Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 252
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
В чл. 333, ал. 1.

# 181
Ами не е вярно това . Уволнението е по чл. 328, ал. 2, а Чата си е правил волни съчинения. Ал. 2 не е изключение при тези обстоятелства.

# 182
Кое не е вярно? Заключението е съвсем правилно, тъй като защитата на майките не се простира до тази хипотеза.

# 183
Ами не е вярно това . Уволнението е по чл. 328, ал. 2, а Чата си е правил волни съчинения. Ал. 2 не е изключение при тези обстоятелства.

Стига глупости. В последната ми месторабота юристите си правиха договорите изцяло с ИИ. Дори не бях погледнал закона, лично го видях с очите с колежка. Съкратиха я по този член.

# 184
Ами отворете закона в двата члена и го прочетете, на български език е. Изключенията при уволнение на майки са в други хипотези. Или ако не е така, моля да посочите къде го пише. Чета през телефона, може и аз да съм пропуснала, моля да ме коригирате.

# 185
Ами отворете закона в двата члена и го прочетете, на български език е.

Именно това направих - хипотезите, в които майките и разни други лица са защитени, са изброени в чл. 333, ал. 1. Прекратяване на ТП по чл. 328, ал. 2 не е сред тях.

# 186
  • SF
Може ли някой от вас, който се занимава с трудово право, да ми пише на лични. Искам да ви попитам нещо, свързано с правото на почивка.

# 187
  • София
Получих оферта за работа, но без опция за работа от вкъщи - нито сега, нито в бъдеще. Заплата - 3500 лв, работодател - солиден, длъжност - стъпка нагоре за CV-то ми, разстояние от вкъщи - само няколко спирки.

Според вас ако откажа, има ли шанс да намеря лесно хибриден модел на работа? София, сферата е Маркетинг. Чудя се дали не изпускам добра оферта с моите претенции.

# 188
Приемай я, след някоя и друга година, търси дистанционна. Стъпка нагоре и наблизо.
Но, щом си задаваш този въпрос, вероятно държиш много на хибриден модел. Така, че сама реши, кое е това нещо с което можеш да направиш компромис и кое е топ приоритет.

# 189
  • София
Благодаря, Tina. Да, от Ковид насам съм все на хибриден модел и за мен ползите са много… Наистина много се колебая как да постъпя.

# 190
3500 за маркетинг и наблизо и стъпка нагоре ми звучи добре. Хибридно ще намериш според мен, но не за тези пари, а може и да не е толкова близо, а все пак някои дни ще трябва да ходиш до офиса.

# 191
  • София
Little Queen, имаш наблюдения, че за хибридните работи заплатата е по-ниска ли? Не мислех, че има такова разграничение…

# 192
Такива са ми наблюденията, да. Но сигурно има и изключения, зависи колко дълго можеш/искаш да търсиш.

# 193
И моите наблюдения са такива, работодателят го смята като бонус хоум офиса.

# 194
Получих оферта за работа, но без опция за работа от вкъщи - нито сега, нито в бъдеще. Заплата - 3500 лв, работодател - солиден, длъжност - стъпка нагоре за CV-то ми, разстояние от вкъщи - само няколко спирки.

Според вас ако откажа, има ли шанс да намеря лесно хибриден модел на работа? София, сферата е Маркетинг. Чудя се дали не изпускам добра оферта с моите претенции.
Това нето ли е?
Приемай я, няма хибридни почти вече или са ниско платени. Какъв е работодателя като сфера?

Общи условия

Активация на акаунт