Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 552
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
Днес поръчах този, хареса ми че е доста функционален , доста е голям обаче 😂
Сега съм в Родопите при майка ми, в голяма къща , с голям двор има място за всички глупости , които купих, но като се приберем в Пловдив в апартамента 😳😳😳 не знам кое па напред ще събера….

# 46
Пълполуние, ние ходим в Надежда в Парадайз по пакет при педиатрите им всеки месец, на мен ми допадна Божинова конкретно, но знам, че и другите обръщат внимание. Най-дълго съм чакала 5 минути. Д-р Чачи ми се видя  свестен/компетентен също.
Ако решиш, час се запазва през кол центъра им +359882193970

# 47
Момичета, включвам се с ъпдейт по темата с мятането на главичката, понеже аз повдигнах този въпрос.
Оказа се, че сме били в начален етап на развитие на рахит - това е бил един от симптомите.
Главата и също лесно се затопля, понякога се поти и на тези места и окапа косичката.
Аз понякога виждам как фонтанелата и пулсира. Оказа се при нас, че това е бил още един признак на рахита.
Увеличихме дозата на вит.Д и ще следим положението 🤞Надявам се да го минем без последствия.

# 48
Пълнолуние, сигурно са я преглеждали затова, но възможно ли е да има млечница в устата? На моя много близка приятелка детето беше така и отказваше да яде, като се реши този проблем то почна да наддава.

# 49
Момичета, включвам се с ъпдейт по темата с мятането на главичката, понеже аз повдигнах този въпрос.
Оказа се, че сме били в начален етап на развитие на рахит - това е бил един от симптомите.
Главата и също лесно се затопля, понякога се поти и на тези места и окапа косичката.
Аз понякога виждам как фонтанелата и пулсира. Оказа се при нас, че това е бил още един признак на рахита.
Увеличихме дозата на вит.Д и ще следим положението 🤞Надявам се да го минем без последствия.

Ягодке , още края на миналия месец ни откриха същото на нас,  изписаха ни 4капки Вигантол и 5 дни пи калциев глюконат + хомеопатична терапия за рахит. Извеждане на слънце без фактор рано преди обяд и привечер, но аз специално за вигантола не го спазвам( струват ми се много 4капки) та си давам 2,  другото го правя стриктно.
Сега в края на месеца сме отново на преглед да видим как вървят нещата.
Успокояват ме , че е лятно бебе и ще мине бързо. Надявам се, че рахита не е шега работа ако се развие до по сериозен етап. На нас симптома ни беше неспокойствие, изпотяване на главичката и на допир много мека , като футболна топка при натиск…ааа и изпотяване на крайниците, долу ходилата и дланта и лесно стряскане на сън и в будно състояние…

# 50
И при нас беше така, потеше й се главичката, извърташе главата към матрака, и се притеснявам, че прави някакви странни движения на моменти. Но започна да отминава, все по-рядко се случва това извъртане на главата към повърхността. В началото мислех, че иска да ближе кърпичката. Веднага й давах бибата и спираше. Сега вече мрънка, за да й дам бибата и по-рядко се случва. Потенето също спря, но я извеждам за малко на слънце. Повече е на сянка. Ние още сме на Биобаланса, там има витамин Д.
Днес с баща й я измерихме, и е пораснала с 10 см, от прегледа предния месец. Чак на 18-ти сме при педиатърката. Малко невъзможно ми се вижда, но видимо се е издължила. А и ми се виждаше, по-голяма от това, колко я измерва педиатърката. Тя казваше, че е 52, когато вече 56-ти номер й бяха малки, после на втория месец каза, че е 54, а 62 номер й беше точно. Сега сме на 68-ми номер, което пак й идва точно. Не знам какво да мисля. Ние я измерихме 64. Да видим на 18-ти колко ще я измери педиатърката.
Това, че тя я измерва толкова ме обърква и аз купих номер 68-ми, което е загуба на пари, защото са й точни, да не кажа, че ръкавчетата трудно се обличат. Най-много да ги сложа още два-три пъти. За мен трябва да е следващия номер 72 вече.

# 51
Belronika Благодаря за препоръката.

Ягодке, само главата ли се поти? Окапването на косичката май е при повечето бебета . При Вас имаше ли назначен витамин К след раждането?

Цвете, уж двама лекари я гледаха и не са ми казали какво точно е проверено. Масларска е  началник на отделението по неонатологията в Токуда и доста положителни отзиви има за нея. Би трябвало да я е проверила. Иначе не виждам бели налепи в устата.

Вчера я премериха и е 59см висока. Според кантара в Токуда е 4,850кг, но беше с памперс и малко беше хапнала. Главата и е 39см. Според лекарката всичко е нормално. За дрехите все още сме на 56/62 размер на HM. Но с тези дрехи кое отговаря кое не. Имаме дрехи на Адидас и Бенетон, които са 56 и още са и големи.

# 52
Ние сме с дрешки 3-6 месеца от седмица някъде и дори някои са му малко малки, а дори няма три месеца сладурчето. Наистина има разлика в размерите и много зависи от материята. Има едно боди 74, което пасва до милиметър, но няма да го слагам повече, защото почти няма еластичност и едвам го слагам и махам.
Мики, не е възможно да порасне с 10см за 30 дни. Според мен предния месец не са я измерили правилно. Иначе и ние първоначално го мерихме различно от педиатърката, но после взеха да съвпадат мерките, защото и аз участвам в измерването при ЛЛ и го придържам.
Не е задължително въртенето на главата да е признак на рахит, казвам го да успокоя други мами с шаващи бебчета преди сън 😁 Така се приспиват 🤗 Нашият дори по обяд сме го изкарвали за по 15-20 мин на слънце, защото му правих снимки в лавандулата и слънчогледа 🤣 Иначе беше с шапка 😁🫣
ПП допълних с още интересна информация началната страничка 🤗
ПП2 В Синсей има страхотни намаления
Ако пуснат в H&M или Зара, ще се радвам да споделите ❤️

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 09:07 от Kactus

# 53
За рахита - педиатъртът от Селена и ортопедът са ми казвали, че всички бебета минават през някакви начални фази на рахита - затова препоръчват да не се намаля витамин Д през лятото и да се прави гимнастика и масаж на бебето.
Пълнолуние, пробвахте ли да смените млякото? Може просто да не й харесва...
Ние сега взехме да си качваме, но успях да увелича и производството на кърмата с много мъки и пиене на чайове. Освен кантара и помпата за кърма ще горя ритуално.
За захранването според мен не е толкова рано към 5 месец, защото става бавно. Единствено, че трябва да се държи на ръце и да се дава в устичката, но в началото е една лъжичка, после 3, докато предложиш 50 гр минава седмица и половина. За захранването, водено от бебето, трябва да е по-голямо и да седи на стол, но аз не съм го практикувала. При него бебето трябва да си хапва с мерак, а при голямата не се случи и трудно възприе храната на парчета. И до днес си препочита супи.

# 54
Пълнолуние, понякога и крачетата и се потят. Имахме назначени 20к вит. К, дадохме и ги.
Интересното при нас е, че на допир не и е толкова мека главичката, дори личната и лекарка не успя да го хване.
Поискахме второ мнение при различен педиатър.

Гери, може ли да споделиш какви масажи и гимнастика?
Стандартните масажчета или нещо специфично за превенция на рахита?

И да, както Кактус каза, това мятане на главичката в повечето случаи го правят, когато се приспиват.  В нашия случай се оказа, че е заради потенето на главичката. Не се притеснявайте, ако нямате други симптоми ✌

# 55
Гери На своя глава и дадох една порция Аптамил. Не и се услади повече от Хип-а. До колкото четох нашият Хип е по-добър, ако детето има непоносимост към краве мляко. Не знам дали имаме такава. За сега изглежда, че просто психясвам повече, че детето качва с минимума. Но ще видим след седмица какво ще каже Масларска. Иначе след месец пак сме на вторичен преглед при нея.

Ако имате идея каква друга марка АМ да пробвам споделете.

За вит Д и Масларска ми каза да продължа с 2 капки и през лятото.

За тези упражнения ли става дума
Скрит текст:

Кактусче, намаления има в HM от няколко седмици. Мисля, че бях споменала в темата. Взех и дрехи за цялото лято. В Зара стартираха преди 2 седмици, но в магазините им няма много бебешки дрехи, а рядко има доставка до магазин, която е безплатна.

Взех от BS бодита и пижами на Carters. Не съм ги пробвала като марка, но 5 бодита ги бях взела за 20 и нещо лв. От АУ взех с кодове за отстъпка бодита и пижами на Minoti и Next. Нямам опит с Minoti, но изглеждат добро качество и свежи цветове.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 09:59 от Пълнолуние

# 56
Ягодке, в началната страничка в скрит текст съм прикачила снимки с обяснения от доктор Фурлакис как да се прави масаж и гимнастика. Ние правим само гимнастика 😃 Той нашият и сам си я прави като цяло 🤣
Само ще добавя една забележка, която ми я каза ортопедът в Бургас - когато правим "каране на колело" не го правим с изправени пред коремчето крачета, а странично в поза жабка ги раздвижваме нагоре и надолу/реално в позиция М/.

Някоя от вас има ли отзиви за Аптамил внос от Англия. Много се чудя дали да поръчам една кутия да пробваме. Казват, че било по-качествено и дори ароматът и консистенцията били малко различни. Цената е 35 лв. за 800гр.
Благодаря, Луничке 🤗❤️
ПП аз от Озон бях взела дрешки на Миноти и са добро качество.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 10:02 от Kactus

# 57
Аз мога да кажа за Хип внос от Англия - различава се доста от този, предлаган у нас. Разбива се много по-лесно, мирише различно - по малко гадно Simple Smile и е малко по-рядко млякото. Има логика и с Аптамила да е така. Ако някоя от вас иска да пробва или ползва Хип антирефлукс подарявам пълна кутия без 2 дози. Знам че има срок от 2 до 4 седмици след отварянето. Жал ми е да хвърлям поредната проба.

# 58
Ягодке, стандартните масажи и гимнастика,мисля, че и Пълнолуние е снимала.
Луничке, как 1 доза, ще ме умориш. Гастрото и педиатрите казват 1 седмица, за да видиш ефекта. Не става и дума за алергия от кравето мляко, а просто да не й харесва вкуса на АМ. Голямата беше така и спря въобще да пие АМ (тогава и кърма нямах) към 4 месец и започнахме захранване.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 10:33 от Gery666_

# 59
Гери, ЛЛ каза да не и сменям храната и за това пробвах само с една доза да видя дали ще изпие повече от Хипа. Ще питам пак лекарките.

Общи условия

Активация на акаунт