Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 260
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
И аз си изразявам личното мнение просто, като давам и разяснение на потребителката от моята гледна точка. Всеки има трудни периоди, но човек трябва да е реалист по отношение на работата, ако не е, ще бъде вечно недоволен.
Плюс това, когато си job hopper, малко или много ще бъдеш пренебрегван на работното си място. Истината е, че ръководството едва ли умира да търси нов човек за позицията всяка година, а на колегите не им се занимава да ти подават хляба в ръцете на готово, както и да обучават нов човек ежегодно.

# 541
Един, два, пет, десет пъти да цитираш как е при приятел и познат , или си го видял от някой инфлуенсър, хубаво. Все пак се учим и от чуждия опит. Ама вече две поредни теми четем ЕЖК и то от кого? Ами да, съжалявам, личността има значение, особено в случая.
А че е флуиден и всъщност това е проблем за тях, е доста очевидно.

# 542
И аз си изразявам личното мнение просто, като давам и разяснение на потребителката от моята гледна точка. Всеки има трудни периоди, но човек трябва да е реалист по отношение на работата, ако не е, ще бъде вечно недоволен.
Плюс това, когато си job hopper, малко или много ще бъдеш пренебрегван на работното си място. Истината е, че ръководството едва ли умира да търси нов човек за позицията всяка година, а на колегите не им се занимава да ти подават хляба в ръцете на готово, както и да обучават нов човек ежегодно.
Как така фирма е наела джоб хопър, пък после го пренебрегвала заради това? Няма логика. Ако го мислят за такъв изобщо няма да го наемат, иначе логика е нулева.

В момента статистика е следната:

Поколение   Средна текуща продължителност

Millennials   ~2,75 години
Gen Z   ~2,25 години

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 18:54 от Moderator (Nikol)

# 543
И откъде е тази статистика? По всяка вероятност от САЩ. Смяна през две години си е скачане от работа на работа.

# 544
Несвързано с темата - Ехееее, такава метла в тема за работа никога не бях виждала.
П.с. Вероятно ще изтрият и това, че иначе ще се чудят хората какво е ставало.

# 545
  • Melmak
Ох, не знам как съм изпуснала месец време да се запиша в темата. Чудех се къде е изчезнала, понеже нямам известия и си мислех, че не пишете, защото е лято. 😁
Каква наивница, даже сте си поспорили добре.

Нарциса е права, трол е, освен това троли и в други теми.

# 546
Изпусна ти! Господинът се фръцна и се обиди, рипортва ни и ни затриха поне страница писания.....

# 547
  • Melmak
Хааха, да не излезе човек отпуск малко.. и изпусне кавгата 😁😁😁😁

# 548
  • София
Хааха, да не излезе човек отпуск малко.. и изпусне кавгата 😁😁😁😁

Чак кавга не, по-скоро спам.

# 549
не е спам, агитката надвика справедливото възмущение от офисното клатене на крака

имам колежка, която в работно време два часа я няма всяка седмица  да си прави маникюр
пак тя не може да си седне на гъза два часа да работи, ама пее в хора ‘имам си работа и само аз мога да я свърша, само мен чака’

# 550
Възмущението идваше от човек с манталитета на твоята колежка с маникюра. В това е цялата драма.

# 551
не е спам, агитката надвика справедливото възмущение от офисното клатене на крака

имам колежка, която в работно време два часа я няма всяка седмица  да си прави маникюр
пак тя не може да си седне на гъза два часа да работи, ама пее в хора ‘имам си работа и само аз мога да я свърша, само мен чака’
За съжаление точно тези хора са и най-шумни, най-заядливи и т.н. Ако свършат нещо държат всички да го знаят.
Нека не спираме да се възмущаваме от такива хора, те нарушават баланса на работното място. Аз давам всичко от себе си на работното място, точно за това имам и претенции към атмосфера и заплата - за щастие все още ми ги дават. С токсични и скатаващи колеги, не се примирявам, не ги допускам до себе си.

Иначе е нормално тези които се припознават в това описание  да не харесват това, няма нищо ненормално. Simple Smile Тук можем лесно да ги изритиме, по-трудно е на работното място и никога да не се даваме на такива хора.. Simple Smile

# 552

имам колежка, която в работно време два часа я няма всяка седмица  да си прави маникюр

Нямате ли си ръководство, което да се занимава с такива хора?

# 553
Като заговорихме за чужди езици, искам да питам, струва ли ви се нормално във фирма с претенции, че е напред с материала, допустимо ли е зам.директор и по-голямата част от ръководството да не говорят английски? И като се стигне до преговори с чуждестранни фирми да се чупят китки - ми ко шъ прайм ся? И в същото време да няма определен и назначен човек като преводач?

# 554
Може да не е рентабилно да държат на заплата човек, който ще им трябва само понякога и да е по-изгодно да наемат на хонорар.

Общи условия

Активация на акаунт