Ноемврийски бебета 2024 - тема 4

• 7 688
  • 246
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, има ли от вас решили да записват бебетата на детска държавна кухня?
Аз реших да го направя, днес взех и бурканчета и както си ги разопаковах се замислих за хигиената им. Мият ли ги? Не си представям да ги мия и давам мити и чисти и след това да ми сипват в чужди бурканчета, на които хигиената не се знае как е. Чак съм на път да се разубедя и да действам с частната кухня ..

# 151
Момичета, има ли от вас решили да записват бебетата на детска държавна кухня?
Аз реших да го направя, днес взех и бурканчета и както си ги разопаковах се замислих за хигиената им. Мият ли ги? Не си представям да ги мия и давам мити и чисти и след това да ми сипват в чужди бурканчета, на които хигиената не се знае как е. Чак съм на път да се разубедя и да действам с частната кухня ..

Аз съм от Варна и тук е на принципа, отиваш със своите бурканчета и те ти сипват на място. Аз също съм решила да го запиша, просто той тепърва ще става на 9 м, така че чак края на септември, ще започне.

# 152
Момичета, имам един въпрос. За детската кухня бях проверила и видях, че пункта за взимане е близо до нас. Да, ама не. Преди квартала се водеше в район Надежда, а сега е в район Връбница, съответно пункта ми идва по-далеч (чак до с. Волуяк). Разбира се мога да ходя с колата до там, но някак си започвам да се замислям. Някоя запозната ли е дали има вероятност да се кандидатства за по-близкия пункт (който също се води в район Връбница, ама защо облужва Надежда Grinning) или няма как.

# 153
Ами лично ние се водим район Панчарево, но там има пункт в село Бистрица, което ми е 25 минути в посока ...
Ще кандидатствам за район Младост, което ми е реално на 10 минути с кола. Не съм се замисляла, че може да има проблем. Имам позната, която взимаше от Студентски град, защото местоработата й беше там.
Ако Ви притеснява, обадете се в кухнята майка или в самия пункт

# 154
  • София
А има ли вариант да кандидатствам по адрес и да не ни одобрят?
Аз мисля да го запиша от октомври. И мисля че сипват в собствените бурканчета.
_Miss_ близо съм до кухнята в Свобода, ако ти е ОК, мога да попитам, но не съм сигурна август дали работят.

# 155
  • София
Август почиват мисля, поне моята кухня (Западен парк). Доколкото знам, в по-напрегнатите райони има изчакване, та има вероятност да не успеете веднага да се запишете, ако сте в такъв. Така или иначе, като се регистрирате в портала, ще ви изпише да се обадите в кухнята-майка дали може да ви поемат. Аз също ще взимам от октомври, въпреки че грамажите май са доста жалки…

# 156
Venyan, ако не ти е проблем, ще се радвам, най-малкото за обща информация и на останалите момичета Blush

Една позната ми разказваше, че взима държавна кухня само заради кремчетата, тъй като детето и яде само тях Joy

# 157
Западен парк и пунктовете в Надежда почиват целия август. В края на юли ми казаха, че съм закъсняла за септември и може чак от октомври да взимам храна... Някъде до 17 септември трябвало да се занесат бурканчетата и бележките и съотв. да се заявят и купоните за октомври, че после затваряла системата за заявки.
Miss, аз като звънях само се поинтересуваха от къде искам да взимам храна, не ме питаха в кой район съм, та вероятно може и от друго място. В Надежда 1 също има пункт.

# 158
  • София
Ще разпитам.
За грамажите не знам. Но все пак струва 1.30, мисля че и най-евтините, малки бурканчета с храна са повече.
Нещо много разумно чух от майка с дете шест месеца по-голямо. Тя си яде държавната кухня, като я пасират още малко. Но е разумно това че е добре да свикнат с вкуса, защото после в яслите и градините храната е същата.
Видях се в парка с представителка на банката за майчина кърма. Каза ми че кухнята е към тях и се готви под много стриктен контрол, и вярвам че е така.
За някаква частна чух че е 16 лева на ден с доставката.

# 159
В моя район няма места за кухнята и както се очертава държавната ще я започнем най-рано на 11м. Записах го една седмица пробно на частна и за сега сме доволни. За другата седмица ще пробвам друга и така...

# 160
  • София
Бебчетата ви "говорят" ли? При нас има отчетливи срички, като определено баща му е ТаТа а а съм АмМа или МаМа.
И да ви разсмея. Реших да се правя на супер майка, направо кулинарен инфлуенсър. Ще давам суперхрани амарант и киноа. Само че нали съм скарана с кухнята купих от ДМ пуканки от двете супер храни. Което разбрах чак след като кашата от амарант не стана каша, нищо че го бях накиснала от предната вечер Grinning. Но пробвах от двете да направя нещо тип попара, залях пуканките с вряла вода и сложих сирене и масло. Той взе че го яде много повече от попарата и кускуса.

# 161
И нашата много бърбори, даже веднъж устата и се беше запенила. Joy Постоянно ни копира, най ми е смешно, когато някой път посред нощ се събуди и започва да си имитира как прави кончето или пък нейна интерпретация как се дава целувка. Сега като види някой и започва да маха с ръчичка за здравей. Срички чуваме та-та, да-да, аз не знам ма-ма ли съм или ам-ам Grinning

Киноа и аз давах миналата седмица с пюрето. Доста и се услади. Сега взех и нахут, мисля да сваря и да пробвам да и дам. Сутринта пробвах да дам много малко тахан със закуската. Следобяд върна малко храна, може да е съвпадение, но ще преустановя за сега с него.

# 162
На моята много и хареса нахутът, имам доста замразен и ще и давам. Е, зависи от настроението де.

Тя казва бабаба или папапа, като си бърбори. Опитвам се да я научна да казва мама, ама тя само ми се смее

# 163
Нашата маймунка казва мама и то съвсем съзнателно за мен.
Тата също, но рядко.
Като я питаме как прави мацата, казва "мау", а също и показва как прави кончето, много смешно с езиче 😁

# 164
При нас няма та-та, но пък има двойно ма-ма или ам-ам-а. Ба-ба също. Но не мисля, че се сеща за баба си, не я вижда много често лятото. Маха с ръчичка, ако е в настроение. Обаче още не казва как правят животните. Ще наблегнем на това.

Общи условия

Активация на акаунт