Ноемврийски бебета 2024 - тема 4

• 8 898
  • 271
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Значи не съм само аз луда. Бибите и гризалките ще ги пускам във вряла вода, но не си заслужава да държа стерилизатора да ми пречи на плота. Не ми пречи два пъти на ден да го пусна, пречи ми че не е малък.
Иначе в него стопих една гризалка от тези пълните с вода.

# 91
Здравейте! Как се справяте с приспива нето на бебета, които нон стоп се изправят? Малкият вчера стана на 9 месеца, освен че пълзи, започна и да се изправя и го слагам легнал сигурно по 20 пъти в кошарата, докато заспи. Почва едно лудо махане с ръце и крака и зор да се обърне и да се изправи. Нощем също малко да се разбуди, веднага за секунди е на крак Grinning предполагам, че ще трябва да мине малко време, докато свикне с това ново умение, но се чудех дали имате някакви хакове за приспиване. Иначе си следя интервалите на сън, не е превъзбуден.

# 92
Сев, откакто се изправя заспива върху мен. Продто ми се сгушва,не друсам, не пея песни, не люшкам... Просто се гушкаме и за 5-10 минути е заспал. Замина ми самостоятелното заспивне с тази регресия 🤣 но пък получавам едни целувки докато се гушкаме, и ми дава бибката да я смучкам.... 🥰😭

# 93
Моето се изправя от няколко седмици и не е спряла изобщо. Приспивам я на гърда

# 94
И нашият се изправя вече. Приспивам го седнала на спалнята, гушнат в мен , шъткам и леко го полюшвам с крак. Оставям го заспал, случвало се е да се обърне на сън ,но продължава да спи по корем.

# 95
А пък ние не се приспиваме. Слагам я в креватчето и излизам от стаята. След малко тя си заспива. Чекне се малко преди това. Ако стоя при нея, няма шанс, ухилва се широко и започва игра Grinning

# 96
Голяма мъка с тези зъби, май няколко наведнъж излизат. Видях, че един от кучешките е почнал да се показва, ама тя иска да се чеше и от другата страна на устата, вероятно защото и там растат. Мъчи се горкото

# 97
Zimk, стискам палци бързо да мине, кучешките казват, много болят. И при нас са тръгнали два наведнъж, един горен резец и един долен страничен резец. Хем не искам да му давам много парацетамол, хем не искам да се мъчи. Както спи и проплаква насън.... Върху мен като го взимам да спи също го боли и плаче.... Милите дечица.

# 98
  • София
Имате ли впечатления за предпочитания на децата за храна и дали са формиране от нашите собствени. В смисъл аз не ям картофи, него го мъча с тях но е трудно, чист картоф категорично отказва, давах пюре с АМ, жълтък, масло и малко сиренце, едва го преглъща. Всичко друго яде, включително зелен боб, елда със сирене, и други странни храни. Попарата му я дадох втория път пасирана, плюе дребни парченца от пюретата. А аз по принцип ям основно пасирани супи. Странно е.
За зъби няма индикации.

Ние сме точно така,няма шанс да заспи като сме при него. Само се хили, затова бягаме. И надига обиколника и ни гледа под него, ако примерно легна следобед.

А пък ние не се приспиваме. Слагам я в креватчето и излизам от стаята. След малко тя си заспива. Чекне се малко преди това. Ако стоя при нея, няма шанс, ухилва се широко и започва игра Grinning

# 99
Моето не може да заспи само, само гушната в мен или баща си. Това е единственото време, в което ни позволява да я гушкаме, та не се оплаквам.

Аз най-накрая май открих "топлата вода" на супер ранното събуждане и проблемите със съня напоследък. Орязах ѝ дневния сън под 2 часа и увеличих последния интервал на будуване на ~ 5 часа. От 19:15-19:30 почнах да я слагам да спи около 20ч и директно се измести ставането с около час. Все гледах тъпо и упорито да не надхвърля 4 часа будуването, че да не се превъзбуди. Нищо, че въобще не изглеждаше изморена... Моя грешка. Иначе поне веднъж на вечер както си спи и се изправя в леглото. Вчера я гледам на камерата как си спи и в следващия момент вече беше права. 😃

Иначе яде всичко. Само на риба и заешко се мръщи, иначе на нищо друго не прощава. Каквато и марка пюре да купя, или пък домашно, всичко си яде, не е капризна въобще. Което ми позволи доста бързо да я захраня с доста неща. Ние с баща ѝ също не сме капризни, особено той си яде всичко. Казват, че вкусът се възпитавал, дали е така - не знам.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 14:33 от Onirique

# 100
Вкусът със сигурност се възпитава. Има си и някои индивидуални предпочитания естествено, но според мен основно се възпитава. Затова и повечето хора обичат да ядат с каквото са израснали и им е странно да ядат храни от други култури. Аз познавам много филипинци и виетнамци, които обичат балут например (оплодено яйце с частично развит зародиш) и нито един човек, който може да го яде това, без да е израснал с него.

Аз гледам всичко да давам сега, докато е в период всичко да си вкарва в устата, че знам, че към година и половина-две това рязко се променя и почват капризите. Веднъж даже и дуриан и дадохме да пробва (това е един супер миризлив плод, аз не мога да го понасям) и взе, че и хареса. Абе като не и растат зъбките, повечето неща и харесват, ама сега със зъбите даже и любимите си неща не ги яде много.

Интересно, че при нея първо изби горният кучешки, а горните резци не са още

# 101
Мами на момчета, докъде сте стигнали със забелването, ако го правите? След като напълно се забели пишлето какво се прави? Трябва да се почиства, слага ли се някакъв крем, продължава ли да се придърпва леко кожата, за да не се затвори пак? Ще го водим на уролог, но все пак да попитам и вас.

# 102
И според мен вкусът се възпитава, може би още от утробата. Аз много обичам картофи, броколи и такива, цяла бременност изкарах с манджи, съдържащи картофи или броколи, моркови и подобни, и сега детето с охота ги яде. Редовно ѝ давам варен брокол като по ЗВБ и си го хапва с кеф.

Сетих се за хората, които казват (и усещат), че ако в яденето няма месо или пък хляб, не могат да се наядат. Аз съм така с картофите. Ако няма картофи, все едно не е пълноценно засищащо ядене Joy

# 103
  • София
При нас е забелено, финалът го направи педиатърката, два дни беше гадно, видимо го болеше като пишка. По принцип това е задача на баща му, сега всяка вечер като го къпем го дърпа и мие, за да не слепва, но някъде от 40 ден почна полека да забелва. Не го мажем с нищо, педиатърката каза да слагаме вазелин, но при него като че ли стана естествено и леко и няма нужда.
Ох, той като е гол или го къпем, все се пипа любопиткото, много е смешен.

Мами на момчета, докъде сте стигнали със забелването, ако го правите? След като напълно се забели пишлето какво се прави? Трябва да се почиства, слага ли се някакъв крем, продължава ли да се придърпва леко кожата, за да не се затвори пак? Ще го водим на уролог, но все пак да попитам и вас.

# 104
Ние също го забелваме, но май сме до никъде. Педиатъра всеки път ми казва само до тук повече няма да дърпаш и то всеки път сме си на едно място 🤷♀. Не знам и аз надявам се да успеем и да не са нужни други интервенции.
Относно храненето съм съгласна, аз много обичам риба, месо не чак толкова. 2 години преди да забременея бях спряла тотално да ям месо, проядох може би 4-5 ти месец от бременноста и то в много малки количества. Но риба обожавам, ами малкия много време му отне да свикне с месото, докато рибата още от първия път си изяде цялата порция и до ден днешен е така, яде ли риба, всичко се изяжда на месото в един момент почва да му се мръщи. 😅

Общи условия

Активация на акаунт