Юлски книжен клуб - 2025

• 2 120
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Хубава дискусия Simple Smile

Помислете още малко за предложения и утре ще пусна анкета HeartBookmark

# 16
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Довърших люляковите момичета днес.
Малко съм объркана в чувствата си за книгата. Ще се опитам да пиша по-късно.

Предложението ми за следващия месец е
Момичето от влака
https://share.google/Zo9YH409QlHzLCRFs
Малко Крими, малко психо... Лятно четиво Simple Smile

# 17
Анкетата е жива в следващите 4 дни Simple Smile

Моля за извинение, сега прегледах отново темата за юни - явно ме е напекло слънцето и някак съм изпуснала няколко книги. Включвам и двете подгласнички от миналия месец, ако не се изберат отпадат за известно време Simple Smile

# 18
На Лорет Ан Уайт я прочетох този месец, затова няма да гласувам за нея. Все пак ще се радвам и включа в дискусия за нея.

Колебая се между “Момичето от влака” и “Мълчанието на белия град”. В нашата библиотека ги има и двете, а първата и в Сторител. До края на деня ще реша, но и двете ми се сториха много интересни.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 09:07 от LieToMe

# 19
  • Карлово
И "Маестра" прочетох.
 Някои от предложенията не са мои предпочитания.
 Между "Човекът, който..." и "Момичето от влака" се двоумя. Второто заглавие ми е познато от филма, доста се впечатлих, навремето като гледах. освен да дам шанс и на книгата.

# 20
"Крадецът на книги" и "Човекът, който не беше убиец" съм ги чела навремето, второто е поредица от 8 книги (засега) с криминалния психолог Себастиан Бергман. Все не стигам до втората, която я имам от 100 години. За писателските способности на Паула Хокинс съм чела главно негативни отзиви, не смятам да си я причинявам. "Мълчанието на белия град" отдавна се каня да я прочета, но все не стигам до нея.

# 21
  • Карлово
"Човекът, който не беше убиец", не съм чела, но скоро четох "Това, което посееш", а в момента чета "Вълче лято" на Русенфелт, та май е добре да сменя жанра. Но ако гласувате за тази книга, ще ви подкрепя.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 17:08 от ДамаТрефа

# 22
Чела съм всички с излючение на "Маестра" и "Изгубената принцеса".  Бих се включила с която и да е от двете.

Съвсем скоро прочетох  "Дневникът на прислужницата", който е добре написан трилър. Ще имам все още пресни спомени ако го изберете, но нито една от прочетените не ми се чете отново.

В момента гледам The Gilded Age и съм събрала няколко книги за епохата. Исках да предложа и "Американска Херцогиня" (American Duchess) на Керън Харпър, която проследява живота на Консуело Вандербилт--прототип на Гладис в сериала--но не я открих на български, за съжаление. Може би е преведена с друго заглавие.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 17:54 от Cool_Cat

# 23
  • в сърцето на един мъж...
Част от книгите съм ги чела, така че гласувах за "Момичето от влака", непознат автор, да видим

# 24
Гласувах отново за Маестра, както и миналия месец. Това ми се чете най-много сякаш.

# 25
Аз чак преди седмица почнах юлската книга, но не ми върви така бързо, както очаквах. Като начални впечатления, германското момиче ми е най-интересно. Може би, защото представя рядко срещаната, поне от мен, германска гледна точка. Обикновено чета и слушам мнения и мисли на жертвите на нацизма. Ще видим докъде ще стигна.

# 26
Чета "Съживена". Дългоочаквана от мен.

# 27
  • в сърцето на един мъж...
Май ще четем "Момичето от влака"

# 28
След като видях, че Маестра няма шанс с единия ми глас, го промених и гласувах за една от двете книги с най-много гласове.
По-интересна ми се стори Момичето от влака.

# 29
  • Карлово
Ами аз вече я чета. Жалко, че знам развръзката.

Общи условия

Активация на акаунт