Сто и шеста плетаческа тема

• 23 989
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Аз лятото плетох със Симфония Дрийм , която също си променя дебелината , но я стопирах сега за зимата . С нея почнах блуза на квадрати Уилол Стич с кука 4 Н.

# 691
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Чудесна жилетка. И цветовете са добре подбрани. Като цяло - усещане за топла есен.

Щерката си плете потник от нещо с променлива дебелина. Нещо с коприна е, тъничко и още по-тъничко.

# 692
Ех, че хубаво стои жилетката на такава манекенска фигура! Чудесна е, Тари. Simple Smile
Чак ме е яд, че когато и аз бях слаба фиданка, не можех да плета. А сега, хем много прежда отива, хем нищо не стои така красиво...

Мимозке, пак показа нещо много хубаво и интересно. Тази дръжка много ми хареса!

# 693
  • Sofia
Въпросът е дали няма да се изгуби ефекта при ажурна плетка? Или по-скоро трябва да е нещо гладко, за да изпъкне преждата?

О, Diorela, много благодаря!

# 694
Много хубава цветова комбинация е жилетката на Тари.

Прежда с променлива дебелина е точно за гладка плетка на две куки, за да изпъкне ефекта на преждата. На една кука не бих я плела.

# 695
  • в сърцето на един мъж...
За много години, момичета! Да ви спори плетката, да си намирате най-хубавите цветове и най-лесните прежди за плетене!
Да ви попитам, плетох една жилетка на две куки сега почивните дни, оказа се, че много наплита. Не знаех, че от три гранчета може да стане толкова голяма жилетка. Обаче сега запънах на конците. При едната кука му хванах цаката, обаче на две съм изпозабравила как става криенето на тези, които са от започване и завършване...

# 696
Някъде из старите теми бях пускала снимки. Оставям малко конец от края и от началото на новото гранче, бе да ги връзвам. Изплитам няколко бримки от новото и докато са на дясната игла, ги връзвам само веднъж( да се прекръстосат само), като стягам двете крайни бримки. Иглата ги държи точно колкото тряба - да не останат нито прекалено стегнати, нито хлабави. И с 1 кука започвам да ги промушвам през 1 бримка от опаковата страна. При това, през няколко промушвания правя и завойчета наляво надясно през 1 , 2 реда. Става добре и не си личи, няма възли, не се разплита при пране.
От много време вече само така сменям с нов конец.
Дано да успях да обясня разбираемо, че не зная къде са снимките.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 23:23 от Diorela

# 697
Винаги сменям конец само в началото или в края на реда и никога в самия ред. След това го промушвам с игла и
скривам в шева. Ако оставащия конец е достатъчен може да го запазите и ползвате при зашиването. Няма да икономисате метри от тази гимнастика, а си гарантирате чисто и здраво платно.

# 698
Аз на 2 жилетки, предпочитах да го сменям някъде по средата, да се падне в гърба. Че ако не е зкопчана, жилетката се отваря и дори и малки, крайчетата се виждат отвътре.

# 699
Нищо не се вижда, всичко е зачистено идеално.

# 700
Аз ползвах за зашиване, обаче имам на места, където не съм го оползотворила. Освен да снимам утре на светло какво имам предвид и да покажа. По принцип и аз пришивам с тях, или ги крия по шевове, обаче тук има доста, та се чудих как да ги скрия. А единият е на края на яката, затова изпаднах в размисли.

# 701
Под игла имам предвид такава за шиене, не кука. Провираш конеца по посока на плетене на някоя нишка. При мен обикновено е по вертикала. Ако останалия конец е къс, първо промушваш иглата на местата където трябва да лежи конеца, след това го вдяваш в ухото и издъпваш. Връхчето решеш вдъно.

# 702
Така отрязано до дъно, връхчето не се ли изважда след пране? Че тогава все ми се вадят от тук, от там. Особено ако преждата е алпака.

ПС Ще опитам и така вертикално, следващия път. Simple Smile

# 703
Благодаря ви, ще опитам!

# 704
Алпаката е много живичка, със собствено мнение
Обожавам я

Общи условия

Активация на акаунт