Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 14 708
  • 740
  •   1
Отговори
Здравейте мами и добре дошли бебчета! Animal Hatching Chick Animal Hatched Chick

Отварям нова тема относно отглеждането на нашите бебета, за да можем да обменим подкрепа, опит и съвети.

Календар за развитието по месеци.  Animal Hatching Chick Animal Hatched Chick
Хранене на бебето през първата година. Stew
Следродилен период (постпартум): време за възстановяване на майката и бебето.People WomanPeople Baby

Misc Baby Bottle Списък с нашите мами и бебетата: Misc Baby Bottle

Animal Hatching Chick Animal Hatching Chick _Слънчогледче на 05.12.2025 г. Gift Heart Gift Heart
Animal Hatching Chick Lina9152 08.12.2025 г. Blue Heart
Animal Hatching Chick Simpliicity_ на 08.12.2025 г.Blue Heart
Animal Hatching Chick LasTShade на 10.12.2025 г.Blue Heart
Animal Hatching Chick Animal Hatching Chick kroche на 12.12.2025 г. Gift Heart Blue Heart
Animal Hatching Chick Lenisofia на 19.12.2025 г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Animal Hatching Chick  Winter^^ 🩵🩵 на 19.12.2025 г. Blue Heart Blue Heart
Animal Hatching Chick  Ts_vv на 24.12.2025 г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  Absent_ на 26.12.2025 г. Blue Heart
Animal Hatching Chick Ann_Belle на 29.12.2025г. Gift Heart
Animal Hatching Chick D&A_11 на 30.12.2025г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Soare на 31.12.2025г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Daniela Pehlivanova на 01.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick  MissBabyJane на 07.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick НиккиП на 08.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Serpentina59 на 08.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Sofilina на 12.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick  Confessor на 12.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  MariaNikolaeva на 13.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  Mlya на 13.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  Miss__ на 14.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  Kass_88 на 15.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick christinna1 на 15.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick ДесиИ на 15.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick Liliannn18 на 15.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Ariel26 на 16.01.2026г. Gift Heart  
Animal Hatching Chick Leny85 на 18.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  annonymous 18 на 21.01.2026г. Gift Heart  
Animal Hatching Chick  villanelle_ на 21.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  ms_97 на 22.01.2026г. Gift Heart  
Animal Hatching Chick  skupocenna на 23.01.2026г. Gift Heart  
Animal Hatching Chick Bobina898 на 25.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick Lilly_TeaRose на 29.01.2026г. Blue Heart

Линкове към темите за мами с термин месец Януари 2026-та:
Тема 1.
Тема 2.
Тема 3.
Тема 4.
Тема 5.

Последна редакция: вт, 17 фев 2026, 09:57 от MissBabyJane

# 1
Благодаря за темата, ще ни е от полза Simple Smile

По темата за извеждането. Педиатърката ни каза да избягваме излизане под 12 градуса, освен ако силно не се налага, а за топлите месеци да се внимава с температури над 27. Дъжда и мъглата са ясни, тях няма да ги коментирам.
За момента аз не извеждам. С това кърмене и цедене, ако изляза ще съм под напрежение...

# 2
Аз също не съм го извеждала. Само веднъж досега и то е силно казано "извеждане", водих го на контролен преглед в Токуда.

# 3
  • София
На нас в неделя ни беше първото излизане. И каката ми е януарско бебе и някак съм претръпнала. Над 5 градуса, без мъгла и вятър ли е, сме навън.

# 4
Джейн, благодарим за темата 🩷

Нас вчера ни изписаха и може би още утре ще излезем, ако са плюсови температурите. Мен не ме свърта на едно място след едната седмица в болницата.

Момичета кога се обадихте на педиатър? Каква е процедурата там? Майка ми ми разказва някакви неща, ама тя бебе е имала последно преди 18 години та сигурно е различно вече.

# 5
Аз се обадих на педиатъра в деня на изписването и на следващия тя дойде вкъщи да го види. След това още три седмици имахме домашни посещения, на първия месец вече започнахме детска консултация в кабинета.

# 6
Lina, при нас е същото моята принцеса отказва да спи. Даже днес се чудех колко време е нормално да будува защото 4-5 часа стоя будна. И се притесних много в интернет пише , че ако повече от час е будува трябва педиатър да я види.

# 7
Аз подозирам, че е заради рефлукса, който се обостри последните дни, защото тръгва да заспива, след което примлясква, връща малко и започва да мрънка. Дискомфортно му е и това го държи буден, а в един момент вече е от преумора и там е страшно - заспива, буди се, мрънка и така часове наред. Пробвах всичко и нищо не му помага и мисля и аз да го водя на педиатър, защото е голяма борба, а с това скапано време не мога постоянно да го държа навън.

Lina, при нас е същото моята принцеса отказва да спи. Даже днес се чудех колко време е нормално да будува защото 4-5 часа стоя будна. И се притесних много в интернет пише , че ако повече от час е будува трябва педиатър да я види.

# 8
Студът, дъждът и снегът пречат само на майката 😀😀😀
Стига да не е мъгла, да не вали като изведро и да е под 0 градуса - извеждам навън!

# 9
Това със спането и при нас го има. Понякога връща след хапване, или след като се наяде и се почва едно бодърстване, и като дойде преумората е едно мрънкане... снощи накарах мъжа ми да иде да купи шезлонг, ако много мрънка и започва да реве само на ръце иска и да обикаляш стаята като луд... И на нас се е случвало по 3-4 часа будуване...

Относно педиатъра, обадих се ден след като се прибрахме, дойде на следващия ден и след няколко дни мъжа ми отиде до кабинета да вземе картона на детето с първата дата за ваксина.

# 10
И при нас е същото с будуването. Единственото нещо, което помага е като го сложа върху мен, на корема ми - гушнат. И така спи, пробужда се, проверява ме дали е гушнат още и заспива. И така постоянно. Днес съм лежала така три часа, само и само да поспи, защото беше буден от 8 до 11:30 без да заспива. Той обаче не връща храна (само 2-3 пъти се е случвало) и се чудя на какво се дължи това будуване. Особено в момента в който го преместя в креватчето му, директно се събужда.

# 11
Аз също я извеждам ,даже вече доста си пообикаляме с нея .Тя навън само спи ,после даже като я прибера не мога да я събудя с часове 😄.И кака и беше така спеше по 5-6 часа в количката .Само гледам да не вали и да няма мъгла .Ама другата седмица започваме със заниманията на каката английски ,гимнастика и ще си има разкарвания напред назад .Нямам търпение да дойде вече пролетта и да сме по цял ден навън .

# 12
  • Sofia
Браво за темата, Джейн, ще имаме нужда от споделяне.
Джейн, благодарим за темата 🩷

Нас вчера ни изписаха и може би още утре ще излезем, ако са плюсови температурите. Мен не ме свърта на едно място след едната седмица в болницата.

Момичета кога се обадихте на педиатър? Каква е процедурата там? Майка ми ми разказва някакви неща, ама тя бебе е имала последно преди 18 години та сигурно е различно вече.
Скъпоценна, същата е процедурата от 20 години, педиатърът идва ден или два след изписване на бебето, просто трябва да се обадиш, че сте си вкъщи.
За излизането, аз съм ги извеждала 3 пъти, на фотосесия, на църква за 40 дни и на гости при баба и дядо. Аз гледам да е хубаво времето, т.е.да няма мъгла и вятър, обаче ми е сложно, защото сме на сравнително висок етаж и без асансьор, пък аз още не съм съвсем заякнала и няма как да ги свалям едновременно. Чакам почивните дни и тогава с таткото ще излизаме. Иначе баткото, който е майско бебе, прибирала съм се само да пренощувам и на него си му беше супер. Беше само на кърмене 6 месеца и беше супер лесно. Сега е доста различно 😁.

# 13
Записвам се и аз!

Най-накрая родих.
Бебо се появи днес , 29.01, цели 4.480 кг и завидните 56 см. Секцио, не успях да родя нормално.
Хора, огромен е, казвам ви. Такива ръце, такива крака, просто се чудя от къде се взе толкова огромен.

Много ме беше страх от секциото, родих в Плевен в държавна болница.
Тези хора бяха страхотни, акушерките неотлъчно да мен през цялото време, изключително внимателни и мили, а анестезиоложката е истинско злато!
Злато! Измъчихме се взаимно с поставянето на спиналната упойка, защото не успявах да застана както трябва - тези жени имаха страхотно търпение и отношение.
Сега на етажа, където ме преместиха също всички са просто прекрасни и много учтиви, внимателни и съдействащи! Буквално съм изумена от прекрасно отношение в държавна болница.
Раздвижиха ме на петия час, после още веднъж след около още четири часа.
След обезболяващите нямах проблем със ставането, даже не ми се лягаше. Единствено катетъра много ме дразни.
Но повръщах през цялото време от 13ч до 21ч. Това много ме изтормози, сега се чувствам доста по-добре е се надявам да няма повече повръщания, защото много искам да си го взема утре.
Въпреки всичко след две нормални раждания и едно секцио лично за мен секциото е по-трудно.

# 14
Душичка! Честито на теб, бързо възстановяване! Ах какво голямо бебче, юначе. ❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт