Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 1 080
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
Подобен чай дадоха на мъжа ми от билковата аптека. Аз обаче копъра и анасона са ми в насипен вид и ги запарвам на котлона и после прецеждам. Пие се след хранене до 3 пъти на ден.

ДесиИ, аз пия ето този чай за кърмачки https://www.ozone.bg/product/bekley-organics-chay-bekley-za-karm … chki-lilav-20pak/

Вчера забелязах, че има и листовка към него и отзад имаше предложение с техен чай за бебета, дава се по около 20мл, та евентуално може и директно на бебето ако е зле работата.

# 31
Ние сме спряло баткото от градина и е сложно със излизането.. двамата да са будни, времето да е хубаво, аз да не съм изморена.

За капките - давам колийф направо в устата, въобще не чакам.. не разбирам и логиката от чакане - колийф и биоамика са с еднакъв състав, едното трябва да се разтвори ,другото не !? За чай   от копър и анасон, не мога да понасям анасон във всякакви форми и не си представям да го пия

# 32
А като ги капиш директно в устата, има ли позитивен резултат?

Ние сме спряло баткото от градина и е сложно със излизането.. двамата да са будни, времето да е хубаво, аз да не съм изморена.

За капките - давам колийф направо в устата, въобще не чакам.. не разбирам и логиката от чакане - колийф и биоамика са с еднакъв състав, едното трябва да се разтвори ,другото не !? За чай   от копър и анасон, не мога да понасям анасон във всякакви форми и не си представям да го пия

# 33
А като ги капиш директно в устата, има ли позитивен резултат?

Освен колийф, давам и еспумизан комфорт. Капките започвам да ги давам след 12 часа и ги давам до 22 часа - много пръцка, къркори му корема , иска да спи върху нас, но няма от продължителния рев привечер. Бих казала че има облекчение,  не е въобще без периоди.

# 34
Здравейте и тук! Разписах се в другата тема за раждането, но да следя и тук.
Да питам раждалите секцио колко време имаха лохии? Притеснявам се, че е само 9ти ден, а от два дни няма нищо, не ме боли, а кърмя доста и вървяха нормално. Притеснявам се дали да звъня на лекаря...

# 35
Здравейте и тук! Разписах се в другата тема за раждането, но да следя и тук.
Да питам раждалите секцио колко време имаха лохии? Притеснявам се, че е само 9ти ден, а от два дни няма нищо, не ме боли, а кърмя доста и вървяха нормално. Притеснявам се дали да звъня на лекаря...
Интересно, защото и аз съм секцио и моите мога да кажа, че продължиха 10-тина дни. Аз също кърмя. Моя позната също е секцио, но при нея са 30 + дни.

# 36
Аз съм секцио, лохиите бяха по-обилни първата вечер, докато бях в реанимация, но нищо кой знае какво. След това имах главно зацапване и само на моменти леко слузесто. Сега се замислих, че днес не съм имала никакво кървене. Аз също кърмя доста, усещам контрахирането на матката, но това май не влияе особено дали ще кървя или не.
При мен пък има ужасна болка в мехура при опит за уриниране и ходене по голяма нужда, дори и при отделяне на газове. Днес се чух с АГ ще пусна обикновена и стерилна урина, защото понякога не мога въобще да отделя урина като отида до тоалетна.

# 37
А аз съм в спешното...
От днес на обяд лявата гърда като рече, че ще се подуе на камък и не пуска почти никакво мляко. Вече не искам нито да кърмя, нито да се цедя... Честно това си е направо живо мъчение.

# 38
@ДесиИ, миличката. Бързо възстановяване! 😕

Иначе за лохиите, аз съм секцио (вече 22 ден след раждането) и продължавам да имам, не силни но си има.
Попитах лекарката ми;, тя каза че за секцио е 30 дни, за нормално раждане 40.

# 39
Деси, как си? Какво ти казаха? Бързо да се оправяш.

За лохиите, аз раждах нормално и вече ми е 7ми ден. Лохии почти нямам вече, но как се грижите за шевовете… То постоянно е мокро там, а и отделно откакто родих започнах и да се потя.

И друго да се оплача, малко тип “my steak is too juicy”, но само моето бебче ли не спира да спи? Будим се с триста зора на 4тия час… не знам ако я оставя може и 12 часа да откара. Нищо не и пречи, ние тишина не пазим, но чак така не очаквах да е. Първоначално го отдавах на жълтеница, но тя вече мина, а тя е все така сънлива.

# 40
  • София
Да попитам майките с по-големи деца, за колко време ги спряхте от детска градина? Нашият юнак е недоносен, а баткото е първа група и само носи някакви бацили, засега мисля до края на февруари да не го пускам, но се чудя малко ли е, много ли е

# 41
При нас първите 3 седмици бяха така - спеше постоянно на всякакви условия и хич не беше тихо около него. Даже се радвах как не ми се налага да дундуркам до откат. Будех го с триста зора на 3 часа, защото беше малък като се роди и искаха да са сигурни, че ще качва. Е, последната седмица компенсира с неспане и е някакъв екшън вкъщи. Дано твоята госпожица си поспива, че е много забавно като решат да не спят…

Деси, как си? Какво ти казаха? Бързо да се оправяш.

За лохиите, аз раждах нормално и вече ми е 7ми ден. Лохии почти нямам вече, но как се грижите за шевовете… То постоянно е мокро там, а и отделно откакто родих започнах и да се потя.

И друго да се оплача, малко тип “my steak is too juicy”, но само моето бебче ли не спира да спи? Будим се с триста зора на 4тия час… не знам ако я оставя може и 12 часа да откара. Нищо не и пречи, ние тишина не пазим, но чак така не очаквах да е. Първоначално го отдавах на жълтеница, но тя вече мина, а тя е все така сънлива.

# 42
  • Sofia
За лохиите, аз съм секцио и реално преди около две седмици спряха напълно, т.е.било е около месец. Но от два дена имам менструални болки малко вече ме изнервя дали ще дойде или не.
Деси, какво стана, оправяй се бързо..

# 43
Лохите при мен спряха доста бързо. Вече съм втора седмица откакто съм го родила секцио и мога да кажа, че вече почти нищо не ми тече. Само някакво скучно зацапване.

Момичета, в групата някоя от вас беше споделила два сайта за провечрка на антибиотик дали е съвместим при кърмене. За жалост сега не ги намирам. Дали можете да ми ударите рамо в тази насока?

Иначе ми изписаха антибиотик за 7-10 дни. Твърдят, че е подходящ при кърмене и че оскъдна част от него попада в кърмата. Аз обаче искам лично да си го проверя, за да съм сигурна в това.
Казаха, че съм я хванала гърдата навреме. Има възспаление и ако се бях забавила още малко и щеше да стане направо мастит. Та, за сега антибиотик и студени компреси.

Да си призная, много ми е гадно, защото като се е подула и буквално всичко вкъщи ми е оскъдно като движение. Адски боли, дори Дарин не мога да го подпра на тази гърда...
А ми нямаше нищо, мамка му.

# 44
Лохите при мен спряха доста бързо. Вече съм втора седмица откакто съм го родила секцио и мога да кажа, че вече почти нищо не ми тече. Само някакво скучно зацапване.

Момичета, в групата някоя от вас беше споделила два сайта за провечрка на антибиотик дали е съвместим при кърмене. За жалост сега не ги намирам. Дали можете да ми ударите рамо в тази насока?

Иначе ми изписаха антибиотик за 7-10 дни. Твърдят, че е подходящ при кърмене и че оскъдна част от него попада в кърмата. Аз обаче искам лично да си го проверя, за да съм сигурна в това.
Казаха, че съм я хванала гърдата навреме. Има възспаление и ако се бях забавила още малко и щеше да стане направо мастит. Та, за сега антибиотик и студени компреси.

Да си призная, много ми е гадно, защото като се е подула и буквално всичко вкъщи ми е оскъдно като движение. Адски боли, дори Дарин не мога да го подпра на тази гърда...
А ми нямаше нищо, мамка му.

Деси, включи лицитин 3 по 1 докато не мине дискомфорта. Международният сайт за проверка е https://www.e-lactancia.org/
Като търсиш по активна съставка.
И с първото и с второто ми се получават запушвания на млечнк жлези ей така от нищото,  тъй че те разбирам - гледам да слагам бебето с брадичка към бучката,  цедя ръчно и с помпа докато не се оправя (пробвай с оргазъм и веднага след това с кърмене/цедене, заради оксидоцина).

Да попитам майките с по-големи деца, за колко време ги спряхте от детска градина? Нашият юнак е недоносен, а баткото е първа група и само носи някакви бацили, засега мисля до края на февруари да не го пускам, но се чудя малко ли е, много ли е

При нас е същата разлика - баткото е на 3, бебето се роди в 35 г.с. - от понеделник е на градина. От месец и половина е във нас, ужасно му е скучно вече и само бели прави, тъй че преценихме,  че е от добре за отношението ни към него да го пуснем.

Общи условия

Активация на акаунт