Ноемврийски бебета 2024 - тема 4

• 7 665
  • 246
  •   1
Отговори
# 240
Ние сме с пантофи на КиК вкъщи, въпреки че сме с подово отопление, но аз съм си зиморничава и само я мисля да не ѝ е студено.
Няколко пъти вече слагаме гащички вместо памперс, че така се подсече наскоро, и решихме докато съм вкъщи да е по гащи. И боса. Миенето след напишкване се оказа лесно. Може би защото нямаме килими, не знам. Обаче се обнадеждих, че като тръгнем да сваляме памперса, няма да е голям проблем с чистенето, както си мислех. А тя си ака в гърнето от няколко месеца вече, така че такива инциденти дори не очаквам.

# 241
Здравейте момичета, включвам се с едно питане. Понеже малката не си търси кърма и я отбих преди няколко дни. Тук идва проблема, не иска да пие вода. Притеснявам се, че не приема достатъчно количество течности, пълни си памперсите. Пробвах всякакви видове шишета, чаши. Може да се излъже за кратко, но като разбере, че е вода и всичко приключва. Имате ли някакви съвети с какво да пробвам Confused

# 242
Здравейте момичета, включвам се с едно питане. Понеже малката не си търси кърма и я отбих преди няколко дни. Тук идва проблема, не иска да пие вода. Притеснявам се, че не приема достатъчно количество течности, пълни си памперсите. Пробвах всякакви видове шишета, чаши. Може да се излъже за кратко, но като разбере, че е вода и всичко приключва. Имате ли някакви съвети с какво да пробвам Confused

Защо не опиташ с чай, подходящ за бебета? Шипка, лайка, липа… поне да има някакъв вкус, може да се излъже да пие. Да опитате да смените бутилката, може да не ѝ харесва? Тя досега пиеше ли вода като я кърмеше? Предполагам, че аз ако съм пробвала всичко друго и съм отчаяна, бих сложила и малко захар. Друг вариант са домашни сокчета. Може вода с вкус на плод да ѝ направиш у дома.

# 243
Отворена чашка?

# 244

Защо не опиташ с чай, подходящ за бебета? Шипка, лайка, липа… поне да има някакъв вкус, може да се излъже да пие. Да опитате да смените бутилката, може да не ѝ харесва? Тя досега пиеше ли вода като я кърмеше? Предполагам, че аз ако съм пробвала всичко друго и съм отчаяна, бих сложила и малко захар. Друг вариант са домашни сокчета. Може вода с вкус на плод да ѝ направиш у дома.

От всичко изброено само вариантите с чай и захар не съм пробвала. Когато беше малка докъм 7-8 месец приемаше вода, даже си пиеше от сламка, но изведнъж спря.

Зимк, с отворената чаша същата греда.

# 245
Значи, аз имах/имам все още същия проблем, само че при нас винаги е било така. Филип от началото отказва вода.

Баща му му измисли цаката - айрян без сол или смути с кисело мляко и банан; смути от компот и т.н. Стават преди мен и баща му му дава към 100 мл. НЯКАКВА течност.

Иначе, да те успокоя - за първи път Филип пи вода толкова жадно като корабокрушенец на рождения ми ден на 13.11 като ни хвана и тримата един стомашно-чревен вирус и ни изкара хастарите навън. Та, тогава детето повръщаше и имаше брутално разстройство и започна да пие вода. Ама много вода, разбираш ли. И чак се караше като не му давахме още.

Иначе досега сме пробвали всичко налично на пазара като шишета и чаши, даже онова шише-лъжичка - не и не. Просто ще дойде моментът. Бебетата са съвършени и знаят кога и от какво имат нужда. Сега, като се оправи след вируса почна старата песен на нов глас и едвам по 3-4 глътки пие. Но, яко не търси вода, детето, то най-вероятно получава достатъчно с храната.

Друго е, че наш Филип още в 6-ти месец отказа бибата и шишето и това направи нещата още по-трудни. С преходна чаша беше някак неестествено тогава, но той и без това и нея отказа. Та едиснтвено от обикновена стъклена прозрачна чаша пие вода, ако пие. Това, явно, от нас е видял и копира.

Това от мен и моите неволи.

[/b]

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 13:36 от Vrabchenze

# 246
  • София
И ние го "лъжем" с човешка стъклена да отпие, като види от нас. Само това минава защото му харесва звукът от зъбите докато я хапе. Пробвах всичко, шише, шише с човка,със сламка, магическа неразливна. Не. Като усети вода в събира в устата и плюе. Чай дадох някакви бебешки за имунитет, там направо беше отвращение.

Общи условия

Активация на акаунт