Отговори
Здравейте! Обръщам се към Вас с молба за повече информация относно редовната и задочната форма на обучение в университетите, конкретно по специалността, към която съм се насочил/Национална сигурност в УНИБИТ/. Интересувам се от следните въпроси:
   1.   Какви са основните разлики в учебния процес между редовната и задочната форма на обучение?
   2.   Ако избера редовна форма, възможно ли е да отсъствам от лекции при необходимост, поради работа или други ангажименти, и доколко е допустимо това?
   3.   При записване в задочна форма на обучение, има ли възможност да присъствам и на редовни лекции, когато имам възможност?
   4.   Как протича задочното обучение като организация — колко често се провеждат присъствени занятия, колко дни продължават, и какъв е режимът на изпити?
   5.   Има ли специфични разлики в достъпа до преподаватели, учебни материали и университетски ресурси между двата типа обучение?

Искам да взема информирано решение, тъй като възнамерявам да съчетая обучението си с работа, и ще бъда благодарен за всяка информация, която би ми помогнала да избера най-подходящата форма на обучение.

Благодаря предварително за съдействието и отделеното време!

# 1
Аз съм била студент в УНИБИТ, само че друга специалност. На редовно обучение бях. Третата и четвъртата година си ги изкарах предимно в ходене на работа. Лекции рядко имах възможност да посещавам. Понякога ходех в почивните ми дни, понеже на тогавашната ми работа почивах през седмицата, а графика ми беше 5 на 2. Като цяло не съм имала проблеми с преподавателите. Всички бяха наясно, че ходя на работа. Но всичко зависи и от специалността. При някои специалности доста се държи на присъственост.

# 2
Здравейте! Обръщам се към Вас с молба за повече информация относно редовната и задочната форма на обучение в университетите, конкретно по специалността, към която съм се насочил/Национална сигурност в УНИБИТ/. Интересувам се от следните въпроси:
   1.   Какви са основните разлики в учебния процес между редовната и задочната форма на обучение?
   2.   Ако избера редовна форма, възможно ли е да отсъствам от лекции при необходимост, поради работа или други ангажименти, и доколко е допустимо това?
   3.   При записване в задочна форма на обучение, има ли възможност да присъствам и на редовни лекции, когато имам възможност?
   4.   Как протича задочното обучение като организация — колко често се провеждат присъствени занятия, колко дни продължават, и какъв е режимът на изпити?
   5.   Има ли специфични разлики в достъпа до преподаватели, учебни материали и университетски ресурси между двата типа обучение?

Искам да взема информирано решение, тъй като възнамерявам да съчетая обучението си с работа, и ще бъда благодарен за всяка информация, която би ми помогнала да избера най-подходящата форма на обучение.

Не Ви се меся в избора,  но каква ще е реализацията от тази специалност?Национална сигурност е най-добре да учите във Военна академия или в Амвр.

# 3
Драстична ли е разликата като специалността е една и съща? Благодаря за отговора , защото наистина искам да разбера повече информация. 

Не Ви се меся в избора,  но каква ще е реализацията от тази специалност?Национална сигурност е най-добре да учите във Военна академия или в Амвр.

# 4
Когато учих там, знам че доста хора бяха доволни от тези специалност след това и с почва за реализация, но подробности не знам. Аз си казах мнението по-нагоре за редовната форма на обучение. С друго не мога да помогна, защото не съм наясно със задочното обучение. Ако сте до харесали тази специалност нищо не може да Ви спре да я запишете.

# 5
От коя специалност са били доволни? НС или вашата?
Когато учих там, знам че доста хора бяха доволни от тези специалност след това и с почва за реализация, но подробности не знам. Аз си казах мнението по-нагоре за редовната форма на обучение. С друго не мога да помогна, защото не съм наясно със задочното обучение. Ако сте до харесали тази специалност нищо не може да Ви спре да я запишете.

# 6
За НС говоря. Моята изобщо не знам дали съществува още.

# 7
  • Beyond the stars
Основната разлика редовно/задочно е липсата на упражнения, олекотената програма (задочно обучение липсват часове тип спорт и чужд език), всичко е събрано максимално интензивно в седмиците с лекции.  При редовното обучение никой няма да направи проблем за отсъствие, което не е системно. За системни отсъствия зависи от специалността/преподавателите. Лекциите в задочното обучение са около две-три седмици на всеки семестър, изпитите са в съответна изпитна сесия.
На редовни лекции не мисля, че някой ще ви спре да ходите стига да имате желание и време.
Учила съм и редовно, и задочно (в друг университет) - зависи изцяло от Вас колко искате да научите.

Между другото , НВУ Васил Левски във Велико Търново също има специалност Национална сигурност. (то къде ли няма вече, въпросът е, че все пак е военен университет и някак повече асоциирам с Национална сигурност, отколкото в УНИБИТ)

Общи условия

Активация на акаунт