Сто и шеста плетаческа тема

• 25 105
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Голямо прецакване.Rage
Сега забелязах разликата в нюанса на кафявото,
обаче ще я завърша пък където ще да я нося.
Знам, че винаги се купува от един и същи лот и не проверих.

Та някой може ли да ми даде бието за лодка яка?

Сложи една лента бяло или синьо точно на границата на двата оттенъка.
Може да го направиш с игла върху вече изплетеното.
За деколтето не мога да помогна.

# 451
Даже по един ред син наший малко преди , на границата и малко след границата и ще стане бонбон.

# 452
  • Бургас
Да ви покажа един Батман, който ме изтормози с това черно.Дори с очила ми беше трудно Smiley

https://www.facebook.com/photo?fbid=896605676023573&set=pb.10007 … 54970.-2207520000

Ябълка, дано да си измислиш нещо, за да не разплиташ.

# 453
Да ви покажа един Батман, който ме изтормози с това черно.Дори с очила ми беше трудно Smiley

https://www.facebook.com/photo?fbid=896605676023573&set=pb.10007 … 54970.-2207520000

Ябълка, дано да си измислиш нещо, за да не разплиташ.
Черното е адски трудно за плетене и бродиране.

# 454
Дам....точно, ама точно в този момент и за почивка от големия проект/ който върви чудесно към момента и е към края си/, реших, че е време да се науча да плета чорапи 🤭 Поръчах си и днес пристигнаха иглите - Addi Crazy Trio, утре чакам и около килограм чорапена прежда 😂
Никога не съм си петлала така ръцете, но съм упорита и смятам да се справя. И за да ми е още по - гадно, като за сефте хванах тъмна прежда 😁 🤓 🫣

# 455
Точно с такива игли не съм плела чорапи.
 С тях дали  е по-лесно?
За блузата няма да разплитам, та каквото и да стане.
Плета си е така и може да има какво да покажа скоро.

# 456
Не бих казала, че е трудно, стига да се научиш да държиш иглите  така, че да не ти пречат. Това обаче идва съвсем естествено след първите няколко реда.
Пробвала съм на 5 игли отдавна, но тогава реших, че ми е твърде мотливо.
Скрит текст:
Правя пета бумеранг, но ще поря да вдигна малко конч-а /въпреки, че и така ми е добре/ и да обера луфта от прехода при другата страна.
Проблем ще се окаже броенето на редовете - забравям да отметна.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 09:12 от •mimoza•

# 457
Много хубав Батман.
И чорапите са интересни. Иглите също.
Ще се огледам за такива в магазина и може аз да опитам Simple Smile
Тези дни нямах никакво време за плетене, но може по-късно да се намери.
И да се похваля. Поръчах за щерката адвент календара на хоби ярн. Сега и двете тръпнем в очакване. Joy
Много мързеливо си изкарвам дните в пловдив - миткаме, кафе, правя се, че чистя и помагам и докато се усетя -  то станало време за лягане

# 458
  • в сърцето на един мъж...
Ох, Добри, защо ти трябваше да пишеш за тоя коледен календар, сега се чудя искам ли го или не Simple Smile
Момичета, от къде мога да си купя игла за тунизийска плетка?

# 459
Аз имам. Една. А после се зачудих дали не ми трябват две Joy да си имам кукички за по-стегнатите плетки.
Не помня да съм имала трудности с намирането, може би във всички магазини ги има.

# 460
  • в сърцето на един мъж...
Мерси, явно ще я търся като се прибера в БГ, че тук не съм виждала подобно нещо.

# 461
Добри, ако е удобно ще покажеш ли съдържанието на календара? Гледах ги, тази година няма да поръчам, защото си имам инструменти и много прежда, но ми е интересно какво са сложили.
Преждата пристигна 😃
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 09:46 от •mimoza•

# 462
  • Бургас
Geia, в китайските има всичко и то с нелошо качество.

Мимоза, къде ги съхраняваш тези прежди? Аз съм задръстила всичко из къщи с всякакви материали, а няма чак толкова ресурс.

# 463
Geia, в Германия има много голям избор от коледни календари за плетачи. Освен големите марки производители и търговци на прежди, има и разни малки фирмички, продаващи през СМ. Обикновено свършват бързо, точно сега е момента да се поръча. Много пъти съм се изкушавала да взема за себе си, особено едни календари с прежда в преливащи цветове, но имам купища прежда. А и декември ми е трудно да плета, много ми е натоварено, а календар с нови проекти само ще ме дразни.
За голямата "снаха" поръчах календара на Gründl, защото тя обича да плете на кука. Надявам се да го хареса.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 10:31 от Mößbauer-Effekt

# 464
Галче, не питай! 😂
Като женското сърце - винаги има място за още един....пакет 🤭

Общи условия

Активация на акаунт