Ноемврийски бебета 2024 - тема 4

• 7 414
  • 240
  •   1
Отговори
# 75
Мами, включвам се с няколко въпроса, помагайте:
1. Малкият напоследък пишка по-рядко. Кърми се няколко пъти на ден и пие вода пак по 3-4 пъти на ден. Нормално ли е според вас? При вас как е?
2. Отново същият разбойник започна да имитира кашляне , за да привлече внимание😃 А знам, че имитира, защото се изкашля един път и веднага се ухили и чака внимание , и го прави няколко пъти с еднократни кашляния 🤣 Вашите бебчета започнаха ли да стават актьори?
3. Пускате ли ги да лазят извън ограда/кошара за игра и тн? Как ги предпазвате от удар в ръб, евентуално целуване на пода?
4. Знам,че има време ,но все пак може да отворим темата за рождение дни и кръщенето. Кой какво ще прави?
Малко да раздвижим темата!🫶🏼

# 76
На първия въпрос не мога да отговоря, че моето на последък много често ака и не мога да проследя пишото 😁
Актьорче става също, не за кашляне, но например вижда, че нещото, което прави /намислил е да прави не ми харесва, поглежда ме с палава усмивка и се втурва 😁

Изначално няма ограда или кошара за игра, та си лази навсякъде. За сега нищо не съм обезопасявала, днес точно се смяхме с мъжът ми, че ще действаме май според ситуацията, ще видя на кой ръб първо ще се набучи и тогава ще слагам евентуално предпазители. Но с баткото бях сложила примерно на спалнята, че ни беше ръбеста, той ги чоплеше, хапеше.. Не оцеляха дълго 😅Също и с едно меко бяхме увили повивалника да не си удря главата, той отхапа парчета от него 🤷 Та съм малко предубедена към обезопасяването.

Не планираме кръщене, рд ще си е вкъщи евентуално с бабата и дядото
Скучни сме малко...

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 23:44 от sisi11

# 77
  • София
Номер 2 го прави на 100 процента същото. Като сме навън или с други хора и някой спре да му обръща внимание за 1 мин, веднага го "вика".
И като излиза от килима или пишка в коритото, или прави нещо което не трябва задължително ме поглежда с хитра усмивка.
Кръщене тази година Не. За РД кактомв зимата и не разбира, само бабите и първа линия близки.

1. Малкият напоследък пишка по-рядко. Кърми се няколко пъти на ден и пие вода пак по 3-4 пъти на ден. Нормално ли е според вас? При вас как е?
2. Отново същият разбойник започна да имитира кашляне , за да привлече внимание😃 А знам, че имитира, защото се изкашля един път и веднага се ухили и чака внимание , и го прави няколко пъти с еднократни кашляния 🤣 Вашите бебчета започнаха ли да стават актьори?
3. Пускате ли ги да лазят извън ограда/кошара за игра и тн? Как ги предпазвате от удар в ръб, евентуално целуване на пода?
4. Знам,че има време ,но все пак може да отворим темата за рождение дни и кръщенето. Кой какво ще прави?

# 78
Нашата открай време кашля, когато е недоволна от нещо. Вкъщи си обикаля с проходилката навсякъде, или хваната за ръка. Ние сме пред прохождане. Вече върви стабилно само за една ръка. Съответно - къса ми цветята, бута ми китарата, стъпва в саксиите, дърпа всичко, което стига. Онзи ден разнася едно шише оцет и докато видя, че е успяла да си го отвори, беше разляла оцет по целия хол, трябваше да мия с мопа.
Жена ми я взела в градината да поливат заедно и малката хванала маркуча и поливала наистина Grinning

Рожден ден ще си направим вкъщи, че МЖ ще е в 9-ия месец и няма да ходим по заведения, а кръщене - по-натам двете деца заедно, че да може всички да се забавляват и напият както си трябва Joy

# 79
Skady, а изправя ли се сама и колко време стои права без опора?

# 80
Skady, а изправя ли се сама и колко време стои права без опора?
Изправя се сама на нещо ниско, на което си слага ръцете и се повдига. Иначе не се изправя по стандартния начин да се хване за нещо високо и да се издърпа на него. Не може да стои права без опора повече от 1-2 секунди.

# 81
Момичета, давате ли вече сирене? Колко време го обезсолявате? С какви храни го комбинирате ?

# 82
Сиренето беше първият млечен продукт,който вкарах. Обезсолявам 48 часа, като сменям 2 пъти водата и го съхранявам във вода след това. Задължително опитвам преди да сложа на бебо, по-скоро да не се е развалило (солта е консервант).  Слагам в леща, в зеленчуково-месно пюре, в кус кус или макарони с масло, на сухар/на тост, в бъркани яйца/ омлет, в разни зеленчукови фритати, които му правя.

# 83
  • София
Давам от два дни, обезсолено. Първият път тип качамак с масло и царевична каша, днес с елда и масло, доста по вкусно (още не съм давала глутен, но предстои утре).

Момичета, давате ли вече сирене? Колко време го обезсолявате? С какви храни го комбинирате ?

# 84
Да си призная, не обезсолявам всеки път. Не е нарочно, но като измисля какво ще яде и се окаже, че ми трябва сирене... Иначе по принцип обезсолявам 24 ч. Поне сиренето е домашно.

# 85

И моят син забелязах, че намали пишканията, та увеличих водата (на кърма е също). Давам по-често и има разлика.
Няма кошара или ограда. Има килим и се задържа точно 2 мин на него. След това обикаля целия апартамент, лиже пода, пипа на най-мръсните и неподходящи места.. сложила съм стопери на няколко шкафа, но иначе гледам да вдигам каквото не трябва да пипа или гътам столове настрани, за да не минава (при робота например 😄)
Кръщене няма да правим на този етап. Взехме решение да го оставим той са си реши като порастне дали желае. За рождения ден аз искам нещо по-лично и малко, мъжът ми клони към празненство тип "роднини до девето коляно" 😒 ще видим
И при мен беше 1вия въведен млечен продукт. Обезсолявам за 1 нощ. Засега съм го давала с кус кус, в зеленчуково пюре, в каша с плод (да, хич не е лошо) ии утре мисля с домат и сухар.

# 86
  • София
По повод това, че пипат и ядат всичко до което се докопат да ви разсмея малко.
Преди два дни прибрах стерилизатора, детето стана на 8 месеца, лудата му майка стерилизира още шишета и купички Grinning

# 87
Venyan, лудия ми мъж още държи стерилизатора - в интернет пишело до годинка. Имаме куче, малкият днес му легна в леглото 🤣

# 88
Ами аз го ползвам от време на време за частите на помпата, особено за новите, които заменят старите

# 89
Ами аз още си му стерилизирам бибите и гризалките😃😃😃

Общи условия

Активация на акаунт