Сто и шеста плетаческа тема

• 24 139
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Доплете ми се и на мен такова 🥰

# 676
Джа̀нъм, това е много нежно, но плетката е за триъгълен шал. Не съм гледала, може и да е възможно да се приспособи за правоъгълен.

Също разгледай тук
https://www.youtube.com/results?search_query=%D1%83%D0%B7%D0%BE%D1%80+%D0%BA%D1%80%D1%8E%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%BC+%D0%B0%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B9+%D0%BC%D0%BE%D1%85%D0%B5%D1%80

Момичета, весело посрещане на Новата година!
Да е здрава, спокойна и успешна за всички!

# 677
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз бих предложила Соломоновия възел. Нали помните, че пробвах какво ли не за сватбения шал на племенничката. Той ми хареса най много.

# 678
Някой може ли да ми каже как се плете пшеничен шев.?

Това намерих. За една кука.
Да търся ли за две игли? Имам някакъв спомен, че така наричаха пресуканата ластична плетка, но не съм сигурна.

Намерих и за две

# 679
Добри, какво е соломонов възел? Не се сещам и не го открих в нета.

Момичета, весело посрещане, здраве, спокойствие, много късмет и успехи през Новата година!!!

# 680
Еееех, диорела! Започна да забравяш.

Joy

# 681
Весело посрещане!
Догодина, до амина!

# 682
Някой може ли да ми каже как се плете пшеничен шев.?

Това намерих. За една кука.
Да търся ли за две игли? Имам някакъв спомен, че така наричаха пресуканата ластична плетка, но не съм сигурна.

Намерих и за две

На една търсих. Не плета на две. Та ще си оплета едно одеалце може би с Ализе Миди. Сега започнах шапко шал.

# 683
Еееех, диорела! Започна да забравяш.

Joy

Старост нерадост. Joy
Ама то не пише Соломонов възел, друго чета. Simple Smile

Момичета, Честита  2026 година!
Да е здрава, спокойна и успешна !

# 684

Едни мързелуват, а други плетат шапко-шал за подарък.

# 685
Да покажеш като стане, че изглежда много интересно, а не мога да се сетя да съм виждала снимка.
Котарната ти е супер! Joy

# 686
За много години, момичета!
Спорна работа ви пожелавам през тази година и разбира се много здраве.
През двата тура почивни дни бях с грип и едва от вчера съм малко по- добре.
Наред с готвенето мотах и кълбета, но не докарах до никъде. Кандидат снахата избра петрола на Дропс Алпака за пуловер с V - деколте и ми стопи ентусиазма за минути 😂
Вярно, че вероятно съм по- взискателна след като е за нея, но не очаквах да е толкова трудно. Цвета се оказа доста тъмен и трудно се виждат бримките или поне за мойте очи. Въртях различни ластици и мотиви, които да се открояват и държат структура, пробвах и Келтски модели, но се оказа почти невъзможно за преждата, цвета  и търпението ми на този етап. Пробвах и на 2 нишки, но не е мойто - стои ми грубо, а и аз по принцип не обичам и не  плета на 2 ката.  След доста загубени дни мисля, че открих балансиран модел с който да продължа, но само времето ще покаже.
Междувременно си купих несесер от Orange за иглите и ме устройва идеално.

И една чанта, която оставих засега заради пуловера

И зелената торба е готова, но чака да и монтирам закопчаването и да и сложа някоя флюшка, която още не съм измислила.

Купих и 1кг Лана Фреско на Ярнарт - хубава е преждата, но ще я мисля по- нататък.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 14:34 от •mimoza•

# 687
Мимоза, как си изплела дръжката на тази торба. Много интересна! Дай указания, че имам остатъци от една чанта точно за такова торбе!

# 688
Плете се с обикновен нисък бод, като след определен брой бримки /в зависимост от ширината на дръжката/ се изважда работната нишка през по- долен ред. Довършваш реда.

# 689
  • Sofia
Първата ми жилетка от шестоъгълници.
Ализе бурчум батик 500г
Имам и два изплетени джоба, но още не съм ги зашила.

И един въпрос - каква плетка на една кука е подходяща за прежда с променяща се дебелина? Взех една за лятна блузка с лен, памук и акрил и сега се чудя как да я захващам.

Общи условия

Активация на акаунт