Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 575
  • 759
  •   1
Отговори
# 15
На нас първоначално ни опада косата отгоре, но не изцяло, а частично. Поникна нова. Сега започна от страни да оредява и частично отзад. На чаршафа и освен лиги има и окапала каса. Моята коса също започна да капе доста последните дни. Чудя се дали да не взема някакви добавки .

Днес пак бяхме на физиотерапия. Казаха ни, че трябва да имаме 1 час по корем. Сумарно за целият ден. Започваме и упражненията за обръщане по корем, защото вече сама започна сутрин в просъница да се опитва. Записах и час и при Масларска в Токуда да видим какво тя ще каже за хапването и наддаването. Вчера пак е изяла 450мл. Според кантара е 4,750гр. Започна да се опитва да яде и книжката и, и всичко стърчащо от нея, но още не успява да нацели устата. За сега само ръцете успява да си олигави.

# 16
Момичета, понеже няма в момента на кого, ще го кажа на вас. Отстрани на блока ни имаше 3 изоставени парцела със стари къщи, в които започват строеж. Режат дървета, които са на поне 30-40 години. Направо ми се реве и съм бясна, и съм безпомощна. Поредният тъп, грозен блок ще вдигнат там, после защо в София не се живее от жега. Не мога да си намеря място, искам да сляза с една бухалка и да ги пребия всичките.
Междудругото, не чааак толкова крайна преди, но откакто родих искам да застрелям половината хора, които срещам.

# 17
Джози, и аз много се гневя на такива неща.
Мила, при нас също го има това мятане на ръце и крака. Чудя се, дали и при другите е така. Обикновено започва около 1-2 през нощта и го взимам в друга стая, лягаме заедно на едно разпънато легло, да може таткото да спи. Като спим заедно се успокоява и не маха така. Имам утре час с консултант по сън, защото имам чувството вече, че аз не правя нещо като хората. Ще видим какво ще ме посъветва. Искам да може да си спи в креватчето, защото колкото и да ми е мило да се гушкаме част от нощта, винаги се тревожа, дали е достатъчно безопасно.

# 18
Мила, реших че е само при нас, благодаря ти. С баткото не се е случвало. Ще се радвам да споделиш как е минала консултацията и аз се замислям за това. Доста четох последните седмици и се опитвам сама да направя режим, но ми е трудно.

# 19
Мила, реших че е само при нас, благодаря ти. С баткото не се е случвало. Ще се радвам да споделиш как е минала консултацията и аз се замислям за това. Доста четох последните седмици и се опитвам сама да направя режим, но ми е трудно.

Ще споделя. Мисля, че са още малки за режим на съня, но поне някакви насоки.

# 20
    Joss питаш ли ме мен. Израснах в Редута, сред къщи и дървета...  есента се мятахме в купчините насъбрани от есенни листа, зимата се пързаляхме с шейни и найлони по баирестите улици, а лятото се будехме сутрин от песните на гугутките, със съседните деца играехме до тъмно, а родителите ни си пиеха кафето заедно на пътя ....   А сега.... децата ми учеха в училището в което аз съм учила на две преки по надолу от къщата ни и ме беше страх да ги пускам да отидат на училище сами, понеже не можеше да преминеш на отсрещния тротоар от коли, няма къде да си паркираш колата, в продължение на 40 минути обиколки на квартала с надежда някъде, някое къше да се открие, ние сме на ъгъл и от всичките ми страни от третия етаж но горе, на новоизникналите кооперации знаеха какво се случва в двора ми и си пиехме кафето заедно... прибирайки се с бебе на ръце и 20 кг пазарски торби, носени по севъзможни начини... новозаселените софиянци седят от страни и само обръщат поглед на страни, видиш ли, да не ги помолиш за помощ, а паркираш ли си пред вкъщи някой вчерашен селчо, поробил се със заем само и само да е в СофияТА, ми обяснява, че съм му паркирала на мястото .... Е преди, 4 години неиздържах и си взехме къща на село и се изнесохме със семейството си.

# 21
    За режим мисля, че още е рано. Опитвам се да създам ритуал, но се оказва, че не съм в правилна посока. Ще пробваме друго. Иначе също мислим за консултация , но на по-късен етап. Може би след септември. Сега повече храненето и наддаването ме притесняват.

Joss Stone, съжалявам за строежа. Доста неприятно. Ако земята е частна не знам дали може да се пуснат жалби за новият строеж поради близко разстояние до други блокове и тн.

И нашият квартал макар и по-краен и невзрачен също се презастрои. Сега правят и метро и около метростанцията бързо изникнаха 2-3 сгради.

Аз не съм родом от София, от пришълците съм, но съм малко куку на тема паркиране. Обичам да паркирам правилно, да не е на криво колата, да не да вземам няколко парко места, не спирам на места за инвалиди , не запушвам други коли и други. Преди спирах до блока, но не мога да се разбера със съседите  тук. Запушват ме, пукат ми гумите и тн. Не мисля, че аз имам по-малко права от съседите да спират пред блока. Както те, така и аз живея тук. Да не говорим, че имаме съседи с по 4 коли, всичките паркирани пред блока. За щастие намерих платен паркинг в близост до вкъщи и си плащам. Но ще се радвам да вкарат зелена зона в квартала ни, за да може да се разкарат, колите, които се ползват тип склад, както и незаконните гаражи. В магазините ме дразни и това, че всички парко места за майки с деца са заети от коли, в които не се возят деца. Ако може и в мола ще влязат някои хора с колите. Та, да, явно и мен ме тресат хормоните.

# 22
    Тези с колите са ми тема, която дори не искам да отварям, че няма да има край. Не знам що за тъпо същество трябва да си да спираш по тротоарите, това е някаква нова степен на дебилизъм.

Мишленце, Редута е прекрасен квартал - с мъжа ми имахме няколко пъти ходене там, даже гледахме стоматологичен кабинет за закупуване, но просто ни е много далече от където живеем. Иначе чувството е, все едно си на морето, с къщите, дворовете и т.н. съжалявам, че се е наложило да се изнесете, но напълно те разбирам. София е ужасен град за живеене и става все по зле Sad

# 23
    Аз онзи ден се карах с едни хора които бяха спрели на тротоара, трябваше да слизам на павета с количката. Казах им "Много хубаво сте паркирали" малко поне да им стане тъпо, те отговарят "Ами само за 5 минути", аз пак "То дали за 5 или за 2 да няма да чакам" и се извиняваха ама то каква файда като раздрусах детето.
    Ужасно е където няма сянка и навсякъде застроено и няма паркоместа. При нас в Бургас строят цели нови квартали и почти всичко и изкупено още на зелено, колко им трябва на тези хора, не знам, в панелките почти е празно, всички заминали в чужбина, купуват си и други апартаменти да инвестират, а за тези които живеем тук и работим вдигат цените.
    Пак извън темата, ние доскоро бяхме на квартира, сега търсим апартамент да вземем (с кредит, естествено), направо е плачевно положението вече. То все чакахме, чакахме...

# 24
    Sande4, аз също не мога да разбера чорба ли ще ги правят тези апартаменти....а колко панели наистина стоят празни и такива като нас живеят на квартира, защото няма какво да се купи. Да не говорим, че няма как да изтеглим такъв кредит, невъзможно е, цените са по-високи от тези в чужбина....

# 25
    Безбожно скъпи са тези апартаменти, не знам за какви заплати са правени цените, но не са за нашите. Особено тези ,които работят на минимална заплата, нямат никакъв шанс. А цените на квартирите няма да коментирам, пак е същото положение.

Благодаря за темичката, Кактус.
    Ние скоро правим пълни 3 месеца и мислим вече за почивки, че догодина с това майчинство едва ли ще има възможност.

# 26
    Е, по паветата като друса повече ще спи по-добре би казал моят мъж. 😂

Слвдя имотния пазар в Бургас последната година и половина-две и положението е наистина трагично. Не просто откъм цени, а и откъм качество на имотите... Рядко излизат прилични/хубави неща и човек трябва да е бърз. Говоря за това, което стига до обява де. Ако стане през познати, може и да е друго...

а бибите, дето говорихме наскоро, интересно от няколко дена нашата взе повече да харесва бибса от преди. Може би ѝ порастна устичката вече за тая голяма биба. Simple Smile)
    Днес ни биха първата доза на шествалентната ваксина. Беше доста кисела цял ден (подозирам от това или поне частично като фактор), но май се кротна, пу-пу.

Някой може ли да ме ориентира къде може да се кандидатства за еднократната помощ пт държавата онлайн и какви документи трябвят евентуално? И има ли други еднокрстни помощи? Че днес сестрата нещо ми обяснява, ама не можах да разбееа дали визира еднократната от държавата или нещо друго.

# 27
    Мерси, Кактусче, че се грижиш да имаме къде да си хортуваме и споделяме 😊
    За еднократната помощ - може онлайн, 375 лв е, тук може да подадеш искане https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1742

За коли и паркиране - аз съм много крайна, искам зони навсякъде, ред, глоби за паркиране в зелени площи, парите от глобите за строене на паркинги, и като питат "Къде да ги строим" идваме на другата тема - спрете да издават хиляди разрешителни за строежи. Изобщо всичко е навързано - трафик, паркоместа, жилища, детски градини, и всичко е с общия знаменател корупция.

# 28
    Zvezdait, мен ме насочиха към бюро по социална помощ от общината когато взимах акта за раждане, ако говориш за еднократна помощ за раждане на дете. Т.е. по адресна регистрация и към общината е.

Искра също си върти главата след полунощ и после се буди. Доколкото знам е нормално - след цикъл сън много бебета се будят и имат нужда да се успокоят. Може да ви прозвучи скандално, но ние спим в едно легло, и ми е много по-лесно да я успокоя така, да не говорим за кърменето.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 07:31 от Belronika

# 29
    Връщам темата с килимчето и горещо препоръчвам ecoplay. Едно че са красиви като интериорни килимчета и второ са супер меки, изолиращи и приятни на допир. Минуса е цената.😁 нашето е от серията LaPure Soft и го издебнах на 300лв намалено, когато го купувах.
    Също да ви споделя една мисъл.
    Понеже моят юнак обича да стои по коремче и от както се е родил го правим упражнението (още от самото начало вдигаше глава), НО въпреки това 1 час за  стоене на коремче за 3 месечно бебе ми се стори супер много.
    Затова св разрових и стигнах до информацията, че “tummy time” не е САМО стоене по коремче, а носене на рамо, стоене на корема на мама и тн- всяка позиция която бебето не е по гръб.
    И така сумарно със сигурност правим даже повече от 1 час на ден tummy time- та имайте го предвид и не се притеснявайте чак толкова ако бебчето ви не обича стоенето по кроем.
    Моят например освен стоенето по корем (което сумарно ни е между 35-40мин според зависи от неговите настроения) редовно ми виси на рамото.😅

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 23:16 от Pipiilotaa

Общи условия

Активация на акаунт