НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 794
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Есма, честито и от мен Simple Smile

# 451
Есма, браво! Голям успех е това!Късмет му пожелавам на детето в тази трудна професия на художник!

# 452
  • sofia
Есма, браво на девойката! Явно сериозно се е подготвяла!

.......Имат автономия, решават си за бройките. А дали има нужният брой преподаватели да покрият всички университети - баш ги брига.....
Това изобщо не е така. Всяка година с ПМС се утвърждава план-приема държавна поръчка и платено обучение.
Отделно при акредитацията се определеля капацитет. Той включва и ДП, и платеното. Този капацитет се определя на база учебни помещения и лаборатории, преподавателски състав и пр. От години, при акредитация, преподавателите подписват декларация, че участват в акредитацията само на един университет. За да се акредитира дадена специалност има изискване за квалификацията и минимален брой преподаватели в направлението, които да са на основен трудов договор с университета.

# 453
  • Пловдив
ПУ са обявили 3-то класиране, ако някой чака.

# 454
През уикенда второкурснички са създали група на записалите се до сега в специалността, като са се представили и са предложили помощ за бъдещи въпроси, също така са им писали, че септември месец ще им изпратят кратки резюмета на избираемите предмети и преподавателите. Стори ми се много мило, че са така съпричастни към "зайците" и в другите специалности ли е така?

# 455
  • о`майна лунна нощ е
Най-накрая и аз мога да се отчета със записан студент първи курс медицина, държавна поръчка в МУ Пловдив. На първо класиране се размина само с 28 стотни. Голямо напрежение беше. Медицина държавна поръчка беше единственото желание, което заяви в МУ. Нищо друго не включи като възможни варианти. Тъй като имаше чудесен резултат от състезание на ПУ, приемът там му беше почти 100% и го записахме, докато излезе второ класиране на медицинския.
Днес освободихме място в Молекулярна биология в Пловдивския университет. Дано е на късмет на някое дете.

# 456
ТуиГ голямо напрежение е било. Поздравления! Вече може да се радвате пълноценно на летните дни.
Молекулярната биология е също хубава специалност.  Съученичка навремето не я приеха медицина и записа Молекулярна биология.  Реализира се в генетичната лаборатория на Майчин дом и в една частна лаборатория работи. Доволна е, че е в медицинска среда. Така,  че нека е на късмет това място!

# 457
  • София
Браво - честито и на детето, и на теб Simple Smile

# 458
Излязло е трето класиране в МУ Варна,  ако някой чака .

# 459
  • у дома...
Поздравления, ТуиГ! Браво и на набора! Щом и на състезание на ПУ се е явявал!

# 460
  • Пловдив
ТуиГ Hug
Браво на детето и поздравления за мама, че знам какво напрежение е. Ще са колеги младежите Relaxed (моят е в 1 поток , но знам че и двата потока са заедно на лекции)

# 461
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря, момичета!
Той си харесва много биологията и в гимназиалния етап я мина с любопитство и почти само отлични оценки. Две години поред беше част от отбора по биология на Хуманитарната гимназия , който вземаше участие в пролетното състезание на Биологическия факултет на ПУ. През 2024 г. заеха второ място на това състезание с отбора, а тази година в индивидуалното решаване на тест от всеки участник, постигна Отл.5,50 , което му даваше огромен шанс за прием в Молекулярната биология. И така стана. Все пак две години поред се подготвяше и по химия и биология за изпитите в МУ. Само тук, само за Пловдив. И ето, че макар малко трудно, нещата се наредиха и влезна държавна поръчка медицина.

ТуиГ Hug
Браво на детето и поздравления за мама, че знам какво напрежение е. Ще са колеги младежите Relaxed (моят е в 1 поток)

Вас ви следях с притаен дъх и страшно много ме зарадва като писа, че сте от раз вътре.
Тъй като синът ми се записа сега, то не знам дали ще се засекат в потоците. Нямам никаква представа как ще бъдат разпределени, нито колко момчета са приети на второ. Балът при тях е паднал с близо единица спрямо първо класиране.

# 462
  • София
Излезе трето класиране на УНСС

# 463
Ще се намерят децата, все някъде ще се засекат. Синът ми на откриването на учебната година видя момиче от нашия град и се оказа,  че са в една специалност.  От съфорумка разбрах,  че дъщеря й ще е в неговия курс и се запознаха преди започването на учебната година.  А и някои университети организират купон за запознаване на първокурсниците. Синът ми беше с добри впечатления от техния.  Хубави студентски години на децата ви, момичета!
Дано да е на късмет класирането в УНСС за чакащите го!

# 464
Туиг, браво на момчето ти! Да учи с лекота и да стане успешен лекар!

Общи условия

Активация на акаунт