Любители на котки - Тема 207

• 24 993
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,

Преди 3 години открих кръв в тоалетната на котарака ми. Ph-то беше 9 и имаше левкоцити и протеин в урината, беше му изписан антибиотик и уринарна храна и свалихме ph-то до 6. Оттогава му правя изследвания на урината на няколко месеца и ph-то никога не пада под 7. Само ако е около 8 и му изпишат антибиотик, всичко се нормализира дл следващия път. Последните му резултати от преди няколко дни са с ph 7, левкоцити +++, протеин ++. Той от години е изцяло на Royal Canin Urinary S/O- мокра и суха. Давам му добавка Urinovet cat + цистон и му слагам витамин C във водата да подкислява. Въпреки всичко това, резултатите са такива и това ме притеснява. Някой има ли подобен проблем? Вече не знам какво да правя, а се притеснявам, левкоцитите ми изглеждат много високи. Приятелка ме посъветва да му купя котешки феромони за успокоение, но не знам дали това би помогнало.

Благодаря ви предварително за мненията

Колко е годишен котаракът? Въобще не е нормално да има левкоцити в урината. А протеин още по не е нормално. Колко е относителното тегло? Ако е под 1.040 значи трябва да се видят задължително бъбреците. Ехография на коремни органи. Аз бих поискала също анализ на урина от цистоцентеза и посявка, щом с антибиотик се нормализират нещата за кратко, да се види бактерия ли предизвиква възпалението или има хронично възпаление, чиято причина не е открита. Ако има кристали какъв вид са те, съответно да се коригира диетата, ако трябва.
Биохимия и пкк в норма ли са?
И като изключиш анализа на урината, като поведение как е? Как се държи? Месо яде ли? Нещо друго като добавки приема ли? Не е нормално толкова алкална урина, тя е предпоставка също за образуване на камъчета - те се виждат само на рентген. Бих сменила Urinovet Cat с Urinovet Dilution. Уриновет е за идиопатичен цистит, а тук не изглежда да е идиопатичен, щом и протеин има в урината. Еритроцити колко са в урината? 3 години е много време... Rolling Eyes

# 511
# 512
Сина си има нова торбичка.

# 513

И Бети с нови места за криене.  Сега е доволна, че всички сме си в къщи.

# 514
Изключително осъдително е да обсъждаш хората и да ги обиждаш. По тая точка съм абсолютно без никакъв напредък като душа, съзнание, нищо не успявам да коригирам у себе си. Та затуй сега да хейтна яко.

Помните ли онази котанка пред магазина под блока, която умря, а след това изчезнаха и всички останали, дето се навъртаха пред летящите врати на супермаркета? Абе не съм видяла с очите си, но ще вземе да се окаже, че е възможно да ги е изтровил точно някой от нашия вход. Мисля си така понеже някакво много противно копеле живее във входа ни. Вчера го установих. Жегите са нетърпими. Вчера в следобедните часове отнякъде пред магазина се домъкна котарак със супер измъчен вид - целият кожа и кости и само една голяма главица и ташунки се виждаха. Тръгна след мен до входа. Качих се горе, напълних съд с вода, една купичка с храна и слязох да му дам. Чакаше ме кротко пред вратата на входа. Оставих му нещата спретнато сгушени в ъгълчето под козерката на входа така че да не пречат на никой. Все пак видимо жегите са чудовищни.

И тази сутрин що да видя - някой ги махнал. Ей, ейййй, ей мръсни гнусни новогражданЕ.... Майка им ще ... Блокът ни е пълен с такива.  Колко трябва да си жесток и безчувствен да махнеш малки спретнати съдинки за животните в тая жега?

Мисля да оставя пак такива и да им напиша бележка, в която определено няма да се старая да съм любезна и възпитана.

# 515
  • София
И купичките на майката на Рижко непрекъснато изчезват. Sad

Доня, преди малко говорих с позната, чието коте беше със счупена и напълно висяща опашка. В един момент се оправи. Беше отдавна и малко ѝ бягат спомените, но беше категорична, че възстановяването на опашката е траело дълго. Може би около месец. Поне в началото са му слагали за известно време противовъзпалителни инжекции.

# 516
Напълно те подкрепям!
Аз затова съм доволна, че в нашия блок няма такива хора. Напротив - всички оставят храна на котките и като им свърши водата - доливат. Някой е оставил 5л. бутилка с вода и наливане от нея. Миналата седмица съседът от 1 етаж - млад мъж, видял едно новородено котенце до цветята. Извика ме като се прибирах, донесе мляко и капкомер и го нахранихме, увихме го в една кърпа, държахме го в ръце и чакахме няколко часа с него да се появи майка му. Като се появи го оставихме до нея в храстите и тя си го отнесе.
Та има и свесни хора, не са само изроди, за което съм безкрайно благодарна.

# 517
Здравейте, изпуснах и предната и тази тема. Снощи успях да прочета всичко от края на предната, а тази още не съм я започнала, а има вече 36 страници, ще я прегледам и нея набързо тези дни.
Аз идвам с питане. Моя малкият или се е изпишкал някъде или е маркирал. С  какво да я премахна тази силна миризма? Чистих с белина, препарат за под, с оцет пръсках, имам и един препарат за под за животни и с него бърдах, но още я усещам миризма отнякъде. Не е така силна и натрапчива като разбрах за случилото се, но като съм около мястото и се заседя повече леко ми намирисва. Сега ще дигам всичко и ще видя с някакъв специален препарат да третирам пода. Може ли препоръка за хубав такъв препарат?

# 518
Не мога да понеса лошо отношение към животинка. За някои хора ама хич не ме е жал, но за животинките ми се свива сърцето. И как им даде сърце, в тия жеги, да махнат съдинката с вода? Това не са човеци.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 23:38 от cardhu

# 519
  • София
Затова слагам само в двора, а той се заключва. Има и камери. Само таралежчето продължава да ги обръща, та затова слагам повече купи.

# 520
  • Враца
Изродите са си изроди. В предния ни дом пред входа идваха няколко котки, които със съседи започнахме да храним. Кой даваше гранули, кой готвена храна, водичка им сипвахме, не ги оставяхме гладни. Понеже съседките ми разказаха за един, който само псувал котките, аз им слагах храна и вода под дървото до блока, а не като другите под първата тераса до входа. Но те са животинки, ходят където има храна. Този изрод една нощ беше полял под терасата с нафта, във водата и по храната им. Явно бяха усетили миризмата и не бяха яли от там, а ходеха само под дървото вече. Нямаше как да докажем, че е той, но нямаше кой друг да е, всички им се радваха. Миризмата остана с каквото и да чистихме. Та такива индивиди има много.
Вчера правих малко разместване и на Кая и стана много удобно да се качва от дивана на масата за хранене. На няколко пъти я хванах, скарах се, но реших за през нощта да сложа капан с тиксо, белкем усети лепкавото и не се качва. Та от сутринта си имам нейни отпечатъци 😄 днес се опита няколко пъти и като викна неее и слиза.
тук вече се глезунка в къщурката си

# 521
Сладки издайнически отпечатъци ти е оставила.
Забелязали ли сте, че хората, които мразят животните, обикновено се крият? Като мишки някакви. Докато тези, които храним, не се срамуваме и всеки си показва открито, че слага храна или вода. Мишоците най-често се крият.

# 522
  • Между гори и планини

Доня, преди малко говорих с позната, чието коте беше със счупена и напълно висяща опашка. В един момент се оправи. Беше отдавна и малко ѝ бягат спомените, но беше категорична, че възстановяването на опашката е траело дълго. Може би около месец. Поне в началото са му слагали за известно време противовъзпалителни инжекции.
Благодаря ❤️
За сега младежа е под наблюдение поне още седмица, после ще звънна на вета да питам как да процедираме. На лео опашката не е счупена. Удареното има отток. Ще чакам и наблюдавам, Лео не дава да му се пипне опашката.

# 523
  • София

Благодаря ❤️
За сега младежа е под наблюдение поне още седмица, после ще звънна на вета да питам как да процедираме. На лео опашката не е счупена. Удареното има отток. Ще чакам и наблюдавам, Лео не дава да му се пипне опашката.
Щом има оток, със сигурност трябва да се изчака да спадне, за да се види реалното положение, а не да се бърза.

# 524
  • Между гори и планини
Младежът започна да си сяда на д-то 😊 Каква радост! Мъжът ми и синът забелязаха, че може да мърда леко опашката. Към гърба леко я извива нагоре, връхчето не виси, и то е леко извито . Давам още време да видим дали ще се оправи напълно, но може това да е надежда 😊

Общи условия

Активация на акаунт