Той страда от социална тревожност и социална изолираност - а вие се изненадвате, че можело да няма самочувствие! Всички младежи ходят на фитнес - правят мускулести тела. кое точно ви изненадва, че е там?
Питам, защото зададохте въпроса така, сякаш ходенето на фитнес е някаква отчаяна стъпка в опит да се самохаресаш. Много, много, много странно мислене! Фитнесите са пълни с хора с голямо самочувствие!
Грешка, фитнесите са пълни с комплексирани и суетни младежи,
които нямат достатъчно самочувствие да се приемат такива, каквито са.
Същото е положението с девойките, които си слагат хиалурон в устните, силикон в гърдите , екстейшъни в косите и т.н. Направо ми е жал за тях.
Когато човек има истински здраво и добро самочувствие не му пука, какво мислят и как го приемат околните.
Никога не ме е интересувал външният вид на един мъж, дали е слаб, или дебел, има ли плочки на корема или няма. Не тези неща го правят мъж. Ако човекът е умен, остроумен, интересен и отговорен и възпитан, е достатъчно да ме впечатли и привлече. Това са най-важните качества за мен.
Искам Ivanov23 да знае, че само за празноглавите жени са важни мускулите и плочките на корема.
И да, може би му трябва психолог, за да го увери и повярва в нещата, които твърдя.
И също така, много добър ендокринолог, който да му назначи щателни изследвания , включително и такива за антитела. Едно заболяване на щитовидната жлеза, може дълго време да е латентно състояние и едни непълноценни изследвания да не го хванат.
При положение, че има родител с такова заболяване това е важно.
Нито стандартната психотерапия, нито психоанализа могат да се сравнят по бързина и ефективност.
Важното е дали човекът наистина има желание да се отърве от проблемите си или има някаква вторична полза от тях и дали е подходящ за метода. Фобиите обикновено изчезват с една до две сесии, при паник атаките въпросът е не само какво ги е предизвикало, но и дали не са свързани по някакъв начин с нещо отдавна преживяно, още в детството и оставило съответен отпечатък, който е с връзка към настоящия проблем. И какво детство е имал по принцип, защото това определя как възприема себе си.