Априлски бебчета 2025- тема 2

• 21 355
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Аз на Дивата ферма цяла бременност пих от бульона. Обаче е със сол и не съм сигурна, че е ок.
1.12 гр на 100 гр, вярно че тя 100 няма да изяде, но все пак...

Може ли да споделите повече информация за това захранване с костен мозък.

# 616
Това е костен бульон 😁 Нямам идея обаче как точно се предлага на бебчето за захранване....смесва се с пюре или каша се прави, нямам представа.

# 617
Аз си го представям в бутилката, с малко вода.

Иначе гледах една мега яко клипче - жената изпече телешки кости, извади костния мозък и го разби с миксер на пастет. Това също го обмислям, но ще питам ЛЛ.

# 618
Аз да не пропусна и взех днес такъв бульон от Ebag. Пише, че няма добавена сол. По колко се дава? На буркана пише, че след отваряне е годен 48 часа, ако се съхранява в хладилник. Ще ми е интересно как ще реагира на месото, тъй като аз не съм му любителка.

Забелязах, че на френските пюренца на Simple Comme пише, че са годни 48 часа след отваряне. Стана ми странно поради каква причина е по-дълъг срока им в сравнение с тези на Hipp, Holle и др, при които този срок е 24 часа.  Иначе във Вис Виталис има намалени техни пюренца, но не всички.

Някой ползвал ли е тази вода: https://www.baby.bg/product/pochistvashta-voda-za-bebeta-uriage- … vane-s-pompa-1-l/

Сега ползвам физиологичен разтвор и се чудя дали е по-подходяща.

# 619
Бульона може вътре в пюрето първоначално, или ако бебето е по ЗВБ разреден за пиене с храната за хващане. Костния мозък разбит е другия вариант. И двете са супер наситени и богати на минерали.

# 620
Аз да не пропусна и взех днес такъв бульон от Ebag. Пише, че няма добавена сол. По колко се дава? На буркана пише, че след отваряне е годен 48 часа, ако се съхранява в хладилник. Ще ми е интересно как ще реагира на месото, тъй като аз не съм му любителка.

Забелязах, че на френските пюренца на Simple Comme пише, че са годни 48 часа след отваряне. Стана ми странно поради каква причина е по-дълъг срока им в сравнение с тези на Hipp, Holle и др, при които този срок е 24 часа.  Иначе във Вис Виталис има намалени техни пюренца, но не всички.

Някой ползвал ли е тази вода: https://www.baby.bg/product/pochistvashta-voda-za-bebeta-uriage- … vane-s-pompa-1-l/

Сега ползвам физиологичен разтвор и се чудя дали е по-подходяща.

Аз я ползвам от раждането и съм много доволна. Почиствам главно с нея и памучни тампони, вкъщи почти не ползвам мокри кърпи. Понеже мия дупето само веднъж на ден, водата ми е много удобна.

# 621
Аз рядко ползвам мокри кърпи вкъщи. Предимно през нощта и ако трябва да почистя нещо за да не се омажа и аз докато я нося в банята. Аз свикнах да мием дупето и рядко да ползваме кърпички. Въпроса ми е, че когато имаме код горчица гледам да почистя онези деликатни места, за да не получи възпаление. След миене винаги ги минавам с физиологичен разтвор. Та се чудех дали тази вода е подходяща, вместо физиологичният разтвор.

Мануна, благодаря. Аз мисля да купувам пюрета и не мисля, че има как да се сложи бульона в тях, че ще се разредят. Може би в оризовите каши, ако не са сладки. Ако не ще го давам за пиене.

# 622
Луничке, водата не бих я ползвала за дупето. Аз използвам линимента на Мустела, който си е специален 🤗

# 623
Ще прибвам и аз това с бульона.
Иначе линимента на Мустела е супер,  той е за дупета и върши чудесна работа. А такъв тип вода ползвам на Биодерма , много съм доволна и от нея, но с нея минавам лицето сутрин, някоя друга гънка, ако се събрало мръсотия. Като цяло и двете за мен са супер продукти.

# 624
Линимента и аз го ползвам, но при момичетата има опасност от възпаления, ако не се почиства добре след код горчица. Та след линимента минавам и с физиологичен разтвор добре, за да съм сигурна, че е добре почистена зоната. Поне в Токуда имаше една лекция, на която малко ме наплашиха за случаи с чести възпаления на половите органи. Ще си продължавам както до сега. Иначе аз имам термална вода на Uriage, но на спрей. Не знам защо на спрей съм взела и я ползвам за лице. Май бях я взела за червеното петънце на вратлето, но то не се повлия от нея.

# 625
Как носите/държите бебчетата като им миете дупето?
Вече много ми натежава и последния път не успях да я измия на мивката, а хич не ща да залагам на мокри кърпи, че не винаги може добее да се обере всичко...

# 626
За сега успявам, но малката е почти 5,7 кг все още и 62см. Като порасне не съм сигурна и аз как ще успявам. Иначе и давам да подпира краченцата в мивката и лявата ми ръка минава през гърдите и . Имаше едно видео на Ася Демирева за къпане на бебе в мивка. Ние около 2-3 месеца така я къпахме.

# 627
Аз снощи успях сама да измия малкия на мивката, през цялото време си го държах, а е почти 8кг. 🫣 Добра тренировка е 🤣
ПП вие започнахте ли да тренирате и кога 😊

# 628
Главно с кърпички забърсвам, но доста кърпички хабя, няма как да я занеса незабърсана до мивката, то всичко е доста течно и е омазана навсякъде. Ако положението е много зле я плакна после и на мивката като подпирам краката в мивката и ми е лесно. Досега не съм забелязала някакъв проблем с инфекции, винаги гледам да е забърсано, докато кърпичката не излезе чиста. При нас лошото на мивката е, че има 2 кранчета и докато наместя водата трудно става. Тя и без това на 3 дена се изхожда. Иначе всяка вечер я къпем във ваничката, още не сме почнали в голямата.
Все се каня да почвам тренировки в нас (следя 2 дами в ютуб още от преди и правих разни dance workouts) или групови и все не мога да се навия.
Все още имам страшен апетит (оправдавам се с кърменето 😂), но поне съм вече само с 2-3 кг над теглото с което забременях, но пък имам доста да свалям и от преди това, поне едни 10 кг имам. Обмислях и да се свържа с някой треньор за хранителен режим и тренировки, ама все още не мога да се наканя. Преди ходих при 2 дами на групови тренировки, много съм доволна от тях.

# 629
Под мишницата хващам,вече е 7кг.,тежи ми и винаги си мокря блузата 😀
После не знам как ще я държа 🙈
Как носите/държите бебчетата като им миете дупето?
Вече много ми натежава и последния път не успях да я измия на мивката, а хич не ща да залагам на мокри кърпи, че не винаги може добее да се обере всичко...

Общи условия

Активация на акаунт