Пазаруване от Емаг тема 4

• 12 374
  • 283
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Скрит текст:
В последните 1-2 месеца от две поръчки (4 артикула) - два бяха с доста лошо качество и ги върнах, впрочем ми дадоха ваучер за малко над тяхната себестойност! (без да ги връщам) - румънски търговец.
А една поръчка дойде хем нарушена опаковка + сгрешен артикул...пак румънски търговец /тепърва ще я връшам/.
Иначе с Европът имах ядове и така и не получих уреда поръчан около НГ... з
За следващи покупки...запитах дали може да се предвиди куриера и да не поръчвам чрез тях - не могло.

По мейл стартирах оплакването (и по телефон ми звъняха) за по-горното, понеже едната беше минала 14 дни (дефектната) и като цяло доста доволен останах от обслужването, в края само не получих форма за оценка на служителя...по мейл?
Извинете, как поръчаxте с Европът, като Emag gaвa опция само за Sameday и Еконт?
  зададох до Изибокс, но не мога да се сетя защо тази част от поръчката (бяха 3 неща) дойде с Европът и като взех нещата от изибокс в сайта беше отразено и уреда, че е доставен... съответно нямах тракинг..
Сега виждам че на този уред пише, че е до личен адрес (а се побира в кутия...), нямам идея защо са го пренасочили с куриер и така и не го получих поради разминавания - имат един офис в София, който докато разбера с какво раб. време е са я върнали..
 Timetron ТАЙМТРОН БЪЛГАРИЯ ООД е доверен партньор на eMAG, част от eMAG Marketplace. ТА

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 14:15 от Starrydream

# 271
Законът, който дори не бях челa казва, че рекламация се прави до 2 години от покупка, a при отказ от закупена стока, сумата по плащането която сума трябва да бъде посоченa във формуляра/кредитно известие при подаване на заявката за връщане да се възстанови на клиента до 14 дни от изпращането на формуляра за отказ a дори по-рано, ако потребителят има доказан статус на доставка. Kогато проследяването ясно показва, че върнатата стока е пристигнала при тях, те продължават да чакат, като не променят статуса по връщането, защото не искат да върнат сумата по плащането максимално бързо. Държат парите на клиента максимално дълго предполагам в частност заради лихвата, като всъщност това не е незаконно, но е евтина практика.

# 272
Пишете глупости наизуст.. В момента, в който получат продукта и го проверят,  веднага възстановяват парите. А за някои продукти, върнати през Easybox, възстановяват парите в рамките на половин час.. Това са продукти на Емаг.

# 273
И аз мога да потвърдя със скрийншоти, че еМаг възстановяват парите за върнати стоки много бързо - имам 2 върнати продукта през 2022 и 2025.
Скрит текст:

Не разбирам идеята на Моника Х5 да да полага толкова усилия в това да убеждава хората какви лоши търговци са еМаг, но никога с доказателство за това. А да твърди, че компания с такъв оборот бавят възстановяване на пари за върнати стоки, за да печелят от лихви, е наистина смешно Grinning Най-доброто решение на проблема е много лесно - просто спирате да пазарувате от този търговец, след като имате толкова лош опит с тях.

# 274
Включих се в тази тема с негативен опит, игнорът не го приемам като опция, не стимулира добрите търговски практики.
Това че на мен не ми се е случвало да има проблеми при поръчки из разни сайтове не означава, че това е правило и други хора не са имали проблеми.

# 275
Никой не игнорира нищо. Нека да се споделя и негативен опит. Но да се пишат измислици и да се развиват някакви конспиративни теории, не помага с нищо..
За 10 години, стотици поръчки - единствено няколко пъти нарушена опаковка по вина на Sameday. Никакви други проблеми.

# 276
Законът, който дори не бях челa казва, че рекламация се прави до 2 години от покупка, a при отказ от закупена стока, сумата по плащането която сума трябва да бъде посоченa във формуляра/кредитно известие при подаване на заявката за връщане да се възстанови на клиента до 14 дни от изпращането на формуляра за отказ a дори по-рано, ако потребителят има доказан статус на доставка. Kогато проследяването ясно показва, че върнатата стока е пристигнала при тях, те продължават да чакат, като не променят статуса по връщането, защото не искат да върнат сумата по плащането максимално бързо. Държат парите на клиента максимално дълго предполагам в частност заради лихвата, като всъщност това не е незаконно, но е евтина практика.
Няма значение статусът на връщане какъв е. Това не касае срокът на връщане. Срокът започва да тече от получаването на пратката от eMAG. Имам едно връщане преди година, на което не му промениха статуса, че връщат парите("Възстановяване"), а ги получих.  Сигурно ръчно го промянат и са забравели.

Досега само грешни изводи си правиш. Предполагам нямаш никакъв опит в пазаруването онлайн в допълнение и непознаване на законите.
Попитай вместо да скачаш с такива теории.

# 277
Ами извинявай, обаче с опит или без, какво значение има! Закона си в закон.  Не ми в и хрумвало да го чета, но след толкова "грешки" ето на, направих го. Аз пазарувам от този сайт от старта му в България през 2014г, когато работеха с Еконт, Спиди и съм връщала 1 дефектен лаптоп, но тогава ми върнаха парите за 3 дни, а закона за електронната търговия все още го нямаше. Колкото уж по-сигурно става, толкова по несериозни изглеждат нещата. И 14 дни не се броят от получаване на върнатата стока, което те умишлено отлагат, ли отлагат, а от пускане на заявката за връщане... Чл. 54. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Когато потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора съгласно чл. 52.
(2) Търговецът е длъжен да възстанови получените суми, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната трансакция, освен ако потребителят е изразил изричното си съгласие за използване на друго платежно средство и при условие че това не е свързано с разходи за потребителя.

# 278
Ами извинявай, обаче с опит или без, какво значение има! Закона си в закон.  Не ми в и хрумвало да го чета, но след толкова "грешки" ето на, направих го. Аз пазарувам от този сайт от старта му в България през 2014г, когато работеха с Еконт, Спиди и съм връщала 1 дефектен лаптоп, но тогава ми върнаха парите за 3 дни, а закона за електронната търговия все още го нямаше. Колкото уж по-сигурно става, толкова по несериозни изглеждат нещата. И 14 дни не се броят от получаване на върнатата стока, което те умишлено отлагат, ли отлагат, а от пускане на заявката за връщане... Чл. 54. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Когато потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора съгласно чл. 52.
(2) Търговецът е длъжен да възстанови получените суми, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната трансакция, освен ако потребителят е изразил изричното си съгласие за използване на друго платежно средство и при условие че това не е свързано с разходи за потребителя.
Що тъй пропусна услужливо да постнеш т.4, която е най-важната? Хитруваш! Затова законите се четат изцяло, а не само което ти харесва.

Цитат
(4) При договор за продажба, когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, той може да задържи плащането на сумите на потребителя по ал. 1, докато не получи стоките или докато потребителят не представи доказателство, че е изпратил стоките обратно, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано.

За да няма "товарителницата е достатъчно доказателство", НЕ Е достатъчно. Може да е прaтено амбалажна хартия.

П.П. Само потвърждаваш мнението ми за теб. Не съм се излъгал.

# 279
И как така не е предложил, след като във формуляра те питат как ще върнеш?  Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект и когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора по чл. 52. Крайният срок се смята за спазен, ако потребителят изпрати или предаде стоките обратно на търговеца преди изтичането на 14-дневния срок.
Освен това, аз тук не градя мнение, а изказвам мнение. Toвa c амбалажната хартия си го изсмукa от пръстите. Aкo някой би постъпил по този начин, се изработва протокол и в съда, но във века на технологиите всеки се застрахова. Възпитани сме на лоялност нe нa дребно мошеничество и всякакви подобни хитрости са неприемливи за наc.

# 280
И как така не е предложил, след като във формуляра те питат как ще върнеш? 
eMAG не знаят какво е пратено обратно при тях, затова в закона пише САМ ТЪРГОВЕЦЪТ да прибере стоката, тогава може да провери какво връща клиента. Куриерските фирми не са самия търговец. Пише го на разбираем и прост език, че всеки да го разбере. Нито един търговец не връща предварително парите преди да е получил и проверил върнатото.

Стига с това. Разбрахме, че явно искаш да злепоставиш eMAG, но не ти се получава.

# 281
Разбрахме, че явно искаш да злепоставиш eMAG, но не ти се получава.
[/quote]
След скъсаните дрехи, отказаната рекламация, подигравката с поръчката на зет ми, сега ме мотаят и с пари при това не малкa cyмa. Ето защо се изказвам да, нo не целя да злепоставям никого! Emag сами постигат този ефект. И да, вече все по лесно се пазарува от електронни магазини в западна Европа, поради което ще се откажем да пазаруваме от Emag и няма да се налага да коментирам да.

# 282
И моите две стотинки. Ползвам Емаг от години и също съм доволен от услугата, а сега съм абонат на Genius. Връщането през автомат работи отлично и е безпроблемно (надявам се и други търговци да изкопират процеса, защото например едно връщане в Озон беше ненужно тромаво и антипотребителско), а парите идват веднага след като търговеца получи стоката.

Имах само един случай на забавено връщане към търговец в Полша, но Емаг реагираха бързо, проследиха случая и ми върнаха парите. В друг случай така и не получих климатик, който беше в два кашона и се оказа, че единия не беше изпратен, но щом изпратения се върна при тях получих парите. Веднъж отказах закупен и платен лаптоп преди да бъде изпратен, и парите също бяха върнати бързо.

Купувал съм и други скъпи продукти като лаптоп от висок клас с удължена гаранция, както и хубав телевизор, като и двата бяха на отлични цени. Тук помага произхода на компанията, защото румънския пазар е доста по-голям от нашия и им дава достъп до повече продукти на доста по-добри цени.

На няколко пъти не успях да взема пратки от автомат и те автоматично бяха върнати към тях и съответно веднага дойдоха и парите обратно. Винаги внимавам кой е търговеца и освен Емаг избирам български или румънски, за които знам, че са читави. Винаги проверявам какви са цените тук преди да поръчам.

# 283
След скътаните дрехи, отказаната рекламация, подигравката с поръчката на зет ми, сега ме мотаят и с пари при това не малкa cyмa. Ето защо се изказвам да, нo не целя да злепоставям никого! Emag сами постигат този ефект. И да, вече все по лесно се пазарува от електронни магазини в западна Европа, поради което ще се откажем да пазаруваме от Emag и няма да се налага да коментирам да.
Всичко това само на теб за толкова кратко време. Нищо че нищо от това не го доказа. Мине се не мине 3-4 дни и излизаш с ново нещо. С нетърпение чакам следващата седмица да ни информираш за новите проблеми с eMAG. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт