Отговори
# 225
Здравейте, седмокласни родители!
Не съм писала до момента, но следя темата и много ми помогнахте във връзка със стъпките до момента. Затова се включвам, за да окуража всички родители, които имат съмнение дали да включват паралелки с големи разлики от миналогодишните и прогнозните балове. Моят син изкара доста висок резултат, достатъчен за всички паралелки спрямо миналогодишните/прогнозните балове. СМГ, НПМГ и ТУЕС веднага отхвърли - не можело да учи толкова математика. Испанската деляла сграда с друго училище и не искал да му се мотаят малките, а немската приличала на затвор и нямало шанс да отиде там. В крайна сметка в челото на класацията са паралелки с над 30 т. под неговия бал, като водещият критерий беше училищният двор (не се шегувам). Така че редете смело спрямо желанията на детето, не се впечатлявайте от миналогодишните балове и се надявайте, че има повече келеши като моя!:)
Най-важно в цялата седмокласна какафония е детето да се чувства щастливо с избора си. Балът е само инструмент за по-голяма възможност за избор и постижение на желаното училище.

# 226
  • София
Леле, ако немската прилича на затвор, не знам за други гимназии. Не е лоша сградата вътре, дворът също. А и децата висят в междучасията по околните улички.
Froto, детето влиза ли вътре в училището?
Две близки деца се изучиха там, не е като да са съвсем непретенциозни.

# 227
Не съм писала до момента, но следя темата и много ми помогнахте във връзка със стъпките до момента. Затова се включвам, за да окуража всички родители, които имат съмнение дали да включват паралелки с големи разлики от миналогодишните и прогнозните балове. Моят син изкара доста висок резултат, достатъчен за всички паралелки спрямо миналогодишните/прогнозните балове. СМГ, НПМГ и ТУЕС веднага отхвърли - не можело да учи толкова математика. Испанската деляла сграда с друго училище и не искал да му се мотаят малките, а немската приличала на затвор и нямало шанс да отиде там. В крайна сметка в челото на класацията са паралелки с над 30 т. под неговия бал, като водещият критерий беше училищният двор (не се шегувам). Така че редете смело спрямо желанията на детето, не се впечатлявайте от миналогодишните балове и се надявайте, че има повече келеши като моя!:)

Ами по тази логика и физкултурният салон сигурно също трябва да се има предвид. Примерно във ФЕГ навремето е бил на последния пети етаж над учебните стаи, но наскоро са го изнесли в отделна нова сграда до основната. Тя обаче пък протекла...Няма идеално никъде.

# 228
Немската е доста светла и приятна сграда, как успя да му заприлича на затвор.
Опитайте се да го разубедите и нека си отиде там, където по му  приляга на нивото, вместо да избира по двор, накарайте го поне да помисли за това какви ще са бъдещите му съученици
Испанската е хубава сграда, малките ученици са добри деца там

# 229
Вили, а какво стана с вашето медицинско? Наложи ли се да минавате на очен?
Аз го бях водила на очен миналия месец, педиатърката преписа в медицинското становището на очната лекарка. Звънях и в училището, казаха, че има паралелки, за които не може да кандидатства, и такива, за които може - така че писахме тях. Надявам се да няма изненади при записването.

# 230
Немската само отвън я огледахме, тъй като след като излязоха резултатите благоволи да огледа вариантите. Впечатлението дойде от прозорците, които бяха до последния етаж с нещо като мрежи/решетки. Аз съм голям фен на немската още от мое време и се опитах да наклоня везните натам, но както стана въпрос в темата нека децата си изберат и дано всяко остане доволно от избора си.

# 231
Сигурна съм, че беше писано, но от толкова информация и емоции вече ми е каша в главата.  Заявлението за второ класиране можем да пуснем онлайн, вместо да се ходи до училището, в което евентуално детето е прието на първо класиране, или?

# 232
На мен ми е интересно кои училища бяха одобрени според състоянието на двора им? Не се бях замисляла по този въпрос.

# 233
Сигурна съм, че беше писано, но от толкова информация и емоции вече ми е каша в главата.  Заявлението за второ класиране можем да пуснем онлайн, вместо да се ходи до училището, в което евентуално детето е прието на първо класиране, или?
Не, отиваш на място в училището, където детето е прието на първо класиране и там подаваш заявление за участие във второ класиране.

# 234
  • София
На мен ми е интересно кои училища бяха одобрени според състоянието на двора им? Не се бях замисляла по този въпрос.

2 АЕГ сигурно.

# 235
  • София
При нас има 4 паралелки с малка вероятност (не искам да ги наричам невъзможни), от 2-ра позиция нататък са, защото първото желание си е най-желано и за там шансове има. Тези 4 са относително по-желани от следващите - като комбинация от училище, език, профил (в някои случаи), затова и такава е подредбата.

# 236
Не, отиваш на място в училището, където детето е прието на първо класиране и там подаваш заявление за участие във второ класиране.
Мноо ши*ана тъпня..

# 237
Мноо ши*ана тъпня..
Ами не съвсем, че иначе от други области могат да си играят до безкрай, за да видят "до къде могат да стигнат". Stuck Out Tongue Winking Eye

# 238

Ами не съвсем, че иначе от други области могат да си играят до безкрай, за да видят "до къде могат да стигнат". Stuck Out Tongue Winking Eye

Да бе, аз Викинга го пуснах и при другото родителско тяло, за всеки случай, че при него драмата е апокалиптична.. Ама, кот` доди. Е, не във Варна де Joy

# 239

2 АЕГ сигурно.
И ние това писахме, но само защото за математичска гимназия не стига, а 2 АЕГ е 20 и няколко т. под бала му и има добър шанс да стане. Така че тя влезе в списъка на долните места като резерва заедно с анимация в 51во. Та не се знае Simple Smileс Froto може да се окажем майки на съученици скоро Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 20:02 от Shushi2

Общи условия

Активация на акаунт