Любители на котки - Тема 207

• 24 991
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Браво на Лео. Ето виждаш ли млад е, ще се въстанови. Затова не искаше да стои като болник вътре.

# 526
Здравейте,

Преди 3 години открих кръв в тоалетната на котарака ми. Ph-то беше 9 и имаше левкоцити и протеин в урината, беше му изписан антибиотик и уринарна храна и свалихме ph-то до 6. Оттогава му правя изследвания на урината на няколко месеца и ph-то никога не пада под 7. Само ако е около 8 и му изпишат антибиотик, всичко се нормализира дл следващия път. Последните му резултати от преди няколко дни са с ph 7, левкоцити +++, протеин ++. Той от години е изцяло на Royal Canin Urinary S/O- мокра и суха. Давам му добавка Urinovet cat + цистон и му слагам витамин C във водата да подкислява. Въпреки всичко това, резултатите са такива и това ме притеснява. Някой има ли подобен проблем? Вече не знам какво да правя, а се притеснявам, левкоцитите ми изглеждат много високи. Приятелка ме посъветва да му купя котешки феромони за успокоение, но не знам дали това би помогнало.

Благодаря ви предварително за мненията

Колко е годишен котаракът? Въобще не е нормално да има левкоцити в урината. А протеин още по не е нормално. Колко е относителното тегло? Ако е под 1.040 значи трябва да се видят задължително бъбреците. Ехография на коремни органи. Аз бих поискала също анализ на урина от цистоцентеза и посявка, щом с антибиотик се нормализират нещата за кратко, да се види бактерия ли предизвиква възпалението или има хронично възпаление, чиято причина не е открита. Ако има кристали какъв вид са те, съответно да се коригира диетата, ако трябва.
Биохимия и пкк в норма ли са?
И като изключиш анализа на урината, като поведение как е? Как се държи? Месо яде ли? Нещо друго като добавки приема ли? Не е нормално толкова алкална урина, тя е предпоставка също за образуване на камъчета - те се виждат само на рентген. Бих сменила Urinovet Cat с Urinovet Dilution. Уриновет е за идиопатичен цистит, а тук не изглежда да е идиопатичен, щом и протеин има в урината. Еритроцити колко са в урината? 3 години е много време... Rolling Eyes

amy_nka Благодаря за отговора и за съветите. Ще му пусна ПКК и анализ на урина от цистоцентеза.

На 8 години е, жизнен е, изглежда ми много добре, не рови често в тоалетната си, няма външни признаци, че нещо не е наред. Не давам месо, единствено urinary s/o - суха и паучове. И добавките, които споменах. Иначе ветеринарят му е гледал пикочния мехур и се вижда само лека утайка, без камъчета. Еритроцитите от последните изследвания за +++

Ако е хронично, има ли някакви други добавки, които да се приемат? И какво се прави в този случай?
Имаш ли препоръки за ветеринарна клиника? Бях доволна от мястото, на което го водя, но ми се иска и още някой да го погледне..

Благодаря отново за отговора ти, беше ми много полезен

# 527
Лъки също беше с уринарни проблеми, водили сме го в централна вет клиника, там правят ехограф и изследване на урината, взимат от коремчето директно, имал е няколко пъти така маркиране извън тоалетната и това е признак, че му има нещо. Тогава експериментирахме с различни храни, но в крайна сметка окончателно мина на хилс уринари.

# 528

Сина е станал.....нахален Joy Ако някой яде или е с чиния в ръце, момчето тича до него и се облизва. Вчера скочи в хладилника. Облиза едно пръстче  с майонеза, яде пържола. И на сладолед налита.
Дъщеря ни днес е рожденичка и у дома се приготвят основно нейни любими неща. Тя по сред нощ приема поздрави, Сина плътно до нея. И пробва всичко, до което се докопа. Heart Eyes

# 529
Честита ти рожденичка и подрожденик! Така де, като е винаги с кака, и празникът ще се дали - нали е момчето на кака?! Да са ти живи и здрави всички "деца".

# 530
Честита ти рожденичка, cardhu💐. Жива и здрава да е!
А Сина е мноооого красив🥰!

# 531
Благодаря ви, мили дами!

# 532
Честита да е рожденичката! Много здраве и успехи! Естествено че и Сина ще почерпиш, нали и той е "дете" Heart

# 533
Яде от всичко Сина Joy Даже си открадна пуканки и си ги излапа с кеф. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 534
  • Враца
Честита рожденичка! Да е здрава и много щастлива.
Кая ме вдигна от леглото по спешност преди малко. Мяука мяука, мисля, че децата си играят с нея, скачам, те си излизат от стаята, мамо Кая мяука някъде. Видях я в хола избяга в коридора и повърна до тоалетната си. Смляна храна. Преди това я чух, че доста време ровеше в тоалетната, разрових и е имала разтройство. Не е на вода, но не е и стегнато ако. И сега се започва чуденето от какво може да е. Сутринта изяде половин пауч пиле на ДМ и от тогава до сега гранули на ДМ. Но това яде от 2 седмици почти, до сега не е имало проблеми. Водата сменям 2 пъти на ден. Не давам студен храна, затоплям я на водна баня като я вадя от хладилника. Мъжът ми казва да не я държа в хладилника, но ме е страх, че ще се развали. Като отворя пауча сутринта, другата половина я давам вечерта, в тия жеги да не се развали. Чудя се дали не е изстинала от климатиците, всички ги държа на 26 градуса, защото съм зиморничава, но и като я гледам как търси хладни места да ляга, си мисля, че и на нея и е топло. Ох много се притесних, дано е било само еденично и да отмине.

# 535
cardhu,да е здрава, много щастлива кака и да постига всичко с лекота в живота! То е ясно, че и Сина ще се черпи яко днес, нали са си голяма любов .❤️

# 536
  • Варна
cardhu, честити да са ни каките! И моята я родих на днешната дата! Много да са здрави!
Много се радвам за Лео! Пу пу, да я размърда тази опашка!

# 537
Еха, Стейси, супер! Моята навършва 14. Лъвица ми е тя. И е повелителката на котките. Joy А Сина също скоро ще има рожден ден, на 23 август ще стане на 4. Ма са на един акъл с каката.

# 538
Честити да са ви рожденичките, момичета, Стейси и Кардю. Живи, здрави и щастливи да са. И да почерпите обилно косматите дечица, ей. Yum Весел празник, момичета. Бъдете здрави, усмихнати и щастливи. Heart

# 539

Поздрави от Томи белята.
Тъкмо щях да питам как да си спасявам цветята, но навакса и видях съвети.
Тови е станал много палав, много се отпусна и нахлува във всички стаи и етажи и прави много бели. Как ще го възпитавам, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт