Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 1 024
  • 71
  •   4
Отговори
# 45
За шевовете ми казаха да промивам с калиев перманганат слаб разтвор.Подсушавам с кърпа. Било хубаво да стоиш без бельо да диша, но трябва да съм с подложка заради лохиите и вкъщи не ми е одобено удобно така все нещо се върши и си ползвам нощни превръзки , 6 дена след раждането още ми тече, макар и по малко.
Сутрин и вечер след подмиване пръскам с Цикатридина спрей. След ходене до тоалетна измивам с вода, нищо друго.В болницата изплаквах след всяко ходене до тоалетна със смрадлика.Конците минсвалиха в деня на изписването , и понеже е по-голяма епизиотомията, ми препоръчаха калиевия перманганат, без много резки движения и да сядам на дясната си страна, че разреза се пада вляво.
Иначе имам два контролни прегледа , ще отида в болницата да проверят как върви зарастването.

Деси, как си? Какво ти казаха? Бързо да се оправяш.

За лохиите, аз раждах нормално и вече ми е 7ми ден. Лохии почти нямам вече, но как се грижите за шевовете… То постоянно е мокро там, а и отделно откакто родих започнах и да се потя.

И друго да се оплача, малко тип “my steak is too juicy”, но само моето бебче ли не спира да спи? Будим се с триста зора на 4тия час… не знам ако я оставя може и 12 часа да откара. Нищо не и пречи, ние тишина не пазим, но чак така не очаквах да е. Първоначално го отдавах на жълтеница, но тя вече мина, а тя е все така сънлива.

# 46
LasTShaDe, благодаря, ще влюча и тази добавка, антибиотика е подходящ. Добре че не изхвърлих кърмата, а я прибрах в хладилника.

# 47
Аз да кажа за лохийте ,че ми е голяма драма този път .Трети секцио ми е ,като при първите две не съм имала повече от 5 дни кървене .Като ми е идвал цикъла на втория месец ,въпреки че кърмех .А сега беше страшно с тези лохий,бебето утре става на 1 месец и още си ги имам .Като имах период може би 2 седмици ми бяха много обилни ,като излизах навън .Явно от повечето ходене навън ли ,не знам ,но като се разтичаха не ги спираше ни превръзка ,ни гащи .И то тече като вода .Не знам защото почти не родих нормално ли ,но този път много си тече .Вече нещата са към края си и се надявам да съм се изчистила с тези течове 😄.А иначе и аз скоро имах болка ,като пишках ,даже ме болеше и газове като имах и се бях притеснила много .Но мина всичко ,като отидох по голяма нужда .Явно още не са е местили вътрешностите и се получава притискане .И според мен при мен беше проблем и това ,че слагам бебето на корема си ,а тя си е тежка и започва да ме били корема после при ставане и сядане .

# 48
Ох мен ми казаха да взема Цикатридина маз и май там ми е грешката. То това държи влага също… 🙃
Иначе на мен ми казаха, че конците са от падащите сами и да чакам. Ще пробвам с калиевия перманганат.

И аз мисля да отида след две седмици на контролен.

За шевовете ми казаха да промивам с калиев перманганат слаб разтвор.Подсушавам с кърпа. Било хубаво да стоиш без бельо да диша, но трябва да съм с подложка заради лохиите и вкъщи не ми е одобено удобно така все нещо се върши и си ползвам нощни превръзки , 6 дена след раждането още ми тече, макар и по малко.
Сутрин и вечер след подмиване пръскам с Цикатридина спрей. След ходене до тоалетна измивам с вода, нищо друго.В болницата изплаквах след всяко ходене до тоалетна със смрадлика.Конците минсвалиха в деня на изписването , и понеже е по-голяма епизиотомията, ми препоръчаха калиевия перманганат, без много резки движения и да сядам на дясната си страна, че разреза се пада вляво.
Иначе имам два контролни прегледа , ще отида в болницата да проверят как върви зарастването.

# 49
Ами вземи спрея, там си е мокра зона , няма как да е сухо, важното е  според мен след тоалетна да се промива.Трябва да отидем на контролен да видим как зараства.😊
Ох мен ми казаха да взема Цикатридина маз и май там ми е грешката. То това държи влага също… 🙃
Иначе на мен ми казаха, че конците са от падащите сами и да чакам. Ще пробвам с калиевия перманганат.

И аз мисля да отида след две седмици на контролен.

# 50
Моят разрез от секциото също ми казаха да го промивам с калиев перманганат и го пръскам със спрей Конкорт

# 51
Моята лекарка ми препоръча ето този гел и нищо друго.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010023287

Момичета имам голямо притеснение. Бебето е родено на 22.01, изписаха ни на 26.01 и още при първата смяна на памперс вкъщи, пъпчето падна. Слагах 70° спирт с клечка за уши както каза акушерката в болницата, днес направихме първата баня с косата на мивката. Бебето не обича преобличане и смяна на памперс и не знам дали от напъването да плаче или от водата, но пъпчето се разкърви малко. А беше така добре зараснало и изглеждаше супер. Още нямаме педиатър и не знам какво да правя. Поприницп имам антибиотичен спрей като този с който пръскаха в болницата и се чудя дали да пръсна поне тази вечер, понеже е събота, а утре е неделя. Или поне да се свържа с педиатър в Healee...

# 52
Дишай! Нормално е, ако има леко прокървяване. Пак мини със спирт, даже с марличка, а не с клечка за уши. Нас пък така ни показаха в болницата. И пръсни от този антисептичен спрей, с който си пръскала преди. На Дарин пъпчето падна преди няколко дни, но все още продължаваме със спирта и спрея на А-дерма, докато не се прибере напълно.
Преобличането и смяната на памперса са приключение, не го отдавай чак толкова, че не се харесва. По скоро им е студено, та затова мрънкат.
Дишай! Спокойно, всичко ще е наред Simple Smile

Момичета имам голямо притеснение. Бебето е родено на 22.01, изписаха ни на 26.01 и още при първата смяна на памперс вкъщи, пъпчето падна. Слагах 70° спирт с клечка за уши както каза акушерката в болницата, днес направихме първата баня с косата на мивката. Бебето не обича преобличане и смяна на памперс и не знам дали от напъването да плаче или от водата, но пъпчето се разкърви малко. А беше така добре зараснало и изглеждаше супер. Още нямаме педиатър и не знам какво да правя. Поприницп имам антибиотичен спрей като този с който пръскаха в болницата и се чудя дали да пръсна поне тази вечер, понеже е събота, а утре е неделя. Или поне да се свържа с педиатър в Healee...

# 53

Пъпът на  Марти падна още в болницата,  но след като ни изписаха около 10- 15 дни "кървя". Имаше засъхнала кръв на памперса, продължих да третирам пъпа и към днешна дата няма проблем .

# 54
Благодаря ви! Някъде бях чула на лекция, че докато е рана не е ок да се слага спирт, защото ще има много болка. Сега ме хвана страх, но после ако има коричка при смяната на памперса може да сложа.
Утре пристига майка ми, мислех че ще се справя без помощ, но явно си трябва някой да се завърти вкъщи.

# 55
На 5-ия ден от раждането педиатърката го махна,защото видя че се държи на тънко конче, каза че може леко да прокърви и да не се притесняваме, с клечка за уши и спирт каза да почистваме , на нашето пъпче обирам корички засъхнало , така че спокойно не е проблем, почиства се само ,само трябва да го дезинфекцираме. 

# 56
Момичета, имам питане относно погачата. Как се броят тези 40 дни? Първият ден е денят на раждането и следващият? Сори за ръпия въпрос, ама нещо тотално ме объркаха роднините?

# 57
Аз броя и деня на раждането.

# 58
И аз броя от деня на раждането.

# 59
На мен в Токуда ми казаха да не се притеснявам, че при пъпа няма нервни окончания и не го боли от спирта.
Той му падна още в болницата и в нас продължихме със спирт и спрея на А-Дерма.

Иначе и аз броя от деня на раждането…

Общи условия

Активация на акаунт