леко зачервени и сухи, разбира се още сутринта звъннах на кожен лекар и помолих за спешен прием на частно, веднага ни прие !!!
Оказа се лека форма на дерматит, с козметика на А-дерма exomega control сме, но тя каза че иска да изпише лек кортикостероиден крем за проблемните участъци и нов шампоан за къпане със специални съставки, та ето на… пак сме ново 20…
И тя като и другите лекари , при които ходим ме попита “ това първо детенце ли е “ отговорих : да ,
“ е това обяснява нещата “ с усмивка 😂😂😂
Просто се убедих за пореден път , че не съм наред с контрола си, когато стане въпрос за Елис .
След 6 дни е на контрола…дано мине и замине, че това дете по често го водя при специалисти, отколкото в парка. Слава Богу нищо сериозно, просто моята глава е луда.

# 68
Рали, а от БГ има ли къде да се купи този Английски Хип. Ние го взимаме сега от SoPharmacy, но и в другите аптеки изглежда си е същият.

Моли, не знам кога ще ни пратят нас за консултация на 4ти км в София 😀 Нямам предвид бебетата, нас майките. Дано бързо мине.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 15:30 от Пълнолуние

# 69
Аз ще ходя другата седмица във физическия им магазин в Бургас ☀️ Много доволна останах от комуникацията ни в месинджър и вече си имам списък за пазаруване от там 😁 Преди малко видях, че и Рали е пазарувала от тях ❤️

# 70
  • Смолян
Рали, а от БГ има ли къде да се купи този Английски Хип. Ние го взимаме сега от SoPharmacy, но и в другите аптеки изглежда си е същият.

Моли, не знам кога ще ни пратят нас за консултация на 4ти км в София 😀 Нямам предвид бебетата, нас майките. Дано бързо мине.

Кактус го публикува линка. Мацката е яка и изпращат на същия ден

# 71
Благодаря. Погледнах ги вече , но ние сме на HA1, а такъв не предлагат. В тази връзка моя колежка каза, че е взимала памперсите на Mamia и е доволна от качеството им.

# 72
  • Смолян
Благодаря. Погледнах ги вече , но ние сме на HA1, а такъв не предлагат. В тази връзка моя колежка каза, че е взимала памперсите на Mamia и е доволна от качеството им.

Виж тук като цена

https://kati-eshop.com/adaptirani-mleka?fm=21

# 73
В Sopharmacy e под 23лв, просто исках да видя и чуждестранна формула. Да не би пък на вкус да и допадне повече на мис каприз .

# 74
Въпреки моя кофти опит, но пък бебето е с рефлукс, пробва ли козе? Може да й хареса, формулите им са доста пречистени.

Общи условия

Активация на акаунт