Преди 3 години открих кръв в тоалетната на котарака ми. Ph-то беше 9 и имаше левкоцити и протеин в урината, беше му изписан антибиотик и уринарна храна и свалихме ph-то до 6. Оттогава му правя изследвания на урината на няколко месеца и ph-то никога не пада под 7. Само ако е около 8 и му изпишат антибиотик, всичко се нормализира дл следващия път. Последните му резултати от преди няколко дни са с ph 7, левкоцити +++, протеин ++. Той от години е изцяло на Royal Canin Urinary S/O- мокра и суха. Давам му добавка Urinovet cat + цистон и му слагам витамин C във водата да подкислява. Въпреки всичко това, резултатите са такива и това ме притеснява. Някой има ли подобен проблем? Вече не знам какво да правя, а се притеснявам, левкоцитите ми изглеждат много високи. Приятелка ме посъветва да му купя котешки феромони за успокоение, но не знам дали това би помогнало.
Благодаря ви предварително за мненията
Колко е годишен котаракът? Въобще не е нормално да има левкоцити в урината. А протеин още по не е нормално. Колко е относителното тегло? Ако е под 1.040 значи трябва да се видят задължително бъбреците. Ехография на коремни органи. Аз бих поискала също анализ на урина от цистоцентеза и посявка, щом с антибиотик се нормализират нещата за кратко, да се види бактерия ли предизвиква възпалението или има хронично възпаление, чиято причина не е открита. Ако има кристали какъв вид са те, съответно да се коригира диетата, ако трябва.
Биохимия и пкк в норма ли са?
И като изключиш анализа на урината, като поведение как е? Как се държи? Месо яде ли? Нещо друго като добавки приема ли? Не е нормално толкова алкална урина, тя е предпоставка също за образуване на камъчета - те се виждат само на рентген. Бих сменила Urinovet Cat с Urinovet Dilution. Уриновет е за идиопатичен цистит, а тук не изглежда да е идиопатичен, щом и протеин има в урината. Еритроцити колко са в урината? 3 години е много време...

тук вече се глезунка в къщурката си