Ноемврийски бебета 2024 - тема 4

• 7 692
  • 246
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мерси, спести ми парите за доставка.
Тези даже са и евтини.

Аз купих миналата седмица от Кауфланд ето тези:
Скрит текст:

Малката си ги хапва, но тя не е претенциозна. И аз ги пробвах, не са лоши. На детския щанд са, не на био-то. 😃

# 136
Ние сме купили два пакета на Biskids сините с ябълка, но нашият не обича сладки неща, и  разбира се и бисквити с мляко не яде. 😀

# 137
Biskids и на хип бисквитките също нямат захар. Аз слагам може би 1-2 натрошени бисквитки понякога, детето ги обича. Давала съм му и цели да гризка. В киселото мляко освен бисквитки добавям понякога (не всичко едновременно) плод/ плодово пюре,смлени ядки, фъстъчено масло, киноа - много любима следобедна закуска му е.

# 138
Аз забелязах някаква непоносимост май, и аз не знам какво е. Когато детето яде кисело мляко след това повръща. Ама много повръща... Спрях го преди около месец, след като детето в парка окъпа в повръщано една моя приятелка в най-голямата жега. Наскоро се престраших да ѝ дам млечна каша на Гербер и пак същата работа. Иначе си е ведра, не плаче, няма обриви, няма слуз при изхождане, само повръща. Не знам какво е това чудо. Сирене слагам в манджите понякога, и там няма проблем, сигурно защото е по-малко като количество.
На следващата консултация ще питам доктора, много ми е странно.

# 139
Това според мен си е за лекар и за алерголог може би

# 140
Малката след обяд ми разказа играта. Както си спеше спокойно и изведнъж стана с рев. Гушках я, пусках бял шум, слагах я на гърда и така се успокояваше за малко, после пак рев и така около час и половина докато не заспа отново. На моменти цялата ръка си слагаше в устата. Трябва да видя с горните зъби как са нещата. Само като си помисля, че тепърва се започва... Cry

И аз взех бисквитки със същия състав като тези от Кауфланд, но от ДМ. Давам най-много по една в киселото мляко за седмицата. Ей така да има ако съвсем забия откъм идеи.

Добре ме подсетихтв за ядки и тахан. Ще взема тези дни да пробвам.

# 141
Таханите трябва да са разредени с нещо - кърма, АМ, вода, може да са в някакво друго ястие. Иначе може да се задави бебето с тях, ако са гъсти.

# 142
Miss, абсолютно същата ситуация се повтаря при нас всяка нощ.... Ужасно е, аз го държа, той плаче истерично, тъкмо се успокои и пак почва.... И нищо не помага, давам студени неща да дъвче, парацетамол, мляко - рев, рев, отблъсква се от мен и ме придърпва към себе си едновременно.... И си хапе ръката, хапе ми рамото...

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 23:10 от slanchogledka^

# 143
Моето и косата, и ушите си скубе и дърпа. Горките дечица..

# 144
При нас ибупрофенът помогна донякъде

# 145
Дано да минава по- бързо при всички и да не се тормозят дечицата (а и ние покрай тях) с тези зъбки.
Моят бебок е на 9 месеца без малко и днес изби първото зъбче. Беше доста кисел, неспокоен и плачещ последните дни- особено вечерно време. Основно ми е все в ръцете през това време и вече започнах да се шегувам, че си имам нон- стоп фитнес, при това с тежест Simple Smile Мажа го с гелчето на Бочко, изглежда има ефект при него, макар и краткотраен.
Кисело мляко давам от около месец. Не всеки ден и не като основно хранене, по- скоро когато ние хапваме. Не го смесвам с нищо, защото искам да свикне да хапва чисто мляко, без да се налага да слагам разни неща вътре. Така му разделям и плодовете на следобедната закуска и се старая да му обяснявам кое какво е. За сега мисля, че млякото добре му понася. Беше получил обрив по нослето, но вече съм 99% сигурна, че е от друго.
Бисквитки и аз давам на бискидс. На тях обаче пише, че имат захар- нерафинирана, тръстикова. Ще пробвам и с тези от Кауфланд, изглежда при тях съвсем няма, Onirique, мерси за споделянето Simple Smile

# 146
И при нас го има това с дърпането. Имам едно гръцко гелче и мажа, но не знам дали има ефект. За сега не давам други неща Confused

Момичета, вие вече въведохте ли вечеря ?

# 147
Педиатърката ме посъветва да изчакам с вечерята, защото ще си намали вечерното мляко. За сега яде 3 пъти на ден твърда храна - към 8.30, 12 и 15.30-16. и два до три пъти мляко, по 200мл изпива (не всеки път, зависи колко твърда храна е ял).
Мисля да въведа вечеря чак в 11ти месец.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 12:41 от slanchogledka^

# 148
Габчо е на 9+ месеца и вече има 6 зъба, на 7м изби първото. Аз му давам Камилия денто бейби , много помагат при нас.
Все още вечеря не съм давала а и честно казано не знам каква да бъде. При нас е следното:
- закуска - млечна каша/кисело мляко с бисквити/авокадо с банан
- обяд - зеленчуково месно пюре или само зеленчуково,  когато давам жълтък
- следобедна закуска - млечна каша или кисело мляко с бисквити (в зависимост каква е била закуската)
- преди лягане- мляко

# 149
И при нас със зъбите е ад. Тръгнали са кучешките отгоре и направо като го гледам как се мъчи и на мен ми се плаче. За вечерята смятам като стане на 10 м., като ще почна първо смесено половин количество пюре и половин мляко, за да не изключваме млякото толкова рано. Смятам да му давам зеленчукови пюрета или супички.
Иначе със съня сме много зле, постоянно се буди вечер, аз съм супер изморена, ама май май ще е така докато не излезнат зъбите…

Общи условия

Активация на акаунт