Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 604
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Пипилота, много благодаря за успокоението за лежане по корем. Нашата седи секунди така. И почва да реве. Иначе си я държим и на ръце и я слагаме върху нас.

# 31
Момичета, и аз скоро прочетох, че трябва да правим по 1 час по корем. Ние обаче със сигурност не ги правим, слагам я няколко пъти на ден издържа около 7-10 минути. Но не повече, започва да реве и я махам, опитвам се да я залъжа с играчки, но сякаш се умаря. Иначе стои на рамо и върху мен. Тя си лапа активно ръката, на моменти я виждам, че я гледа и гука вече доста. Когато е по корем на няколко пъти прави опити за преобръщане, но не успява сама. Ох, дали е зле, че не правим по час. Вие колко правите?

# 32
Аз не мога и една минута да я сложа по корем. Днес я сложих за 10 минути върху мен, повече не иска да стои. Иска да я носим и да разглежда.
Нашата също си гледа много ръчичката, опитва се да говори някакви неща. Казва много бу, агу и някакви други нейни си, не мога да ги определя. Днес я чух и да казва мее. Ама 100 процента беше случайно. Вече като види шишенцето, знае какво следва и веднага млъква и отваря устичка, много ми е сладка. Утре става на 3 месеца.

Мъжа ми е чел, че няма нищо страшно, ако бебето не иска да стои по корем, просто по-късно ще тръгне да пълзи. Ако я слагаме върху нас, пак ще си развие мускулите на главата.

# 33
На нас физиотерапевтката ни каза да я слагаме преди хранене за няколко минути. Например, ако имаме 6 хранения през деня да седи по 10 минути по корем преди ядене. Пропуска се на нощните хранения. Не успяваме да изкараме и няколко секунди без рев. И все пак тези препоръки са за нашият случай, защото главата и е крива и си има “предпочитана” страна, на която да спи. Другото, което но обърна внимание е дали при опит да хване някоя играчка ръчичката дали е отворена.

При нас не само ръцете вече са в устата, ами се опитва и моята ръка, играчки и каквото намери. Понякога и гнездото се опитва да олигави…

Не знам какво се случва, но вечерите е някакъв ужас. Рев и отказ да яде. Днес плака около 50 минути докато заспа и отказа да яде. Мислех, че я преуморяваме с банята, защото много се забавлява във ваната и. Вчера изместихме банята и след нея пак се скъса да реве докато не заспа. Отказа да яде.  Днес пропуснахме ваната и пак се повтори историята. Надявам се на прегледа да ни дадат някакви насоки и да намерим решение с храненията. Не мога да си обясня и защо такъв плач следва след като я извадим от ваната.

Гери при вас какво стана с юздичките?

# 34
Един час и ние не правим по корем, някъде 10-15 минути максимум на ден. Но, си седи много по корем върху гърдите ми, има и дрямка по корем в леглото, както и на рамо го държим или по коремче с едната ръка. Има клипчета в интернет, как да ги хванем с едната ръка под коремчето и си надигат главичката, на мен лично този ми е любимец:
https://www.facebook.com/share/r/19ZzucGsYy/

https://www.facebook.com/share/r/1KGrRivfTc/

https://www.instagram.com/reel/DGNiE7-R0Al/?igsh=NWNyZm5wM3VuOHI1

# 35
Отказахме се да я махаме - трябвало е още в болницата и решихме да не си го причиняване.
Ани започна да си изяжда 120 мл, което си е постижение, яде трудно, защото ужасно много й се спи, но заспи ли, си изпапва всичко. Според мен от лечението видимо се успокои и увеличи съня през деня. Преди е имало случаи въобще да не заспи след хранене, а днес заспива за около час след всяко хранене и след това играе около половин час. Отделно запопнах й да я нося в ергораницата - в нея седи 5 минути и вече е в страната на сънищата. През нощта отдавна си спи от 10 и 30 до 6.
Ние си я слагаме на активната гимнастика по корем и мрънка, но все повече се заиграва. Четох, че всеки ден трябва да се сменят играчките на активната гимнастика и днес изкарах едни нови - голяма забава падна. Отделно й показвах чернобелите карти.

# 36
  • Варна
А тези които ползват ергономични раници, какво мислите за това:
https://sgusheni.com/produkt/lovetie-%d1%85%d0%b8%d0%b1%d1%80%d0 … 5-%d0%b4%d0%be-4/

# 37
Здравейте, нашият господин като го слагахме по корем и забиваше главата в земята и започваше да ближе, каквато и да е повърхността.
В неделя го сложихме на водна подложка и от раз си вдигна главата, та даже и се обърна от корем на гръб. Не знам дали сме уцелили някакво израстване или просто водата му грабна интереса.

# 38
Рози, това с кръстосването на мен ми се вижда адски трудно да го направя сама. Аз съм с Ергобейби Кулл Еър меш втора ръка и мога да я сложа и закопчая сама. Препоръката е от 3 месеца, но започнах от по-рано да я слагам нашата, защото се наложи.
https://www.ozone.bg/product/ergobaby-omni-360-cool-air-mesh-pea … ignid=18946772327

# 39
Елис въобще не стои по корем, не желае и секунда, но главата я държи гордо изправена вече, дори когато я поклащам се опитва да я балансира, не обича гимнастика, но масаж не отказва.
Мрази да й е топло, винаги е почти гола, иска в количката без сенник , обича да гледа зелено, особено големи дървета, може да стои с часове да ги гледа … сега вече си знае, че сутрин към 9ч излизаме и ако се забавя, както сутринта чаках пералнята, почва да мрънка…от къде знаят колко е часа и кога е време за излизане, направо съм възхитена от бебешката адаптация към живота.
Обича й детски песни, патешкия танц ни е фаворит😂
Аз също чакам доставка на водна подложка, мисля че ще я хареса, сега съм с нова идея, тя свикна да я приспивам като се поклащам напред -назад и веднага ми хрумна гениалната идея да купя люлеещ се стол за мен 😂😂😂 така и тя и аз ще сме доволни.
Относно рутината , почнахме с някакъв режим, което и на мен и на нея й харесва, докога ще продължи не знам😂

# 40
Съвсем бях забравила, че имаме водна подложка. Нашето малко клюкарче само оглежда, вече започва да се разсейва, докато яде - гледа през прозореца, към книгите, спира да яде, после се усеща и продължава.
Моли, имаме стол Poang от Икеа и ми е супер удобен за хранене и люлеене.

# 41
Здравейте,днес бяхме при педиатъра, сложихме ваксини и ми вика от 4м да почвам да захранвам,което ми се струва много рано 🤔
Елена е изцяло на кърма, наддава си добре и всичко е наред.
Баткото го започнах към 5м и половина и педи направо ме хвърли в чуденка сега.
Роди се 3040,вече е 6,180 изцяло кърмена.
Направо не знам как да действам 🤔
За захранване не трябваше ли да седи, главата да е стабилна ?
Айде главата я държи права вече,но на 4м да седи Май е рано 🤔

# 42
И аз всеки път като отида при д-р и ме пита на колко точно стана и казва от 4ти може захранване, после пък казва като била на кърма можело от 5ти, следващия път като отидем каза, че ще говорим вече.
И аз смятам от 5 и половина, гледах лекции на списание Кенгуру за захранване. Тази събота има и в Бургас лекция на Мама знае за захранване ама няма да мога да отида, не знам дали пак ще има като стане време.
Почвам да се оглеждам за столчета за хранене. Брат ми има уред за готвене на пара, който не ползва, така че него ще ползвам, не е специално бебешки.
Също и килимче трябва да видя да вземем, добре че писахте по-рано, засега е на леглото ама скоро ще омалее.
И моето бебче ближеше всичко като я сложа по корем и много не й харесваше, сега вече се обръща и надига и сама.
Много обича да гледа други деца, днес бях седнала в една площадка и дойдоха по-големи деца, много се радваха едни на други.
Днес пак е 4ти ден и не се е изходила и е много крива от вчера, стряска се от силни шумове и плаче. Иначе пък като си играехме и се смееше с глас, много беше сладко, направо не може да си поеме дъх и трябва да спра, после пак така.
Вие още ли сте с кошчетата за новородено за количките? Кога мислите да слагате другите? Уж ако има пълно легнало положение може и сега ама ме е страх. Може би ще се консултирам с личната дали може.

# 43
Елис въобще не стои по корем, не желае и секунда, но главата я държи гордо изправена вече, дори когато я поклащам се опитва да я балансира, не обича гимнастика, но масаж не отказва.
Мрази да й е топло, винаги е почти гола, иска в количката без сенник , обича да гледа зелено, особено големи дървета, може да стои с часове да ги гледа … сега вече си знае, че сутрин към 9ч излизаме и ако се забавя, както сутринта чаках пералнята, почва да мрънка…от къде знаят колко е часа и кога е време за излизане, направо съм възхитена от бебешката адаптация към живота.
Обича й детски песни, патешкия танц ни е фаворит😂
Аз също чакам доставка на водна подложка, мисля че ще я хареса, сега съм с нова идея, тя свикна да я приспивам като се поклащам напред -назад и веднага ми хрумна гениалната идея да купя люлеещ се стол за мен 😂😂😂 така и тя и аз ще сме доволни.
Относно рутината , почнахме с някакъв режим, което и на мен и на нея й харесва, докога ще продължи не знам😂

Много ще е добре с люлеещ се стол, щом обича люшкане напред- назад. Аз за тази цел ползвам офис стола вкъщи, облегалката се люлее и направо не усещам, кога заспива. Иначе, отива и кръст и ръце...
Та, ако някой има офис стол, на който облегалката може да се люшка, може да опита и това 🤣

# 44
Ние днес бяхме при Масларска. Каза, че наддаване 600 грама на месец е минимума. Изглежда и напълно здрава, направи ТФЕ и там всичко е наред. Според нея е кърмаческа стачка. Но според мен  не е, защото този период трае от няколко дни до  около 3 седмици, а при нас е повече от месец. Разбрахме се да се чуем след седмица. Предложи да я храним в заспало положение вечер след като отказва да яде преди нощният сън. Ако продължава стачката ще пуснем ПКК и урина.

Имате ли препоръка за платен педиатър? Не че не харесвах Масларска , но чакахме около час и половина за прегледа. На малката и дойде в повече. Просто ми се иска да имам някой педиатър на платено, ако се наложи. Отделно понеже и много закъсняваше с часовете и всичко мина много на бързо. Иначе цената е 145лв за прегледа.

Според нея щом наддава с минимума е добре да започнем захранване от 4я месец. Зеленчукови пюрета и оризови каши. Аз не съм сигурна, че е удачно и е готова да започнем толкова рано.

Имаме водна постелка, но тя е толкова сърдита, когато е по корем, че не и обръща внимание. Ние също не достигаме заветните минути по корем на ден. За масажите също е голям рев и понякога не ги правим по 3 пъти на ден.

Ние сме с бебешкият кош. Не мисля скоро да минаваме на летен кош дори с легнало положение. Тя е толкова малка, че не знам как ще я вържем с тези колани. Струват ми се за по-едри от нея дечица. Иначе е голяма клюкарка. Днес се събраха доста бебета пред кабинетите и тя отказа да стои в количката. Искаше да я държа и да гледа другите хора и бебета. 

На мен ми дадоха подобна раница, като показаната от Рози. Аз не успявам са се вържа, но съм с две леви ръчички все пак. Но ще се пробваме, когато и половинката е в нас да помага. Аз веднъж пробвах и тя се разплака и повече не съм.

Общи условия

Активация на акаунт