Сто и шеста плетаческа тема

• 17 781
  • 571
  •   2
Отговори
# 390
Инфлуенснах се, поръчах мелоди- сресана алпака и мерино, какво не ти хареса в алпаката? И на накъв размер игли е това?
Чакам и от со нейчър една прежда и започвам да подготвям децата за зимата, дано само намеря и време..

# 391
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Първите 28 см. 90 грама
Казах ли колко ми харесва?

Но ще започна и нещо друго, да не губя форма на тъкачка многомашинничка. Joy

# 392
  • В полите на Пирин планина
О, много е красиво! 🩷🩷🩷

# 393
Инфлуенснах се, поръчах мелоди- сресана алпака и мерино, какво не ти хареса в алпаката? И на накъв размер игли е това?
Чакам и от со нейчър една прежда и започвам да подготвям децата за зимата, дано само намеря и време..
Alpaca ми хареса много, не ми хареса brushed alpaca silk. Мъха се заплита, дори мострата от 10бр и 2реда едва разпорих. Пробвах на 5-ца. Прозира и не пада така, както искам. Споделяла съм, че по принцип не съм фен на космати прежди. Може да я пробвам някога отново, но не и сега, когато имам по- добра алтернатива.
Плетивото от снимката е с Alpaca и е на игли 3.

# 394
Вчерашния урожай от Hobiyarn Пловдив 😍

От тази прежда ALPAKA   бежовата дали има тъмно кафяво?
Чудя се какъв още цвят да отмъкна 🫣

Красота!!!
•mimoza•  На кой номер куки го плетеш?

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 17:09 от ябълка_66

# 395
Има, да. Аз взех цвят 607, влезте в сайта им и ги вижте.
Днес поръчах още 0.500кг от 9036 Wheat. /това от снимкага/.
 Плета с номер 3.

# 396
9042 кестен - Чудя се дали няма да е по-светло.
Трябва ми тъмно кафяво за една комбинация.
Може би на място трябва да проверя на място.

За магазина до дома на младоженците в Пловдив  ли става въпрос?
И там ли са на тази промоционална цена?

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 18:03 от ябълка_66

# 397
Магазина е в Капана, близо до музея, казва се Хоби. Да, там също са на -30% /всичко от Drops със съдържание на алпака/. Съветвам те да гледаш конкретно това за което си отишла, иначе рискуваш да не си тръгнеш или в най- добрия случай да останеш с празно портмоне. Голям и много добре зареден магазин - рай за плетачи!
Цветовете си отговарят, поне на моя телефон и монитор.

# 398
Цитат

Не зная какво си намислила, но внимавай, алпака вероятно е с различна свиваемост. Ако комбинирая различните нияки да вървчт заедно, по-става. Но ако си решила различни части да са с различни нишки, трябва внимателна преценка на състава и свиваемостта.

# 399
Няма проблем, ако пере на ръка.

# 400
Магазина е в Капана, близо до музея, казва се Хоби. Да, там също са на -30% /всичко от Drops със съдържание на алпака/. Съветвам те да гледаш конкретно това за което си отишла, иначе рискуваш да не си тръгнеш или в най- добрия случай да останеш с празно портмоне. Голям и много добре зареден магазин - рай за плетачи!
Цветовете си отговарят, поне на моя телефон и монитор.

Любимият! https://www.google.com/maps/place/Pleta.bg/@42.1487525,24.749356 … MDSoASAFQAw%3D%3D
Цитат

Не зная какво си намислила, но внимавай, алпака вероятно е с различна свиваемост. Ако комбинирая различните нияки да вървчт заедно, по-става. Но ако си решила различни части да са с различни нишки, трябва внимателна преценка на състава и свиваемостта.

Аа. никога не комбинирам различни видове прежда.

•mimoza• , ще чакам да видя готов пуловера, ако  решиш да го покажеш.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 19:25 от ябълка_66

# 401
Оооо, Pleta съм го овършала отдавна, но другия /на В. Априлов/, не този на центъра, така, че впечатленията ми са само от него. Хоби предлагат по- богат асортимент вкл. и по - луксозни и скъпи прежди, които не се намират навсякъде. Определено ме впечатлиха! Персонала също е много готин - няколко дами са.
Ще покажа разбира се, но няма да е пуловер 😁 Надявам се да успея да пресъздам това, което съм замислила.

# 402
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много пловдивчанки си имаме Joy
Ще се видим скоро, надявам се.
Hug

# 403
Не съм от Пловдив, но съм близо 😜

# 404
Последните ми плетени чорапки с прежда  Antik https://www.pleta.bg/bg/antic/ .
Скрит текст:
Невероятно удоволствие ми е да плета с тази прежда.

Общи условия

Активация на акаунт