Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 564
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
Момичета, моля да погледнете венците на вашите бебоци. Аз моя го проверявам за предните зъби, а снощи видях, че и от двете  страни са му подути венците и то доста.
И който писа че ще взима столче за хранене да сподели, че и аз се чудя какво да взема.

# 736
Момичета, моля да погледнете венците на вашите бебоци. Аз моя го проверявам за предните зъби, а снощи видях, че и от двете  страни са му подути венците и то доста.
И който писа че ще взима столче за хранене да сподели, че и аз се чудя какво да взема.

Гледайте и избирайте внимателно столче. Аз взех Макси Коси,.но не забелязах, че има само предни колела, по- точно не смятах, че е важно.. голяма грешка, много трудно ми е да го местя, а се налага... Но, ще си караме с него.
На нашия малчо май също отстрани са му подути венците и все натам тика играчките.

# 737
Пег Перего Прима Папа сме избрали ние. Звънях през седмицата в Прима Папа, но явно почиват, исках да знам имат ли го налично, за да не се разкарваме напразно.
Иначе венците са подути и отстрани и нонстоп има лиги, но зъбче изобщо не виждам. Не плаче, само се лигави и си яде пръстите, чаршафите, муселина. Научил се е да си вади биберона с ръка и после се опитва пак да го сложи, но не се сеща, че като го лапне, трябва да го пусне с ръка.Joy

# 738
Пег Перего Прима Папа сме избрали ние. Звънях през седмицата в Прима Папа, но явно почиват, исках да знам имат ли го налично, за да не се разкарваме напразно.
Иначе венците са подути и отстрани и нонстоп има лиги, но зъбче изобщо не виждам. Не плаче, само се лигави и си яде пръстите, чаршафите, муселина. Научил се е да си вади биберона с ръка и после се опитва пак да го сложи, но не се сеща, че като го лапне, трябва да го пусне с ръка.Joy
Все едно описа по действия моето дете 😂😂😂абсолютно същите номера прави…
Тъй като количката ми е Пег Перего исках и стола да ми е такъв, но една близка приятелка ми подари нейния стол, чисто нов, сина й отказвал да стои в него и аз приех, стола е бял кожен на Чиполино  с колела , та така се сдобих със стол за хранене 😂

# 739
Някой ползва ли електрическа пила за бебешките нокти? Мнения/препоръки?

# 740
Нашето столче за хранене е Мони буено, става и на шезлонг, има и колела. Гледах и пег перего, но по-трудно се регулираше ръчката отзад за легнало положение и взехме Мони.
Долу са побелели венците, даже вчера ми се стори, че има лека цепка, но тя се си изкарва езика и не мога да видя хубаво.

# 741
И ние сме с Maxi Cosi, но още не сме започнали храненето и не сме го ползвали. С половинката се шегуваме да яде в банята 😀

Днес бяхме на физиотерапия в Токуда . Показаха ни нови упражнения и казаха да я слагаме да сяда за по няколко секунди, макс 1 мин. Тя доста напира да сяда. Венеца и е леко надут, но е нормално. Няма още зъбче и наченки за такова.

Иначе и тя си вади от устата бибероната или си я взима сама, ако е паднала до нея. Но не може още да си нацели устата и понякога яде дръжката.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 20:08 от Пълнолуние

# 742
Моли, Мануна, все едно описахте моето бебче 🤣 понякога успява да си сложи сам биберона, но това е изключение 😅 Имам подарено столче, но се чудя дали да не го командировам при някоя баба, а за нас да взема на Мони, което става и на шезлонг и е подходящо за захранване след 4-тия месец, защото има и полулегнало положение. Педиатърката ни каза в началото да го държа в мен когато започна захранването и така докато стигне до пълна порция. Някой знае ли колко време може да се съхранява замразено пюре?
Също каза и да го слагаме на гърне като навърши 5 месеца, за да се учи да е седнал, но това е конкретно за него, защото той расте голям.
Моли, след два дни ще направи 5 месеца госпожицата, нали 🤗 Предполагам пак имахте и ваксина.
Утре и в неделя в морската градина в Бургас ще има Бебе зона 🤗❤️
На моя бебчо също са му подути отстрани венците....горе и долу отляво, но педиатърката е категорична, че ще излязат първо двата резци отдолу и тогава кучешките. Наистина си е доста подуто и постоянно дъвче нещо там.
ПП утре ще пусна нова тема 😍
Черпя ви виртуално с тортичка за моя рожден ден, която направих сама(за първи път) и ми отне цял ден покрай малкия 🤣 Ама буквално цял ден 😅

Скрит текст:

# 743
Моли, Мануна, все едно описахте моето бебче 🤣 понякога успява да си сложи сам биберона, но това е изключение 😅 Имам подарено столче, но се чудя дали да не го командировам при някоя баба, а за нас да взема на Мони, което става и на шезлонг и е подходящо за захранване след 4-тия месец, защото има и полулегнало положение. Педиатърката ни каза в началото да го държа в мен когато започна захранването и така докато стигне до пълна порция. Някой знае ли колко време може да се съхранява замразено пюре?
Също каза и да го слагаме на гърне като навърши 5 месеца, за да се учи да е седнал, но това е конкретно за него, защото той расте голям.
Моли, след два дни ще направи 5 месеца госпожицата, нали 🤗 Предполагам пак имахте и ваксина.
Утре и в неделя в морската градина в Бургас ще има Бебе зона 🤗❤️
На моя бебчо също са му подути отстрани венците....горе и долу отляво, но педиатърката е категорична, че ще излязат първо двата резци отдолу и тогава кучешките. Наистина си е доста подуто и постоянно дъвче нещо там.
ПП утре ще пусна нова тема 😍
Черпя ви виртуално с тортичка за моя рожден ден, която направих сама(за първи път) и ми отне цял ден покрай малкия 🤣 Ама буквално цял ден 😅

Скрит текст:

Честит Рожден Ден, Кактусче! Бъди здрава и честита, този малък сладур много да ви радва и да си го глезиш сега ти, после той теб. 😍🎉😊

# 744
Честита да си, Кактусче! Здраве и щастие за теб и цялото семейство!

# 745
Благодаря ви, мили момичета и вие бъдете здрави и много щастливи 😍

# 746
Честит рожден ден, Кактус!
Това за слагането на гърне го гледах в последната лекция на алгоритъм за захранване.
Аз си я държа в столчето в леко полегнало положение, но тя се изправя сама, за да налапа лъжицата, много й се радвам 😃
За захранването вземете лигавници, които отзад имат като найлон, тези които са само от плат пропускат. Аз започнах и да запирам с препарата за миене на съдов, не остават петна така и ми е по-лесно. Имам и изцяло гумен лигавник, но още не съм го слагала, изглежда огромен.
Щях да взимам каши от ДМ, но почти всички от тези смесените с плодовете имаха палмова мазнина (от кутиите). Едва намерих една без. Взех и 2 каши на Слънчо от софармаси.
Засега я захранвам с купешките пюрета, смятам някой ден като дойде някоя баба да я оставя да гледа бебчето, аз да разуча машинката и да започна да приготвям.

# 747
Кактусче, първо Честит Рожден Ден, жива и здрава и много щастливи цялото семейство, да , утре живи и здрави навършва 5м❤❤❤, нашата също върви по едричка, но ортопеда не ми позволи да я оставям седнала🤨, макар че вчера я сложих за малко и беше доста стабилна, но я вдигнах…
Този стол на Чиполино също има полулегнало положение, но аз я хранех на леглото на възглавница и нямаше проблем( освен гадните колики😢)
Ваксини нямаме, минахме ги, сега чак на годинка живи и здрави , която е, онази гадната🥹
Ние с баща й ще направим уикенд в Гърция, без бебе , майка ми ще поеме щафетата 😂

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 07:09 от Molishein

# 748
Честит Рожден Ден,Кактусче. Много здраве, щастие и късмет на теб и цялото ти семейство!
Аз началото на месеца взех столче защото имаше и функция люлка и да разнообразяваме дневните занимания, има и легнало и полуседнало положение, както и се регулира на височина и си седи в него примерно докато измия и изчистя, има колелца и от двете страни и си я возя  🤣 Но определено функцията на люлка не си я представях ката и не я ползвам.

https://www.baby.bg/product/stolche-za-hranene-lyulka-chipolino- … uper-chef-rozovo/

И ние много обичаме да си дърпане бибата, изважда я, разглежда я, пее й и започва мъката да си я върне, ама не може 🤣 Страшно много си игра е с крачетата и си ги яде, а от три дни постоянно пее и вие ама навсякъде и събираме естествено всички погледи.
Да се похваля вчера стигнахме до морето, честно казано добре пътувахме, като се има и предвид, че сме катун- кака на 16 г., малката кака на 10 г. и беба с нейното кошче за кола.... принудихме се началото на месеца да сменим колата със SUVче, добре се представи и с багажа и с нас 🤪
Бебка спа почти през целият път, само веднъж спряхме за ядене, тръгнахме към 7:30 ч. и 12:30 ч. пристигнахме, докато свалим багажи, работи и всичките неща, естествено аз вече издадох багажа иинеможахме с беба да стигнем до плажа, останахме си да си почиваме в стаятата, таткото заведе каките до морето, бяха страшно развълнувана, поне и те малко да се пораждат, че покрай грижите за бебето малко остават на заден план. Днес вече се надявам и ние да потопим крачета в пясъка Simple Smile

# 749
Кактусче, честита да си. Жива, здрава, много щастлива, обичана и горда мама да си.

Общи условия

Активация на акаунт