Ноемврийски бебета 2024 - тема 4

• 7 411
  • 240
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз пък точно коричките давам 😀

# 31
Аз само бисквитки давам. Страх ме е за хляба все още. Гледа ме много укорително, но  ще му дам като избият зъбаците 🤨

# 32
Аз само бисквитки давам. Страх ме е за хляба все още. Гледа ме много укорително, но  ще му дам като избият зъбаците 🤨
Нашата нямаше зъби до онзи ден, едва се вижда едно пробило зъбче сега. Справя се с дълги корички хляб без проблем от поне 2 месеца насам. Не се притеснявай да дадеш, ако искаш.

# 33
И аз давам купешки, давала съм и корички, и средата като тост. Само препечена. Даже днеска ядохме принцеси с мъжа ми, и отрязахме малко на Алекс да опита. Беше много щастлив.

# 34
Аз също давам корички от купешки хляб. Радва им се доста.

# 35
Момичета, вашите бебчета имитират ли нещата, които им показвате. От сорта на дай боц, колко голям ще порастнеш и тн. Нашия Филип е на 8м вече и нищо не иска да прави, обща взето положението е, не ме занимавай. Иска да пълзи, да се изправя и тотално не обръща внимание на моите драми 😅. Според вас има ли причина за притеснение?

# 36
Имитира, ако иска. Ако си е наумила нещо друго, това прави. Това с даването на боц всъщност не е толкова просто, това не го правила. Но звуци имитира, но само ако реши

# 37
Нищо не имитира, като го карам или му показвам само ми се хили 🤡🤣

# 38
Научихме го да пляска, особено когато някой му казва браво Simple Smile Иначе боц - по- скоро аз си въобразявам, че "дава". В общи линии това е- но както са писали по- горе- прави каквото и когато си поиска. Опитвам се сега да го науча да си подаваме една малка топка- с ето топката и дай топката, но не ме отразява. Обръща се и започва да си пълзи нанякъде.
И в тази посока- хич не иска да седи- може (не да седне самостоятелно, а ако аз съм го сложила), но пълзенето като че ли е далеч по- интересно.

# 39
Моето не имитира. Струва ми се, че ми подава неща от няколко дена, ама може и да си внушавам. Още пълзи войнишката, не може да се сети да застане на колене (поставям го постоянно така, но си се и, плесква пл корем и така перка напред). Започнал е да иска да се изправя много, макар още много да не го държат крачката

# 40
Мами, как минава вашият ден с бебчо? По-специално питам как ги занимавате. Имам чувството, че на нашият му е скучно. Общо взето има няколко музикални играчки и другите са шумкащи и плюшени. Играе сис тях, пеем песни, смеем се, той лази отдавна и си го тренира, но имам чувството, че нещо изпускам в игрите. Давайте идеи! А и също така, излизате ли вече по площадки с деца, люлки и тн.?

# 41
Нашата също не имитира. Не мога да я науча да пляска. Първото подобие на имитиране беше вчера на песента "Хей ръчички", стори ми се, че опитва да прави "едната мие другата" (уточнявам, че е чувала и виждала тази песен сигурно 200 пъти откакто се е родила). Имитира пищенето на съседчето и каквото друго прави. Съседчето е на година и 9 месеца, и прави точно нещата, които иначе очаквам от нашата въшка да прави Joy

# 42
Даването на боц не е лесно, защото изисква да разделяте единия пръст от дланта. Тоест да могат да показват с пръстче. Алекс това още не го може, дава ми боц с цяла длан 🤣 Аз обаче казвам браво, пляскам и се радвам. Дава здрасти, дава пет (Много се кефи), и целува книжките и играчките. Не пляска, ако аз му хвана ръчичките да пляскаме си разтваря вече дланите. Но когато си е наумил нещо, дори не се обръща на името си.... Не могат все още да правят няколко неща едновременно, всичко ще дойде с времето си .
Нашата почивка на морето тотално се разбива, идва трето зъбче на хоризонта - бебешока е нервен, мрънкоти, лапа си направо целите длани, венеца белее и почти се е цепнал. Но пък за ситуацията си хапва доста добре, яде си омлетите на закуска, вчера му дадох червена леща на обяд със сирене.
Относно занимаванията, когато видя, че става неспокоен, или излизаме навън, или го пускам да лази из цялата къща. Опитва се да се изправя на всичко, което докопа. Аз прибрах всички шумкащи книжки и меки големи плюшени играчки още на шест месеца. Изкара ни са играчки които го карат да прави неща, примерно кубче за сортиране, ринг за сортиране, една пързалка за топчета, музикални играчки (всичко, което поощрява cause and effect), книжки с дебели страници и движещи се елементи. Много обича да си играе с кашона за памперси - отваря, затваря, вкарва си вътре количката и я изкарва все едно я паркира... Самостоятелната игра може да трае от 5 до 10 минути и после започва да търси някой 🤣

# 43
За заниманията, след като премина през всички играчки, които са интересни, започвам да действам с подръчни материали. Имам една книжка с игри за възраст до 3 години. Вчера например по краищата на една пластмасова купа защипах щипки за пране и малката започна да ги маха. Така играхме докато не и писна. Отделно пак в някакъв съд слагам различни неща, дребни, по-едри и тя си ровичка. Гледам каквото правим да и го обяснявам. Има едни кули с кръгчета ако се сещате, забелязвам, че си ги маха последователно, а не хаотично, повдига вежди, гледа умно, все едно влага невероятна инженерна мисъл. Joy Навън е лесно, но от пустите жеги не може да излизаме освен сутрин и привечер за малко. Когато отидем в парка, първото нещо е да потърсим гълъби и гарвани, голям фаворит са. Joy

Не иска да пълзи. Опитва се някакви мижави опити, но дотам. Показвам и, но много бързо се изнервя. За сметка на това обича да си седи, слагам я и вече да се изправя на крачета.

В момента и при нас е малко кофти, защото чакаме долните зъбки. Вече ги виждам, че са почти под венеца и се надявам съвсем скоро да избият Confused

Днес сме на консултация, от време на време я следя и мисля, че е към 8,400 кг на 8 месеца.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 08:00 от _Miss_

# 44
Хах, моето бебче днеска голяма игра му удари с кашона за мокрите кърпички и взе да вади пакетчетата от него. А отделно и се изправя на него.

Става все по-трудно да я залъгваме, ако иска нещо. Например преди ако иска да вземе солницата или някоя стъклена чаша, просто и давахме някоя гризалка или лъжица и тя веднага забравяше за предишното. Но сега вече не минава тоя номер. Бута това, което не иска и пак търси каквото си е наумила. Даже да го скрия, се пробва да го търси.

И при нас тръгна третото зъбче.

Моето бебче пък има голям мерак да пълзи и се опитва. Преди пълзеше назад, но сега се научи как да не го прави, но напред още не е тръгнала успешно. Пробва се и като не става, се дразни. Преди тръгваше да се търкаля из стаята, сега нещо не ще. Единствено иска да се изправя и това е

Общи условия

Активация на акаунт