Сто и шеста плетаческа тема

• 17 740
  • 571
  •   1
Отговори
# 495
Това са моите играчки,изплетени с много любов пуснала съм ги в базара за Джони

Прекрасни са играчките! Успех!
От къде взехте схемите за изплитането им?

# 496
  • Бургас
Bri_k, голям труд си положила, много са сладки! Успех на базара!

# 497

Ей такова нещо искам да си направя.
Търся си схема и прежда. Drops alpaka , дали става?
Не искам да боцка.

# 498

Ей такова нещо искам да си направя.
Търся си схема и прежда. Drops alpaka , дали става?
Не искам да боцка.

На мен drops alpaca ми боцка.. изплетох си пуловер с нея и мога да го нося само с друга блуза с дълъг ръкав отдолу...не знам дали не е до човек де, но по принцип не съм с чувствителна кожа

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Щерката ми подметна прежда от абонамента. Не знаела какво да я прави, сякаш иска жилетка, но ще стигне ли... Направих проба с тънки игли, изглеждала степана, направих с най-дебелите и се хареса.
За три дена жилетката е готова...
много е смешна, но такава е поръчката - да е мека, да е развлечена, да е домашна и да е дълга, колкото стигне преждата.

А с това се забавлявах вчера.

# 500
Ще стане, не боцка, много е фина и приятна, идеална за текстури. Усеща се тежка /драпира много добре/, жилава е.
Ако има някакъв дискомфорт  то със сигурност не е от това, че е груба. Единствената вълна, която е хипоалергенна и не дразни дори деликатната кожа на новородено.
Добри, направи си чанта / клъч от кожената лента. Жилетката е екстра!

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 21:32 от •mimoza•

# 501
Според мен, розовата блуза ще стане много добре с дропс алпака. Аз съм с тежка алергия, с много чувствителна кожа, но нямам никакъв проблем с дропс алпака. Имам пуловери и от друго производство 100% алпака, също никакъв проблем. Единствено трябва да се внимава с прането, да не се степа, че дъщеря ми успя да свие 2 пуловера.

Хе хе, Добри, супер е станала. А как добре ли стои? Така не се брои без манекенка. Simple Smile

# 502
  • в сърцето на един мъж...
Ох, Добри, много е хубава! Изглежда наистина много пухкава и приятна! Явно сега това е модерно, и моята щерка иска подобни дрехи

# 503
Мислех, че въпросът е за ръкава от снимката...😂 Така го видяха мойте очи 🤓Но което и да е от двете ще стане.

# 504
Здравейте, знаете ли физически магазин за прежда в Плевен, освен двата близо до старата главна?

# 505
Да се включа, аз оплетох един шал-качулка (sophie hood) за сина ми от дропс мелоди-сресаната алпака и на програмата, на която пера всичко вълнено стана размер за 1г. Дъщеря ми намаза съответно, но тя пък не търпи нищо около врата си и се чудя какво да го правя. На ме лично леко ми боцка, въпреки че е супер пухкаво.
За нея пък направих една балаклава микс дропс мелоди и една мерино&алпака от соу нейчърс.. ами и тя боцка. Което е съвсем зле, защото е на лицето на бебе и доста се дразня. Сега със същия микс и правя елек, за да изхарча преждата и после и за себе си нещо трябва да измисля, че още ще ми остане..
На външен вид иначе много ми допада

# 506
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Може би ще изтрия след малко, че манекенката не одобрява качването на нейни снимки.
Преждата е белисимо, на ярн арт, много мека и не боцка.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 23:17 от Moderator3

# 507
Добри, много добре е станала, особено за целта домашна жилетка за намятане.

Miliva, направо съм изненадана, мерино и алпака не би трябвало да боцкат.
Макар, че имам едно гранче сресана алпака, което ми подариха преди време, действително има леекичко боцкане, макар, че пише 100 % фина алпака. Изглежда като мохер. Няма го това копринено усещане, все едно галиш котка, което има обикновената алпака.
Такава
https://kinnagarn.se/faerytale-borstet-alpakka/

# 508
Самата гранка дропс почти не се усеща да боцка, сега може би съм се настройла вече и го виждам, но когато започнах да плета само си повтарях “леле, колко е мекичка”. Докато синът ми не каза, че готовият шал боцка, сложих си го и наистина видях, доста е неприятно даже.
А преждата на соу нейчърс още с пристигането я видях, че е боцкава, пак е минимално, но за бебешко лице не става. Разочарованието ми идва от това, че им изпратих какво искам да направя и ги оставих да изберат прежда вместо мен, с идеята че си познават продуктите.

# 509
...

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 00:32 от bgladybg

Общи условия

Активация на акаунт