Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 24 566
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Бихте ли се преместили на нова работа, която няма опция за хоум офис, ако заплатата ви ще е с 300 лв повече? Тази разлика няма ли точно да покрие парите за обяд и транспорт?
Ако имате работа, даваща ХО 2-3 дни в седмицата, за какви пари бихте я заменили с работа от офис?
Аз не, освен ако съвсем не ми стига настоящата заплата, до степен да ми е трудно да си покривам месечните разходи. Иначе аз в момента съм изцяло присъствено, но си нося храна и реално не ми излиза по-скъпо, от това да съм си в къщи. Картата също ми я плащат. Но времето за път ми изяжда много от свободното време.

# 646
Зависи колко си харесвате сегашната позиция или не. Ако няма кофти фактори, които да ме притесняват под 1000 лв. нагоре не бих сменила без значение има или не ХО. Ако ми се предлага по-висока позиция, може би бих, защото ще ми отвори врати по-нататък за по-добре възможности. Т.е. бих изтърпявла временен дискомфорт за 2-3 години, за да имам след това повече избор и перспективи. Но то ако е по-висока позицията така или иначе ще дойде с поне 1000 лв. нагоре, така че за 300 никъде не бих отишла, ако ме устройва сегашната позиция.

# 647
  • Melmak
Бихте ли се преместили на нова работа, която няма опция за хоум офис, ако заплатата ви ще е с 300 лв повече? Тази разлика няма ли точно да покрие парите за обяд и транспорт?
Ако имате работа, даваща ХО 2-3 дни в седмицата, за какви пари бихте я заменили с работа от офис?
Не. Сънят ми не струва 300 лв. Тях ще ги дам за транспорт и обяд, пак даже няма да ми стигат. Зависи и къде е офиса, не живея близо до Бизнес парка. Като цяло много трудно бих се върнала в офис всеки ден от 9 до 18.

# 648
  • София
Аз в офис съм с широки пръсти, не, че и в нас не съм, но няма да седна да си нося храна, така че далеч над 300 лева ще ми излезе заниманието.

Задавала съм си въпроса за какви пари бих се върнала в офис и честно казано за увеличение под около 1000 лева не бих. Естествено, много зависи, следя няколко фирми, които изглежда да имат много допълнителни придобивки, въпреки хибридния модел, за тях бих се замислила. Но, изцяло от офис - самата мисъл ме депресира.

И мен работата изцяло от офис ме депресира, имам чувството, че батериите ми бързо ще паднат. Честно казано бих го оприличила на съвременно робство, колкото и да е крайно изказването.

# 649
За 300лв дори не бих обмисляла смяна на работата при същите условия, камо ли за по-неизгодни за мен (в случая ХО).
Личното ми правило за смяна на работа/позиция е поне 20% над настоящата ми заплата за първите 6 месеца, с уговорка за повишение след тях.

# 650

Не. За 50% отгоре бих се върнала хибридно, за 100% отгоре бих се върнала изцяло от офис (може би). Освен парите за обяд и транспорт, ако работя от офис ще имам доста други разходи, плюс времето изгубено в път. Вероятно при това положение почти няма да имам свободно време през седмицата и за да се съглася да се разделя с него трябва да бъда компенсирана наистина щедро.

# 651
  • София
Аз самата не си представям как ще се върна изцяло в офиса, без ХО, но ако това е начин да получа по-добра позиция, развитие или заплата, бих го направила. 300 лева не са много пари, но човек си преценява може ли да ги жертва, какво е положението в настоящата работа, възможностите за развитие, другите придобивки. Ако вече нещата на старата работа са нетърпими, сигурно бих сменила работата без да се замислям, ако обаче се чувствам добре на настоящата си позиция, не бих тръгнала да сменям работа за 300 лева повече

# 652
  • София
100% увеличение?

# 653
Да, за по-малко не бих се върнала да работя изцяло от офиса (освен ако не съм притисната от финансови или други обстоятелства, разбира се).

# 654
Мисля, Ковид-а доста е поразглезил хората.

# 655
Сигурно, усещането, че сам управляваш времето си е несравнимо. И още не сме фалирали фирмата, та няма изгледи това да се промени Grinning

# 656
Аз бих се върнала в офиса, без опция хоум офис, но само ако е позиция, без кой знае какви изисквания, с много свободно време за хахо хихи, бг мама и 16.30 да си тръгвам.  И срещу това 30 дневна отпуска и същата заплата. О, бих се върнала и няма да ми тежи изобщо.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 17:48 от Tina*

# 657
  • София
О, със сигурност ни разглези - мен поне. Преди ковид винаги съм работила от офиса - на последната ми работа имаше хоум офис опция, но беше ограничена до 2 пъти на месец или за някакви извънредни ситуации (например, ще идват майстори, имаш здравословен проблем, който не ти пречи да работиш - например, след дентална операция, за която ми дадоха 2 дни болничен, после прекарах седмица ХО, защото се бях подула и отока спадна бавно), но до някаква степен, този ХО беше контролиран, не се даваше за щяло и нещяло. Сега при нас няма стриктни изисквания за брой дни в офиса - има хора, които работят само от офиса, други само от къщи, трети -хибридно. Предполагам, че в някакъв момент този рахат ще приключи, но от друга страна, нашият офис няма капацитет за всички служители.

# 658
  • Melmak
Аз имах хоум и преди пандемията. Още първата ми работа, която беше на 4 часа, в медия беше изцяло хоум офис. Офисът на фирмата беше на място, достъпно само с кола, а 20 годишното ми аз, със заплата 250 лв, която беше под минималната тогава.. просто нямаше и как. Ако не беше изцяло хоум тогава, нямаше да приема.
След това съм имала периоди на изцяло офисно присъствие в корпоративна среда, тази година чуквам 10 години по корпорациите и сигурно сумарно от тях съм ходила плътно в офис около 3 г.

Бих се върнала в офиса ако съм на висока позиция, която изисква това. Заплатата ми наистина трябва да е толкова по-висока, че да компенсира пътуването, губенето на време и т.н. И пак да има някаква опция за хоум при нужда, примерно лекар или нещо подобно. Тези дни обикалям по лекари и лаборатории, ако не бях хоум, не знам как щеше да стане.

# 659
Е, тия обикаляния по лекари и лаборатории изискват по-скоро гъвкаво работно време отколкото хоум офис. Ти може да си хоум но работата да не позволява такова нещо и пак да трябва да си вземаш ден или както накъде позволяват половин ден.
Това че самото ходене на работа си е разход, си е напълно вярно, плюс и чисто отнема и време и на практика остава по-малко време за други неща.

Общи условия

Активация на акаунт