Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 24 573
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Наблизо
Какво означава търсена специалност освен програмист-IT и явно счетоводител?

# 631
  • Melmak
Какво означава търсена специалност освен програмист-IT и явно счетоводител?
Не знам колко са търсени счетоводителите, аз за свекърва ми казвам конкретно.

Жената с какви умения е?

# 632
За счетоводители винаги има работа, независимо годините, но вече счетоводителите не са само счетоводители, а и ТРЗ, домакин, касиер, преводач и още куп неща и затова по-старите не искат да се занимават, ,,не ми влиза в длъжността", освен счетоводните сметки, не искат да правят друго.

# 633
  • Наблизо
Търговски,в последните над 30 години е работила като управител,мениджър и акаунт мениджър на високотехнологични стоки.

# 634
  • София
Акаунт мениджър, ако владее добре език, може да си намери работа. Да си оправи акаунта в линк ит ин.

# 635
  • Наблизо
За жалост,не.Справя се с английски за програмите и продуктите,но не може да говори.

# 636
Без английски - ръководител отдел в Кауфланд. Толкова ли не можа да научи Анг за всичките тези години...

# 637
Ние имахме такава колежка, която лекичко и тъничко набиваше, че не може да ползваме ХО. Ако се ползва, не можело да е петък или понеделник, за да не си сливаме уикенда. По-новите се съобразявахме и не злоупотребявахме, но по-старите в отдела хич не я отразяваха. Също така се правеше, че идва в 7 в офиса, за да си свърши работата, докато е тихо. И си тръгваше за това в 4. Няколко пъти съм ходила по-рано (е, не в 7) и не съм я засичала да идва толкова по-рано. Имаше и други провинения и след 7 години, я освободиха. Имаме официална заповед за 2 дни ХО без уточнение кои дни да са това.

На мен така ми идва накъсано. Режима при нас си е най-добре за мен. Редуване на 1 седмица ХО и 1 седмица от офиса. Затова и не знам къде другаде ще намеря такъв. От години търся друго място да е така, но няма.

# 638
  • София
HP и DXC от време оно имат голям хоум офис.

# 639
Някой има ли поглед над козметичната сфера у нас (ритейл, производство). Интересува ме възможността за смяна на индустрията. Опитът ми досега е в технологични компании, като винаги се стараех да не се набутвам в силно тех позиции и все натам ме насочваха. Общо взето успях да устискам на акаунт мениджър, при все че се налагаше доволно количество тех познания, но повече ми допада работата с клиентите и договарянето на условия.
Доколко се различава работата на един АМ в сферата на козметиката от досегашната ми и има ли реален шанс за смяна на сферата? На какви обяви следва да обърна внимание?

# 640
Е как високотехнологични продукти, пък не знае английски? Май не се развива в София действието. А и както са писали по-горе дамите как да се впише без английски, без динамиката, която се изисква. Както и да е, различни са мненията в темата, но в София според мен е много по-малък шанс за такава висока позиция отново само няколко години преди пенсиониране при положение колко кандидати има. С липсата на английски обаче май става въпрос за малък град, там може и да има възможност поради липса на кадри.

# 641

Относно възрастта, свекърва ми е цял живот счетоводител. Нещо напоследък работи по 1 г и напуска.. не й се работи, на 60 е вече и иска да се пенсионира. Успява да си намери работи, под квалификацията са й, пак счетоводство, наемат я. Просто тя не се вписва вече и не издържа, напуска.
Точно този субективния фактор го има и при мен, макар и в по-малка степен, все пак още съм на 50. Неща, които преди 20 години по никакъв начин не са ми тежали и не са ме изморявали, сега ми идват в повече. Иначе, когато кандидатствах преди няколко месеца избор имах, не съм усетила дискриминация по възраст, сега също виждам хубави обяви, на които евентуално бих могла да вземам и повече пари, но се въздържам, ще се опитам да се адаптирам на настоящата ми работа и дори в случай, че не ми се получат нещата тук, съм решила да си дам няколко месеца почивка, преди да започвам нова работа. Предишната, както има една приказка и насън можех да я върша, след 12 години опит, даже и миналата седмица бившите колеги ме търсиха за консултация.                                    Да се обясняваш за какво ще си ползваш отпуската не е приятно.. Стигало се е до там преди години да обяснявам, че ще водя детето в санаториум за инхалации, защото педиатъра го е препоръчал за здравето й, при положение, че се съобразявам с одити, приключвания, отпуски на колеги, преди да поискам отпуска и имах един куп неизползвани дни. Сега, не исках да ходя в най-голямата жега или най-големия студ, когато по принцип нямаме особено работа и ни стимулираха да излизаме отпуска тогава, защото според лекарите за да има здравословен ефект трябва да се ходи пролет или есен. За болничния няма как да се скрие диагнозата, но пак не е възпитано да те разпитват, ако пожелаеш, ще споделиш сам/а.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 17:46 от lyatno vreme

# 642
Ние имахме такава колежка, която лекичко и тъничко набиваше, че не може да ползваме ХО. Ако се ползва, не можело да е петък или понеделник, за да не си сливаме уикенда. По-новите се съобразявахме и не злоупотребявахме, но по-старите в отдела хич не я отразяваха. Също така се правеше, че идва в 7 в офиса, за да си свърши работата, докато е тихо. И си тръгваше за това в 4. Няколко пъти съм ходила по-рано (е, не в 7) и не съм я засичала да идва толкова по-рано. Имаше и други провинения и след 7 години, я освободиха. Имаме официална заповед за 2 дни ХО без уточнение кои дни да са това.

На мен така ми идва накъсано. Режима при нас си е най-добре за мен. Редуване на 1 седмица ХО и 1 седмица от офиса. Затова и не знам къде другаде ще намеря такъв. От години търся друго място да е така, но няма.

На мен пък така ми допада. Два дни са ми ок. Може и цяла седмица да изкарам ХО, ако се налага, но не е редно да се злоупотребява. Вашето е доста. Реално половината месец сте ХО, а наистина такива условия вече са рядкост.

# 643
  • София
Бихте ли се преместили на нова работа, която няма опция за хоум офис, ако заплатата ви ще е с 300 лв повече? Тази разлика няма ли точно да покрие парите за обяд и транспорт?
Ако имате работа, даваща ХО 2-3 дни в седмицата, за какви пари бихте я заменили с работа от офис?

# 644
Аз в офис съм с широки пръсти, не, че и в нас не съм, но няма да седна да си нося храна, така че далеч над 300 лева ще ми излезе заниманието.

Задавала съм си въпроса за какви пари бих се върнала в офис и честно казано за увеличение под около 1000 лева не бих. Естествено, много зависи, следя няколко фирми, които изглежда да имат много допълнителни придобивки, въпреки хибридния модел, за тях бих се замислила. Но, изцяло от офис - самата мисъл ме депресира.

Общи условия

Активация на акаунт