Ноемврийски бебета 2024 - тема 4

• 7 701
  • 246
  •   1
Отговори
# 120
Филип никога не е спал в леглото при нас, спеше в кошара некст ту ми, но на 6 месеца го преместихме. За мен е много важно да знае, че си има стая и да си спи в нея. Много държа на личното ни простраство. Не сме имали никакъв проблем, той от както беше на два месеца си заспива сам. Когато стана на 5 месеца, започнахме през деня да го слагаме в стаята му за дремките. Когато стана на 6 месеца просто го сложихме да спи в неговата стая и до сега не сме имали никакъв проблем. Разбира се понякога се налага да помагаме за заспиването, но то е нормално. Иначе стаите ни са една до друга, спим на отворени врати и пускам бебефона да го гледам. Всяка вечер става, за да пие мляко, не плаче просто се събужда и се изправя и аз всеки път го чувам, според мен имаме инстинкт, малко или много.

# 121
Вкъщи бебето спи в свое креватче, но в нашата стая. Не сме го взимали между нас, само няколко пъти отдавна се е случвало аз да го взема за доприспиване. Има си предвидена отделна стая за него, но хич не бързам да го местя там- струва ми се изключително трудно през нощта да ставам и да се разхождам по стаите. Откакто започнахме да пътуваме често се случва аз и той да спим на едно легло, тъй като не винаги носим кошара с нас. Бяхме сега и на къмпинг и в палатката спахме един до друг като мен продължава да ме е страх, че ММ може да го затисне и за това аз бях по средата.... До края на месеца пак сме с него на едно легло. Струва ми се, че после и аз няма да искам да го връщам в неговото си легло Simple Smile
Мама557799- ако ти помага недей да мислиш, че "раздялата" от местенето в собствена стая е толкова категорична- сигурна съм, че ще идва да се гушка при вас много много пъти докато порасне. Иначе те разбирам напълно- предстои да го пускам на ясла след няколко месеца и от сега го преживявам...

# 122
Ние трябваше да я преместим на 6 месеца, когато кошчето и стана малко, а нямаше място за кошарата в нашата спалня. На нашето легло пък няма как да спи, прекалено високо е и ще падне като едното нищо. Поплаках си, като я преместихме, но пък тя се буди по хиляда пъти на нощ и пак съм при нея много време. А как я чуваме - с бебефон. Имаме и камера и я гледаме на един таблет в стаята, може и от телефона.

Сега е в кошарка, нормално планът ми е като наближи годинката, да и вземем или матрак за земята (по-голям, но одобрен за бебета), или супер ниско легло тип Монтесори. Така ще може да си я гушкам, докато заспи и лесно да стана и да я оставя да спи. Или пък ако има нужда, да остана при нея, примерно, като никнат зъбки

# 123
Мама557799, не бих правила нищо само ей така защото "трябва" и то неясно според кого и защо. Като се чувствате добре и двамата, спете си заедно. Аз пък, да ти кажа, като не правя нищо на всяка цена, детето е спокойно и щастливо, ние също, и това помага в ситуации, когато малката трябва да остане да спи сама в креватчето или да играе самостоятелно в кошарата за игра.
Това отделяне зорлем само защото трябвало е излишен стрес.

Имам приятели, чието дете спи между тях вече 8 години. Едни други, майката ни се оплакваше, че 15-годишната ѝ дъщеря вече не иска да спи с нея, та добре, че синът (на 11) все още иска. И третите, които ни подариха леглото на 6-годишната си дъщеря, защото тя просто си спи между тях. Сега се сещам и за четвърти (съседите)... Май доста хора имат такава практика, не се бях замисляла.
Уточнявам, че всичките са нормални семейства, българи, някои от тях с по-високо образование, други не. Всички изброени деца са прекрасни, самостоятелни, много общителни, учат се добре, не можеш да ги различиш от останалите, дори са по-добре откъм самоувереност. Спането с родителите дава една сигурност, а и еволюционно е по-нормално от спането отделно.

Ние слагаме малката отделно само защото, ако се събуди нощем между нас, ще тръгне да лази и ще падне от леглото ни, иначе и ние си спяхме с нея. Когато видим, че тя има нужда от нас, веднага си я взимаме и си я приспиваме при нас. Не оставяме незадоволени емоционални нужди.

# 124
Малката е на 9 месеца, зъби няма никакви .. вече ми е много чудно кога ще избие поне 1.
Спи между нас, така ми е много удобно за кърменето. Не мога да си представя да трябва да ставам в друга стая или дори да я взимам от креватчето й.
Брат й  спеше при нас до почти 6 годишен. Вече си спи самостоятелно, само понякога заспива при мен и малката, когато баща му е късна смяна и той после го мести. Не съм мислила кога и как ще я отделям. Кеф ми да си е при нас ♥️

# 125
  • София
При нас преди два дни се показа зъбче.
Спи само сам, в кошарата си. И да искам да го погушкам (а много искам), не става. Разсейва се и почва да играе, да ме пипа.
Иначе се научи да ни дебне като сме в стаята. Ако лежим, надига обиколника и наднича. Ако съм го оставила да си играе и седи, се хваща и набира нагоре да гледа като обикалям или правя нещо. Още само на колене, но ми струва че няма много да се забави с изправянето. Не лази, но за секунди стига до ръба на леглото нашето и тръгва надолу

# 126
Малката се изправя и наскоро стъпи върху обиколника, и веднага го махнахме. Вече спи в празна кошара само с един Мики Маус.
Нещо напоследък не пишка в гърнето. И не иска много да седи. Започна да се страхува от прахосмукачката и от робота. Иначе косачката не ѝ пречи.

# 127
При нас се показаха двете долни зъбчета на 8,5 месеца. Добре че вървят почти паралелно. Силно се надявам да няма проблем с кърменето Joy Малката също не иска да лази, но си се мести по нейн си начин. Обича да седи изправена, от скоро започна и да се набира. Спи в нейната си кошара, която преместихме в нашата спалня. А кошарката next to me все още я използвам като искам да свърша нещо набързо, слагам я, тя си седи и си човърка нещо.

# 128
Здравейте мами, включвам се и аз за спането и зъбките. Laughing

Симеон започна да спи при нас от около 6м изцяло. Нещо се обърна в рамките на няколко дни и както си спеше в кошарката започна изведнъж истерично да плаче като го оставя там. Само броени пъти съм успявала да го преместя да си спи там късно вечер, но той се будеше в рамките на същия час и бързо се отказах да го местя вече...

Леглото го смъкнахме само на подматрачна рамка, та е общо взето на земята. Покрай матрака си седи рамката на леглото, така че няма риск да се търкулне и да падне без да иска докато спи. И аз се замислях как да го върна в кошарката, за да не свикне само при нас да спи, но той до скоро изобщо не искаше да я помирише даже. Laughing Дори съвсем буден да го оставя там за да свърша нещо в стаята, и край. Сега последно време си седи вътре през деня понякога, но му е интересно защото е започнал да се изправя, и само това прави. Седи прав и ми се смее.

Зъбки няма все още, но от около 2 седмици се опитва да избие първото. Показало се е, но мнооого бавно стават нещата. При вас колко време отне да излезе зъбчето, след като вече е цепнало венеца, вижда се и се напипва?

# 129
При нас последната седмица със зъбите е страшно. Долните си ги имаме от 6ти месец, но сега горните два избиват. Бяха набъбнали под венеца, 3 дни без сън и после 1 седмица нищо😃 Чак след седмица се показа единият отляво отново след една вечер безсъние, събуждане с рев и температура. Проби венеца, мина пак 4-5 спокойствие и сега сме на пак на черешата за този отдясно😃😃😃 Вчера почти не сме спали, а пък днес спи вече 4ти час дневен сън ,за да навакса от вчера. Отново имаше и температура, но май най-накрая е избил. Знам,че попринцип не се прави така, да си навксват сън,защото после става мазало режимът, но той миличкият са му рак червени очите, иска да спинка и издържа макс 2 часа будно време, жал ми е да го насилвам да стои буден. Та така при нас. А уж ми казваха,че щом бебето имало гадни колики ,зъбите лесно избивали.😆

# 130
И при нас е кошмар тези дни, горен резец отляво и кучешки, пак там, се опитват да излезнат. 😓 Вчера за първи път вдигна температура до около 38°, даже се замислих дали не е болна. Днес е по-добре, няма температура, ама е много кисела.
Грехчета 😢

# 131
Явно всички сме на черешата със зъбите, на Алекс се опитват да му пробият три зъба - два горе и един долу. Никой не е цепнал венеца още, но последната седмица спя по три-четири часа. Често се събужда, с рев, няма успокояване. И аз го оставям да си доспива през деня... Режими се спазват в нормални обстоятелства.
От цепването на венеца до излизането на зъба при нас се случва за ден-два. Вече пълно израстване на зъбчето всеки път отнема различно време.

# 132
  • София
Друго се сещам да питам. Давате ли кисело мляко с бисквити. Днес педиатърката каза да давам мляко (бандитът е вече 76 см, над 10 кг). И по-точно бисквити без захар освен на Holle има ли? Хич не ми се плащат доставки, а от Гален вече съм заредила всичко възможно за поне два месеца напред.
Намерих едни на babylove, но е малка опаковка (отделно не са вкусни, един път му дадох изяде една и половина).

# 133
Аз купих миналата седмица от Кауфланд ето тези:
Скрит текст:

Малката си ги хапва, но тя не е претенциозна. И аз ги пробвах, не са лоши. На детския щанд са, не на био-то. 😃

# 134
Аз давам кисело мляко без бисквити. Не виждам смисъл от бисквити, дори и без захар се залепват за зъбите и водят до кариеси. Сега в киселото мляко слагам и ядки смлени на пудра

Общи условия

Активация на акаунт