Отговори
# 1 365
Няма да е днес. Утре ще е или тази нощ. Очакването е част от цялата програма на МОН, през която ни прекараха

Соул фрий, вчера една ми направи забележка, че карах колело без каска. Да не си била ти?

# 1 366
А защо мислите, че някои хора не работят и сега по класирането? Защо има заложени събота и неделя? Нарича се "застраховка", да има време за реакция, ако нещо се обърка.

# 1 367
  • София
Много нерви за нещо, за което е казано, че е със срок 14 юли.
Вие сигурни ли сте, че в моментата рошАвите не работят? Аз съм убедена, че се работи и проверява.
П.П. Писали сме едновременно с Dincho.

# 1 368
  • София

Не може да имаш претенции, когато сроковете се спазват, дори се пускат резулати по-рано. Още повече за почивни дни.

Имам претенции, че сроковете са заложени неадекватно, което е запазена марка на МОН - първи учебен ден след НГ - петък, денят между двете НВОта - учебен. И правото ми да имам претенции не подлежи на отмяна във форума, докато съм изяден данъкоплатец 😉

# 1 369
Мен най ме е яд, че МОН, или министърчето, обясняват как сме имали най-много ваканция в цяла Европа, но не е изобщо така. Лъжат

# 1 370

Не може да имаш претенции, когато сроковете се спазват, дори се пускат резулати по-рано. Още повече за почивни дни.

Имам претенции, че сроковете са заложени неадекватно, което е запазена марка на МОН - първи учебен ден след НГ - петък, денят между двете НВОта - учебен. И правото ми да имам претенции не подлежи на отмяна във форума, докато съм изяден данъкоплатец 😉

Бре!
Като толкова не си доволна от крайните срокове, пусна ли писмо до МОН в началото на годината, когато още бяха обявени и какво ти отговориха?
Щото, ако не си, значи седиш и чакаш без претенции. Както много деца и родители....

# 1 371
А защо мислите, че някои хора не работят и сега по класирането? Защо има заложени събота и неделя? Нарича се "застраховка", да има време за реакция, ако нещо се обърка.

А какво тази година е по-различно от миналата, когато със или без застраховка са се справили за ден и половина при максимален срок два дни?

През миналата година датите на НВО са били 19 и 21 юни, тоест пак са били сряда и петък. После обаче са си дали срок за обявяване на резултатите чак до  2 юли, след което датите за подаване на желания пак са 8-10 юли, но тогава са се падали понеделник-сряда и са успели да приключат в рамките на седмицата 8-12 юли с класирането. С други думи миналата година са си дали 6 дни с вкл. уикенд от датата на обявяване на оценките до датите за подаване на желания. Тази година обаче са си отпуснали 7 дни, като явно не са съобразили, че ако бяха пак 6 дни, можеха просто да сложат дати за подаване на желания 7-9 юли. И за да ви успокоя, според мен няма никаква конспирация или нещо целенасочено в цялата тази работа. Едно друго нещо обаче го няма  и то е мисъл. Вижда се и по начина на изписване на сроковете в графика - с "до", без "до", с "вкл" или без и т.н. Това е проблемът.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 12:02 от Милна

# 1 372
  • Пловдив
Аз очаквам в близките дни да се появи проектът за учебното време за следващата година. Ще има и датите за НВО и ДЗИ. Не съм сигурна дали по същото време се появява и графикът за дейностите по приема. Обаче след това има време за обсъждане и изпращане на мнения. Миналата година точно заради такива писания в крайна сметка промениха зимната и пролетната ваканция, а дните за НВО 7 клас станаха учебни дни за всички останали класове. Така че като нещо не ви харесва, пишете.

# 1 373
  • София
А ако съм пуснала писмо и нищо не се е променило, значи мрънкам или? Защото пуснах и не само аз, но много наистина не пуснаха... Пълно е с калинки и калинкозащитници в България така че спирам да коментирам, "какъвто народа, такива и управниците" не е моя реплика и не е от вчера...

# 1 374
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз сега си мисля - ако всички момичета с по-висок бал от дъщеря ми, решат да пуснат на 1-во желание точно нейната паралелка? Scream Изобщо както бях супер спокойна, гледайки миналогодишните балове, така това чакане взе да ми прокарва неприятни мисли....

# 1 375
Аз съм си спокойна. В което и от двете училища да я приемат, все ще намери за какво да е недоволна.... Joy Така че няма причина да се нервя, просто си чакам съдбата.

# 1 376
  • София
Jackobiana да бяха само 7-9 клас понеделник - 30.06, а 1-3 клас в понеделник 02.06? или 4-6 клас в понеделник 16.06 - защо? защото няма логична мисъл и годината се смята в дни и броя им тогава се пада ... а НВО то по език, което преместиха на датата на изпита за проверка на способностите по ИИ? Моето дете беше сред децата, които обикаляха из София за да я изпитат два пъти за дена на две различни места - мисъл та дрънка!
Интересни сте ми, едните негодуват за чакането, а другите негодуват за това че пъвите негодуват ... като цяло типични представители на нашите географски ширини - всеки си е намерил за какво да мрънка Wink я се усмихнете, ще чакаме колкото трябва, избор нямаме !!,, а и по ми харесва като се отпуснете, творите и се забавлявате в темата става по - приятно !!,,
Усмихнат ден и безкрайни нерви ви желая!

# 1 377
  • Пловдив
Ето го миналогодишния проект за учебното време:
https://www.mon.bg/project-document/proekt-na-zapoved-za-opredel … 2024-2025-godina/

Явно все пак са обърнали внимание поне на някои от мненията, които са получили, защото има промени.

# 1 378
Аз сега си мисля - ако всички момичета с по-висок бал от дъщеря ми, решат да пуснат на 1-во желание точно нейната паралелка? Scream Изобщо както бях супер спокойна, гледайки миналогодишните балове, така това чакане взе да ми прокарва неприятни мисли....
Няма да решат. Споко.

# 1 379
Не разбирам какво е това бързане. Приемете го като последни дни надежда за перфектното класиране. После със сигурност ще има 5 години неудовлетворени от класа. Та това са два дни на блажено неведение, вяра и надежда.

Общи условия

Активация на акаунт