Сто и шеста плетаческа тема

• 17 734
  • 571
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Самата гранка дропс почти не се усеща да боцка, сега може би съм се настройла вече и го виждам, но когато започнах да плета само си повтарях “леле, колко е мекичка”. Докато синът ми не каза, че готовият шал боцка, сложих си го и наистина видях, доста е неприятно даже.
А преждата на соу нейчърс още с пристигането я видях, че е боцкава, пак е минимално, но за бебешко лице не става. Разочарованието ми идва от това, че им изпратих какво искам да направя и ги оставих да изберат прежда вместо мен, с идеята че си познават продуктите.

Бобинните прежди са обработени с масла (рускините й викат пропитка) и затова преди ВТО може да изглежда твърда, но след ВТО - повярвайте ми, преждата се разкрива.  От около 2 г купувам от so nature -  преждите са с разкошно качество, което не мисля, че има аналог в  магазините с навити на кълбенца прежда. Но.... за тези 2 г се научих, че преди да избера прежда, трябва да проуча доста други неща, за да се окаже точна за модела - дали искам да е кардирана или гребенная, дали искам да държи ластик или да изпъква с плетеници, дали искам да тежи или да е лека, как да я пера, дали да избера нишка, пресукана нишка или шнурче. Алпаката е чудесна, но не държи ластик и има навика да се разтяга, освен това се пере само на ръка и съхне в хоризонтално положение. Друга топла и лека алтернатива са як и камилска прежда. За по-практична поддръжка, кашмир с мерино ми се струва идеална алтернатива - пера в пералня на програма вълна. Анжи и Еми от So Nature винаги отговарят и могат да съдействат с подходящи съвети. Иначе съм плела худи/капор с алпака и мерино на Исагер плюс една нишка силк мохер на Исагер, става прекрасно, но излиза по-скъпо от алтернативите с бобинни прежди.

# 511
Попадала съм на боцкащи, и мерино и алпака. Пробвам на шията, там се усеща най-добре.
Не съм специалист. От вълните, които познавам, само кашмир не ми е боцкал никогиш.

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Започнах друго.
Пак жилетка. Пак реглан Joy
Ярн арт Клиф. Ще снимам утре, обещавам.

# 513
Ето и жилетката към одеалцето :

Още едно копче ще добавя.
Започнах и шапка и с това смятам да приключа комплекта за зимна разходка на малката буболечка !

# 514
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много весели къдрички има тази жилетчица. С радост да се носи.
Аз се боря с втората жилетка. Още малко и ще отделя ръкавите. Тогава ще снимам, че сега се вижда едно нищо. Joy намачкано на обръча

# 515

https://www.pleta.bg/bg/black-friday/?utm_source=facebook&utm_me … l5qdtDHFGATZabjUw

На това мохото му се чудя,  ама дали ще ми стигнат  5 гранки?
Не виждам начин да поръчам 7 например.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 19:56 от ябълка_66

# 516
Защо да не може,аз пробвах-сложих 7 бр. в кошницата.Ако се чудиш заради табличката която виждаш според мен тя е за допълнителен процент отстъпка който се дава при поръчка на 5 или 10 бройки.

# 517
  • в сърцето на един мъж...
Ох, много сте зарибяващи - току що поръчах прежда за жилетка Relaxed

# 518
Ама съм червена шапчица.Sweat Smile

# 519
Дано си успяла да поръчаш,че тя май изчезна.Аз докато разгледам намаленията  и вече не я намирам.

# 520
Mishkonti, там си е преждата, ама за цветоветв си виж.
Ще поръчвам след понеделник, каквото остане.

ADDI комплектите струват ли си парите?
https://www.pleta.bg/bg/addicrasytrio/

# 521
Ябълка, имаш ЛС.

# 522
Mishkonti, там си е преждата, ама за цветоветв си виж.
Ще поръчвам след понеделник, каквото остане.

ADDI комплектите струват ли си парите?
https://www.pleta.bg/bg/addicrasytrio/
Аз вчера си поръчах от тему такива - 5 тройки различни размери за 8 лв. Не мисля, че тукашните не са китайски.

# 523
Момичета , пресилих си китката и палеца с плетене и работа на компа с малка мишка, даже на йогата изпитвам затруднения.
Освен накитник други съвети за облекение ?

Физиотерапия би ли помогнала да поискам от личната ?

# 524
  • Варна - Черна гора
Момичета , пресилих си китката и палеца с плетене и работа на компа с малка мишка, даже на йогата изпитвам затруднения.
Освен накитник други съвети за облекение ?

Физиотерапия би ли помогнала да поискам от личната ?
Дай почивка на ръката.
Направи кашичка от хума и намажи плътно болящото място. Другото е:
Настърган лук поставям в марля и поръсвам леко със солницата. Навивам на руло и отцеждам, защото през нощта пуща много вода.После поръсвам компреса с една, две капачки ябълков оцет. Залепям пакетчето, прикрепям и частично с лекопласт,найлонче и по- вълнен шал,да не ви държи студено през нощта.Обтрийте се с оцет на сутринта, за отнемане на миризмата на лука.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1100064.msg39296975#msg39296975
И двете са изпитани при болки от дискова херния. На мен ми помагат мазилата: Тендивал и Counterpain classic.

Общи условия

Активация на акаунт