Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 7 929
  • 189
  •   1
Отговори
# 180
Пия доста Д-маноза от последната криза и мисля че помага. При вас урината стерилна ли е? Или и вие си я имате и просто я подтискаре? При мен д-р Маринова каза да пусна след време само обикновена урина, да се види дали бактерията е в границите.
Има дефицит на Д3 и желязо. От 1 месец пия една добавка, но сигурно е рано да се каже дали се вдига.
Аз съм и с неврогенен мехур т.е пишкам на 2 пъти и накрая си остават по няколко милилитра - 30 40.
Някой пробвал ли е локален естроген, казват че намалял до 50% рецидивите.
Заредила съм се и с Хипрекс, но още ме е страх да го пия.
Също мисля да пробвам и с чесън, четох в един чуждестранен блог - 4 скилидки на ден. И oregano oil съм купила. Също чета и за бучу, билка пак за уринарни инфекции
Предния път като имах циститна криза, след АБ си останаха симптомите, но аз не им обърнах внимание, бях прекалено ангажирана с други неща, и някак си отшумяха нещата. Но този път отключих някаква депресия и хиперфиксация. Направо ужас.

# 181
Внимавай с чесъна. Аз така реших да пробвам след първата криза да се профилактирам с чесън на перлички от аптеката, изпих 2 и получих зверско разстройство, а на другия ден бях с рецидив на бактерията и започна всичко наново с антибиотици и пр. Не мога да кажа, че със сигурност е от чесъна, но...не мога и да го изключа.

# 182
Nastasia,а кортизолът как ти е?

# 183
Nastasia,а кортизолът как ти е?

И кортизол изследвах, изглежда в норма.
Иначе от чесъна ми падаше много кръвното.
Чудя се за таблетки от магданоз. Казват че е полезен за инфекциите.
Днес получих пак парене, 7 дена след дълъг АБ курс. Чух се с Д-р Маринова и каза да си живея живота 😄 и да си пия манозата. А аз за тези 3 месеца напуснах работа и си отложих дългоочакваната сватба, заради този пуст проблем. Искам да продължа напред, но тези симптоми са супер изнервящи.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 17:58 от Nastasya123

# 184
В норма ,но не е оптимален.Това от слюнка ли е? Липсва ти нощния кортизол.
Хипото си го имаш.

# 185
Пия доста Д-маноза от последната криза и мисля че помага. При вас урината стерилна ли е? Или и вие си я имате и просто я подтискаре? При мен д-р Маринова каза да пусна след време само обикновена урина, да се види дали бактерията е в границите.
Има дефицит на Д3 и желязо. От 1 месец пия една добавка, но сигурно е рано да се каже дали се вдига.
Аз съм и с неврогенен мехур т.е пишкам на 2 пъти и накрая си остават по няколко милилитра - 30 40.
Някой пробвал ли е локален естроген, казват че намалял до 50% рецидивите.
Заредила съм се и с Хипрекс, но още ме е страх да го пия.
Също мисля да пробвам и с чесън, четох в един чуждестранен блог - 4 скилидки на ден. И oregano oil съм купила. Също чета и за бучу, билка пак за уринарни инфекции
Предния път като имах циститна криза, след АБ си останаха симптомите, но аз не им обърнах внимание, бях прекалено ангажирана с други неща, и някак си отшумяха нещата. Но този път отключих някаква депресия и хиперфиксация. Направо ужас.

От къде взимате Хипрекс?

# 186
От Турция.

# 187
Приятел ми го взе от Турция

# 188
Здравейте, дълги години и аз се боря с цистит! В момента съм в Италия и от тази нощ- остър цистит! Някой с мнение за нещо , което мога да си взема от тукашните аптеки без рецепта?

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 09:48 от feli4ita

# 189
Здравейте ,трябва ми фосфомицин или манурал, ципрофлаксацин за цистит ако някои има и може да помогне ще си ги заплатя.В момента живея в друг град и нямам възможност за преглед и лекар.Благоаря

Общи условия

Активация на акаунт