Любители на котки - Тема 207

• 24 981
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Аз влезнах в някаква фаза и от една седмица почти всеки ден рева за Тобчо. Гледам му снимките, говоря му и рева по половин час поне,  пълна психотапка съм.
Още един месец и ще стане половин година откакто го няма.Толкова бързо и неусетно мина, аз вместо да свиквам с липсата му все повече скърбя. Още се надявам да го видя отново и си представям как си го гушкам.
Много ми е мъчно и страшно много ми липсва и си го искам.
Само си представям как някой го е взел, помогнал му е, завел го е на лекар, той е здрав, добре е и ще се върне пак при мен. После си казвам, ако беше така до сега щеше да се е прибрал. Бъди реалист няма кой да го направи това.
Много ми липсва, много!

# 556
milenaka, ние пък си имаме три бебета папагалчета-бурки. В двора идва едно чуждо коте и сега обезопасяваме. Сина ги гледа от вътре, като хипнотизиран.

# 557
  • София
Здравейте. Моя приятелка си взе Британска късокосместа и бих искала да взема нещо за нея подходящо за породата. Може ли да ми помогнете. Има си вече лабиринт, легло, четка, купички - всичко. Има и някаква играчка мишка доколкото разбрах. Какво мога да взема, което да е практично или да е забавно за котака?

# 558
  • София
Въдичка.

# 559
# 560
Такава пръчка взех преди 2 седмици от Пепко.

Моичкият се побърка, такава игра пада всяка вечер. Още на вторият ден свали канапа и раздърпа страничните ленти, но продължава да подмята, гони и гризе пръчката всяка вечер. Ще му купя още една. Те по принцип не играят с играчки, но тази пръчица много го разиграва. Същите чисти бях поръчала от зооплюс и тях много ги харесваха.
Има и едни зелени топчета, май са с котешка трева всеки път като ги видя много се чудя дали да им взема. Не знам дали всички са еднакви, преди време бях взела едно такова зелено сърце на една пръчка, Манди изобщо не го погледна и не искаше да играе с него.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 16:36 от Morkovelka99

# 561
  • София
Благодаря ви от сърце Heartpulse
Въдичка вече си има и на края й мишка и рибка.
Тунелчето и пръчката ми харесаха като идея. Видях едно зайче да се муши в такъв тунел. Не знаех и че котките му се радват.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 19:28 от Линдичка

# 562
Любимата играчка вкъщи са торби от ебаг и рингчета от пластмасови бутилки, капачки също хах

# 563
Днес говорих и с една дружка дето цял живот гледа котета и тя също каза, че ще усетя миризма ако ходи в сифона, значи няма да е Линче.
Сега преди малко ѝ се отлепи вендузата на хамака, а тя се беше излегнала, така скочихме и двете - голям смях много странен звук се чу, за пръв път се случва. 🤭
Иначе ако е за подарък - Линошката обича това тунелче от филц, което е показала Ну Заяц първия линк и пръчките, които е постнала Morkovelka99 и ще добавя, ей тази драскалка, дори спи на нея, а също и играчката с топчетата до нея, понякога се будя посред нощ, че си играе и си дрънка с топчетата. 😁

# 564
Моите пък с нищо не си играят. Само първите няколко часа като им купя въдичка или мишки им обръщат внимание и после ги забравят. Те обичат да си играят с мен Stuck Out Tongue Winking Eye
И една размазана Кари

# 565
Тежък е животът Joy

# 566
  • София
Любимата играчка вкъщи са торби от ебаг и рингчета от пластмасови бутилки, капачки също хах
хахаха мерси ама нещо което да има търговски вид трябва да купя, но има логика. Те са като дечицата явно. Сина ми като малък при наличието на камара играчки си играеше с най-голям кеф с бутилки от кока кола Laughing

# 567
Някаква драскалка също може, ако си няма все още. Иначе моята едната играе единствено с Кастиел, а другатае над нещата и само гледа високомерно от облегалката на дивана. Едни плющени мишлета бяха голям хит и за двете, но Кастиел им разказа играта.

# 568
Кашончето от покупките - става за легло, дръскалка и играчка Wink

Ако се търси играчка за коте бебе - може да погледнете някое автоматично лазерче от този тип:
Скрит текст:

https://www.aliexpress.com/item/1005007044814989.html?spm=a2g0o. … -11&pdp_ext_f=%7B"order"%3A"901"%2C"eval"%3A"1"%7D&pdp_npi=4%40dis%21BGN%21103.90%2133.25%21%21%21439.31%21140.58%21%40211b619a17537399920817384ef88f%2112000039212866884%21sea%21BG%21165900019%21X&curPageLogUid=vTkJx3vJy565&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A&search_p4p_id=20250728145952316416645801300001015216_3
С уговорката, че лично не бих го ползвал за възрастно животно - котките имат нужда да "уловят" плячката си по време на игра, а лазерът не им дава тази възможност. Но за малките, които са пълни с енергия става - просто да се поизморят. Има и автоматични играчки с „въдица“, които се движат сами.

Ако идеята е подарък, който да улесни стопаните - може да се насочи човек към нещо за поддръжка: четка за козина, уред за подрязване на нокти, дори четка за устна хигиена. Не са супер необходими на тази възраст, но точно в бебешкия период е най-добре да се започне със социализация и привикване към подобни неща. Ако отрано свикне да му се пипат лапите (като за рязане на нокти), да се сресва и т.н. - няма да има драми когато порасне.

# 569
  • Между гори и планини
Между хиляди черньовци, винаги ще позная моят Черко. Не обясня дори колко го обичам!
Обичам му бузките, мустаците, лапите, коремчето на което като легна и чувам как мърка. Обичам аромата му... Но най- много обичам голямото му сърце ❤️

И другите трима обичам, но Чери е специален!

Общи условия

Активация на акаунт