Сто и шеста плетаческа тема

• 24 648
  • 770
  •   2
Отговори
# 615
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дължината е малко над коляното. Широка жилетка без копчета, но пък с качулка Simple Smile и дупки за палците.

Това е единият помощник. От другия се виждат само космите Joy ангорец е.

# 616
То пък едни снимки направих....🫣
Много бързах...
Подранил Коледен подарък /от мен/ за приятелката на големия син.
Много си я хареса.
Преждата е YarnArt Macrame Cotton Lurex. Страхотна прежда с диамантен блясък, който изобщо не мога да уловя на снимка.
Скрит текст:
Гърба на висящата картичка е надписан с лично послание.

Тук късата дръжка е паднала назад и сякаш я няма, но е там.
С кеф да си я носи! Пък аз си си накупих доволно количество от няколко цвята да имам подръка за музата 😃
Да не пропусна да похваля и иглите Clover, които толкова много исках 😍 Алуминиеви са /понеже попаднах на коментари, че са пластмасови/ и споделям мненията, че няма по- добра игла за шиене на плетиво и не случайно са златни!  Струват си всяка стотинка! Ще чакам да заредят и по- тънкия вариант и задължително ще ги купя.
Червения Tulip е за съпоставка - да се види размера.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 09:29 от •mimoza•

# 617
Diorela 😂😂😂
Днес реших, че много ми трябва по- дебела кука и ревизията показа, че имам до н.5 Купих 5.5, 6 и 6,5. Тъкмо реших, че съм събрала всички и о, ужасТ! н.3,25 липсва и стои само опаковката, което значи, че все пак съм я купила.
Обърнах цялата къща и се ужасих 😱 колко прежда имам 😵‍💫 - буквално извира от всеки шкаф 🫣 Раклите не ги броя, рафтовете също. И по закона на Мърфи за всеобщата гадост трябваше да подредя всичко и да си намеря иглата, която през цялото време ми е била пред очите 😂
Нищо де, то си предстоеше и сега съм хепи²😄
Скрит текст:
Държа ги в меко калъфче за очила, но ще трябва да мисля нещо друго. Вие в какво ги държите?

# 618
Diorela 😂😂😂
Днес реших, че много ми трябва по- дебела кука и ревизията показа, че имам до н.5 Купих 5.5, 6 и 6,5. Тъкмо реших, че съм събрала всички и о, ужасТ! н.3,25 липсва и стои само опаковката, което значи, че все пак съм я купила.
Обърнах цялата къща и се ужасих 😱 колко прежда имам 😵💫 - буквално извира от всеки шкаф 🫣 Раклите не ги броя, рафтовете също. И по закона на Мърфи за всеобщата гадост трябваше да подредя всичко и да си намеря иглата, която през цялото време ми е била пред очите 😂
Нищо де, то си предстоеше и сега съм хепи²😄
Скрит текст:
Държа ги в меко калъфче за очила, но ще трябва да мисля нещо друго. Вие в какво ги държите?

В твърд калъф на очила го държа аз.

# 619
При мен беше временно решение, но вече станаха много и трудно се побират. Ще трябва да търся нещо подходящо или да си изплета, обаче с последното нещо не ми се занимава.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 01:17 от •mimoza•

# 620
К'во ми се смеете, че ще си купувам копчета да има до 6 поколения след мен? Ама ха!  Като ми ги рекламират... Joy

Аз съм споделяла преди доста време, когато бях замислила да си ушия органазейр за всичките игли, обръчи и куки. Повярвайте ми, никак не са малко. Но лакомията за още е голяма.

Хрумна ми идеята да взема от Ем арт по-здрави пликове с цип отгоре с подходящ размер, нещо от този тип
https://www.emart.bg/p/celofanov-plik-10-15-sm-shtender-s-cip-kanal-i-bjal-grab-10-broja-302479
Тези също са хубави , от PVC.
https://www.emart.bg/p/plik-ot-pvc-45-12-sm-s-cip-kanal-shtender-prozrachen-100-broja-301908?_gl=1*1dg94ym*_up*MQ..*_ga*MTYzMjAxNTExNS4xNzY1NjQ2NTM1*_ga_2YRLFKG5SL*czE3NjU2NDY1MzUkbzEkZzEkdDE3NjU2NDY1MzUkajYwJGwwJGgxODQ5NjQ2MTQ1

Ако намерите подходящи пликове с дупка отгоре за щендер, като тези от линковете, още по-лесно, няма да перфорирате, а направо слагате 1 халка да държи всеки комплект заедно.  Когато ги купих, нямаше подходщи от тези с дупките, затова ги перфорирах.
Направих им на едно и също място по 2 дупки отстрани с перфоратора за хартия и ги хванах с халки за албуми.
https://www.emart.bg/p/halka-za-album-34x3-mm-zakljuchvashta-se- … ro-4-broja-500351 - халки
https://office1.bg/products/office-1-perforator-p15-za-15-lista- … 100037&rlv_rpos=1 - перфоратор

Така ги сортирах на няколко класьора. Направила съм си комплекти обръчи от най-малкия до най-големия номер и примерно всеки обръч ми е в отделен плик, с надписан номер отгоре на плика с перманентен маркер, да не се изтрива. И целия комплект е хванат с 2 халкички, а пликовете с обръчи подредени по номера. Другият комплект, с друг размер на кордата, е комплектован по същия  начин. Така всеки комплект ми е подреден. Куките също в такъв плик, но там са всичките в 1 плик, в друг са разни помощни материали - уредче за размер на иглите, игли за сваляне на бримки, карфици, и др.
Бамбуковите игли ( 75 броя), са по 5 в малки целофанови пликчета, така ги получих и са събрани в един по-голям с цип.

И всичките тези прибирам  в две, три  платнени папки с цип, от типа на тези:
https://ivetpki.com/ofis-materiali/podrejdane-i-sahranenie/papki … a4-promazan-plat/

Само куки, ако са много, могат да се съберат и в по-малка текстилна папка с цип, примерно такава.
https://proanima-bg.com/product/13602/papka-s-tsip-a5-tekstilna- … lni-tsvetove.html

Стана много добре организирано, прибрано и надписано. И при това излиза евтино, лесно и бързо  за направа.
Извинявам се, че ме мързи да снимам и да прехвърлям на компа, за да ви ги покава, но предполагам, добихте представа за идеята ми.

ЕДИТ
Хрумна ми току що, че лесно може да се направи и органайзер за куките, всяка да си има гнездо. На картон, напреко, с плосък ластик, леко опънат над куката, за да я държи и лепнат със здраво лепило, тип капчица. После следващото гнездо за следващата кука и така нататък.  Същото става и на плат, а ластикът да се пришие и ще се навива на руло. Но е добре пак да се прибират в такава папка/ плик, за да не падне някоя случайно и да се изгуби.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 20:11 от Diorela

# 621
Друго търся аз Simple Smile
На първо време реших нещата с този органайзер, който е с достатъчен обем и ми побира дребните неща / ползвам такъв и за домашна аптечка/. За иглите ще търся тип несесер  или мек навиващ се.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 21:10 от •mimoza•

# 622
  • В полите на Пирин планина
Аз нямам толкова аксесоари и игли. Държа ги в един найлонов калъф с цип отгоре от вратарските ръкавици на сина. Simple Smile

# 623
Питаш в какво ги държим и аз споделих какъв вариант измислих за многото ми комплети обръчи, игли, куки и разни дребни спомагателни.

Между другото, днес попаднах на калъфчета за пари, които също са удобни за събиране на такива неща. Размер А6 ( 105 x 148) е идеален, според мен.

https://www.emag.bg/komplekt-dnevnici-darklove-a6-budget-planner-belezhnik-ot-pu-kozha-mramoren-print-s-bjudzhetna-karta-chanta-s-cip-etiket-sys-stiker-za-bjudzhetirane-spestjavashto-pari-13x19-sm-cheren-csj-83/pd/DPZGF8MBM/?ref=fp_growth_widget_2_2&provider=rec&recid=rec_74_6179ed4335ef641c4615892785cca88522108e44f56a9cb065600e26985ee1e0_1765709519&scenario_ID=74

# 624
Ако става въпрос за такъв защо трябва да е за пари и да правя гимнастики? В Тему има на същия принцип - класьор, но за обръчи.
Такива не гледам, че нали точа лиги на един комплект 😁

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 21:43 от •mimoza•

# 625
Държа ги в несесер . Те така са си купени де и всичко нужно като игли , см - р , кукички или там както се казва за отбелязвате , ножче и т.н . Но другите неща по смъртно не могат да се поберат в този органайзер въпреки , че много ми харесва . Майка ми едно време шиеше и има един тон макари , платове , игли и т.н . За това пък ги държим в машината . Аз искам да си изплета , но все захващам друго . За сега да си седят в несесера .

# 626
Здравейте! Като гледам, темата отива към 50-страница, пък аз дори не съм мецнала в нея. 😀 Само лайквам и чета.
Днес вече ще се запиша с една жилетка, която, докато плетях, особено към края, си повтарях “никога повече квадратче африканско цвете” И като я завърших, познайте какво започнах да плета пак?! 🤣
Куките, иглите, ножичка, маркери, и т.н. държа в един несесер като за ученик, който е на три нива. Удобно ми е, защото го нося (почти) навсякъде. Дългите игли, обръчите и други неща, които ползвам рядко, стоят в едно чекмедже.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:09 от Без цел

# 627
Момичета, моля за помощ. След като изпрах тази плетка, виждам че е на големи дупки, стои рехава. Не исках да стане така. Преждата уж е вълна, но на пипане е студена като памук, ако има значение.
Къде сбърках? Куката ли е била прекалено дебела, или тънка, или плета твърде стегнато? Исках да е пухкава топла плетка, а стана рибарска мрежа Confused

# 628
Флокс, дай повече инфо.
Каква е преждата и с какъв номер плетеш.
Според мен тази плетка не е подходяща - твърде е усукана бримката. Може би за лятно плетиво ще става.
От друга страна, ако в преждата има повече акрил той се отпуска.
Тона, което си изпрала мостра ли е или цялата жилетка?

# 629
Без цел, но пък ти се е получила чудесна жилетка, като африканско цвете е разцъфнала. Simple Smile

Флоксче, не съм специалист, но ми се струва, че самата плетка си е леко рехава. Гладила ли си я след прането? При гладене , акрилът се отпуска, ако има в преждата.

Общи условия

Активация на акаунт